Росен Желязков: Ние разбираме болката на Украйна

Българската делегация трябваше да се скрие в бомбоубежище
7 фев 2024 11:03, Нели Христова
103
Росен Желязков: Ние разбираме болката на Украйна
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която оглавява на посещение в Украйна, бяха настанени в бомбоубежище в Киев.

Евакуацията към защитеното съоръжение се наложи заради тревога за въздушно нападение около 6 часа сутринта, местно време.

Тревогата бе задействана освен в Киев и във всички украински области. Военновъздушните сили предупредиха за предстоящи руски удари с крилати ракети. Към 10:30 часа българско време, Украйна отмени тревогата и българските парламентаристи излязоха от бомбоубежището.

Ден по-рано, във вторник, Желязков и водената от него делегация почетоха паметта на войниците, загинали за свободата и независимостта на Украйна. Българските парламентаристи поднесоха цветя пред мемориална стена в столицата Киев.

"Трудно е да си представим, че тези руини са били уютен и сигурен дом за много украински семейства, че в близост до тях е имало детски площадки и животът е протичал с нормален ритъм", коментира председателят на Народното събрание Росен Желязков. "Ние разбираме болката на Украйна, ще продължим да подкрепяме страната и всички нейни граждани в стремежа им да изградят свободна, сигурна, независима и просперираща държава", добави той.

По-късно Желязков направи изказване пред депутатите от украинския парламент, които посрещнаха българските си колеги с аплодисменти. "България ще продължи да подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна и ще съдейства за възстановяването на страната след неоправданата руска агресия", заявиха в Киев българските парламентаристи.

Българската делегация, водена от председателя на парламента Росен Желязков, е на посещение в Украйна почти две години след началото на руската агресия по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов и председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
33
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Някой да е чул нашичките да казват, че разбират болката на българските пенсионери, болни, хора с увреждания, или тези от наводнени терени оставени без помощ от държавата? Кой ги избра, каква клетва полагат - ще работим за български народ или за украински? Ходят там само да питат какво още могат да направят за украйна.гн.ус.
64
1
 
22
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 3 месеца
Българската делегация се водила от Даниел Митов и Ивайло Мирчев...другите двама са само фон...Божкеее...прибери си версиите ! ЛУД УМОРА НЯМА !!!!
63
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв позор, да се кланяш и да полагаш цветя на нацисти
62
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Национални Предатели !
61
1
 
27
 
! Отговори
мдааа...мухльо... преди 3 месеца
До сега такъв ГАФ на Председател на НС не е имало....жалко за народа ни при такива управници.
60
3
 
26
 
! Отговори
Това е падение.... преди 3 месеца
Да отидеш в чужда държава и да се покланяш на загинали фашяги....трябва да нямаш грам мозък!!!
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей, я не говори в множествено число. Ако вие, шепа проукронацистки зомбита поднасяте цветя на доказани нацисти с такива татуировки, ние, нормалните българи поднасяме цветя на избитите деца от Донбас от същите тези укронацисти.
58
2
 
20
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 3 месеца
Тоя ЧИЙ го крепи там ?????
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Росене, рива ли бе ? Требеше и да треснеш кухарника в дуваря със снимките.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно аз не съм представител на "българския народ". Защо съм с впечатление, че над 50% от българите са против нацитата в Украйна? Умишлено не казвам русофили. Защото не малка част от тези над 50% не сме русофили. Но сме против агресивната политика на янките и сме за обединена независима Европа.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Видяхме ги всички тези татуирани със свастики "герои" на Украйна. И техните западни. кукловоди ги видяха. Какво повече да коментираме.... А нашите селянчета ще сложат цветя и на гроба на Хайнрих Химлер ако им заповядат от Брюксел. Тотално падение са.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отвратен съм, ОФИЦИАЛНА БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ да подкрепя загинали фашисти и терористи! Тая "делегация" няма ли мозък да отвори тубата и да погледне същите тия как викат Зиг Хайл с изпънати напред ръце! Пълно е с такива клипове, които САМИТЕ ФАШАГИ публикуват! Самите те се хвалят с татуировките си на черното слънце и със свастиките си! Отвратен съм. Обичам родината си, но държавата...
53
3
 
19
 
! Отговори
До Ром и сок манго преди 3 месеца
Не може, защото Алеята на ангелите се намира в Донецк, Донбас, където за 8 години са убити от бомбардировки и обстрели 15000 мирни граждани и около 200 деца. А ако отиде, този оял се зомбиран евроатлантик ще утрепят с камъни, като индивид гласувал за оръжията към нацистка Украйна, продължаващи до избиват деца в Донбас.
52
2
 
9
 
! Отговори
до 48 Ром и сок манг преди 3 месеца
Няма как да направи, това е му забранено. Ще му извършат сектир-башка, ако посмял и дума да кажи за аллеята с погребани деца в ДНР.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук някакви се правят на моралисти. Не била Украйна нападнала Русия. Дори и това да е спорно, дори Украйна наистина да бе нападнала Русия, днес тези родни *** пак щяха да са там. Защото няма значение кой кого напада, важното е да е срещу Русия. Точно за това днес има война. А това, че нашите мижитурки са там, не се учудвайте, те винаги ще са там, където ги пратят.
50
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
или много промити мозъци от съветката история на България има, или много платен копейкаджийски арсенал се е включил тука, не е възможно българина да е толкова паднал морално, та да подкрепя терористична русия
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ръцете на киевската фашизоидна хунта са в кръв. Сега заплащат за убийствата и геноцида, който провеждаха систематично в Донбас в продължение на близо 8 години. Мъките ще са страшни и ще продължат още години.
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 49 Е да руснаците организираха Майдана и те стреляха по украинските полицай и те нападнаха невъоръжени хора в Одеса и Мариупол нали
47
4
 
25
 
! Отговори
Микола преди 3 месеца
Росене, нищо ти и твоя свита не разбирате за народа на Украина. Иначе няма как да подържаш тоя гнусният и лакейкият режим в Куев, кой то още след преврата 2014 селективно терроризира населението на цялата страна.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бедна България ще преглътне и това унижение.