Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса

Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно, посочва председателят на ПГ на ДПС
Обновена: 6 фев 2024 09:04 | 6 фев 2024 08:13, Елка Василева
190
Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса
Снимка: архив, БГНЕС

Незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Още по темата
Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред.

Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава, и ние като народни представители им го дължим.

Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, се казва в позицията на лидера на ПГ на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 3 месеца
Дружно кажете всички - целата държава е мафия. Мафия у гората, мафия у магазина, мафия у общината, мафия у парламента, мафия у съда.....ъъъъъ ами то тук мафия, там мафия - целата държава е мафия.
81
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 79 А имаш ли доверие на службите проядени от руски шпиони? Подобни тайни клубове има само в Русия пътеводната звезда на русофилството. Да не си мислиш че това е открито от Нотариуса.
80
0
 
25
 
! Отговори
фас преди 3 месеца
а комисия за КТБ и булгартабак, коги ?
79
0
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Всички се научиха за "говорят красиво" за държавността и справедливостта,дори и тези ,които по принцип са предимно арогантни.Безскрупулно -брутално и цинизъм е тези ,които символизират липсата на правова държава и с тяхното "любезно съдействие" съдебната система се "реформира" за унищожаване на човешки съдби и ,за да обслужва предимно лични интереси.Кадровикът на съдебната система ,без да е УЧР или ръководител говори за "обективна и независима съдебна система",обслужваща само неговия субект.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парламентарна комисия за замитане на следите явно и да спира възможни разследвания.
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е няма угодия на българина. Без комисия лошо, с комисия още по-лошо. Нито прав нито седнал стоим все в клекнало положение.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българи, гласувайте за Българи! Гласувайте, гласувайте, гласувайте! Да изхвърлим етническата, турска партия от управлението.Как след евро изборите в ЕС ще отидат да представляват България турци от Турция. На които дадохме паспорти и гражданство да стават гастарбайтери.Заради тях не ни приемат в Шенген!Гласувайте да махнем турците и техните български еничари!
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дали Пеевски не може да си спомни кои са участвали в клуба на М.Божанов - Нотариуса и да предаде тези данни в МВР, които са упълномощени по закон да извършват тези разследвания, а не да свиква ПК и да изпълнява ролята на Поаро или инспектор Дюдю? Разбирам, че е завършил Право в ЮЗУ, но хора като бившия прокурор от ДБ, бившия гл. секретар на МВР, сега парламентарист, биха могли да съдействат на МВР без излишна публичност и показна дейност в НС. В МВР работят професионалисти, не аматьори.
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не поиска създаване на такава комисия, преди екзекуцията му? Всички са наясно с дейността на "нотариуса" и то от години, то не бяха експерти, то не бяха хора от съдебната система, кой ли не... Изведнъж всички искат да разследват. Хляб и зрелище за загиващият ни народ.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Намагнитването ти дава крилеее, като на ангел господен.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По стара българска парламентарна традиция,ако искаш да скриеш нещо или да заметеш някакви следи които водят към тебе или твойта групичка от хора,се прави какво....правилно създава се комисия да разследва,и тая комисия може да разследва един месец преди или 3 години ..
71
0
 
20
 
! Отговори
Йосиф Сърчаджиев преди 3 месеца
Мразя еничари, но най- мразя оядени дебели еничари! Водете Пеевски на дръвника! БЪРЗОООО!!!
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Божил Божилов Прав ти път, можеш да пресечеш руската граница когато поискаш.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пееф го сърбят ръчичките да е в изпълнителната власт, но пустийо народ го прати в законодателната. Завалийката. Така много по-мудно се разчистват сметки.
68
0
 
9
 
! Отговори
Аман преди 3 месеца
Махнете тая реклама за йетел тв за 1 лв. Кого лъжете да хванете за договор за Две години. Сега всичко може да се гледа на нета.
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Намагнитване му е мaйката.
66
1
 
12
 
! Отговори
Божил Божилов преди 3 месеца
Лицата :Борисов,Пеевски,Петков,Атанасов Денков превърнаха България в тъпо шоу,което буди само срам и съжаление за тези,които все още не сме пресекли границите.Вече не само на запад спасение дебне навсякъде по света само не и тук.
65
0
 
14
 
! Отговори
Един от най-големите преди 3 месеца
Престъпници, наред с Боци, Доган, покойния Трактор, изведнъж стана много загрижен за престъпленията във властта. Интересно, че не е толкова загрижен за обира на КТБ, чието разследване изчезна преди да се е появило и в който обир има доста негови фирми през които е обрана банката.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
падуй се българия чипираното вашингтонско прасенце те управлява-сега е в ужас че ноеите кандидати за чипиране дето са се замъкнали там могат да го изместят и *** в неусвес защото знае ли се до новогодишните празници какво може да стане
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много натрапчиво стана поведението на Пеевски. Кой му дърпа конците, няма да питам, ама това престараване да се прави на честен не му избелва образа.