Сергей Станишев: "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП?

Той призова за обединение в ляво
11 фев 2024 20:00, Нели Христова
102
Сергей Станишев:  "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП?
Снимка: БГНЕС

Много високите изисквания за екология и стандартите, въведени от Европа за собствените й земеделци, на практика ги убиват, заяви евродепутатът и бивш премиер Сергей Станишев по Би Ти Ви. Причината е, че тези изисквания не се отнасят за останалия свят, който обаче може да внася продуктите си в Европа.

Същевременно политиката за подкрепа на селски райони и земеделие е една от най-важните в ЕС. 30-40% от целия бюджет на Европейския съюз отиват за това, обясни Станишев. Но според него никоя политика не може да бъде успешна, ако няма подкрепата на населението.

Социалистите в ЕС се преборихме да има много сериозен социален фонд, но това е само първа стъпка, не може да компенсира изпитанията, през които хората ще преминат, каза евродепутатът и бивш лидер на БСП.

Той е в София за конференция, посветена на всички тези преходи - дигитален, изкуствен интелект, зеленият преход, цената на личния преход. Думите за зелен преход звучат заплашително, защото минахме през един преход, в който унищожихме много от постиженията си, каза още Станишев.

Затова ЕС трябва да покаже, че прави политика, в чийто център е човекът. Международни компании, анализирайки зеления преход, говорят за трилиони годишно като разходи, съобщи Станишев.

Той все още не е наясно дали ще бъде кандидат за евродепутат на предстоящите избори. В списъка на БСП ще бъдат хора, верни на ръководството на партията, убеден е обаче Станишев. Но призова за обединение на всички формации вляво в обща листа за евроизборите, за да имат подобаващо представителство като резултат. "Иначе ще бъдат бити по отделно", предупреди бившият президент на ПЕС. Прогнозира, че ГЕРБ отново ще са първа сила, ПП и ДПС ще влюзат в сблъсък за второто място, "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП.

Запитан дали самият той ще се кандидатира, отговори, че не това е най-важното, но има опит, международен авторитет и познания. Даде за пример времето, в което сам бе министър-председател, когато по думите му мандатът е бил най-успешният за БСП във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не обясни всичките тези преходи на хората в Бг: < ДИГИТАЛЕН, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, ЗЕЛЕН ПРЕХОД, ЦЕНАТА НА ЛИЧНИЯ ПРЕХОД. > след като ги споменава, може и да ги разясни.
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега има ново БКП, то се нарича ГЕРБ с комсомолеца или пионерчето Борисов, вече са излишни БСП, а Корни просто се опитва, но нещо не и се получава работата :)))
28
1
 
7
 
! Отговори
серГЕЙ станиШЕФ преди 3 месеца
Той все още не е наясно дали ще бъде кандидат за евродепутат на предстоящите избори.Интересно от коя партия ще е кандидат????
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
<Много високите изисквания за екология и стандартите, въведени от Европа за собствените й ЗЕМЕДЕЛЦИ, на практика ги УБИВАТ, заяви евродепутатът и бивш премиер Сергей Станишев по Би Ти Ви. Причината е, че тези изисквания не се отнасят за останалия свят, който обаче може да внася продуктите си в Европа.> А Бг земеделците....,:))
26
2
 
9
 
! Отговори
другаркатаКурнела преди 3 месеца
Съсела да не се обажда кат черна радиостанция а да си помисли къде,кога и с кои прашки ще участва на Гей Парадите в ЕС и околията....
25
1
 
12
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
В кучия гас!
24
13
 
21
 
! Отговори
Симеон Янков, София преди 3 месеца
Само продажни копейки на снимката, а варненският ромео Копейко е най-долнопробната кремълска канализационна тръба, която пръска в България.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Т.е. населението еднинодушно трябва да подкрепя европеската политика на налагане на още по-строги изисквания и свързаните с нея все по-големи субсидии, които обаче отиват в частни лица, изнасящи незнайно къде продукцията си.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
<Той е в София за конференция,посветена на всички тези преходи-ДИГИТАЛЕН,ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ,ЗЕЛЕН ПРЕХОД,цената на ЛИЧНИЯ ПРЕХОД. Думите за зелен преход звучат заплашително,защото минахме през един преход,в който унищожихме много от постиженията си,каза още Станишев.Затова ЕС трябва да покаже,че прави политика, в чийто център е ЧОВЕКЪТ.:))Международни компании,анализирайки зеления преход,говорят за трилиони годишно като разходи,съобщи Станишев.>Е положението в ЕС става много розова мечта:))
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС превърна арендаторите в помесчици а селяните в крепостни . С чуждите вериги и корпорации иска да направи същото и в градовете . Да не говорим за дъртите ченгеджидти прокуристи и следователи на вечна власт . Станали доживотни душмани на много хора . Не може да им вечна влст . Трябват млади анбициозни и енергични хора до 45 години а дъртите веднага ги нападат за да си бранят доживотната власт с яка ясла без да вършат никаква работа за да не се скарат с бандитите с власт .
20
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възраждане ще е втора сила на евроизборите
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както Доган каза, политици без каузи. Шенген, Еврото, Украйна, Зелената Седалка - всичко се определя от външни фактори. Вътрешен фактор е само корупцията.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Цицоман Едни образования при жените, могат да се нарекат по всякакви начини в българския :))) Мога направо да кажа ци ци, но знам ли дали ще ме цензурурат от Днес :))
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как решихте че Възрожденците ще са четвърти ,след поредицата политически недоразумения,чужди граждани,***..дерасти ,дементни и лабилни академически недоразумения,леви милионери, потурковци водещи чужда политика,аджеба как точно решихте че нормалния здравомислещ българин няма да ви изтакова маиката.Според мен ще е 2 политическа сила изместваики леви,потурковци и меки китки
16
2
 
11
 
! Отговори
Танас преди 3 месеца
Ал Станишев (мин. на вътрешните работи в нацистко правителство), Дим Станишев (секретар на ЦК на БКП), Сергей Станишев (демократ-социалист) . Не мога да им хвана спатиите на тези хамелеони.
15
2
 
13
 
! Отговори
231 преди 3 месеца
Страните от бившия източен блок в които комунистите се разпаднаха и изчезнаха, сега са 10 години пред нас.
14
7
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
ЗАБРАВИХ СТЕФАН ЯНЕВ ПОРЕДНИЯТ ПЛАН НА РАДЕВ ВСИЧКИТЕ СА ОТ БРАТСТВОТО НА МАСОНИТЕ.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП е новото БКП/БСП/Възраждане, вдигат пенсии, миналната, вдигат данъци, безплатно висше, абе направиха за 2 години толкова колкото БСП дето вкара плоския данък не направи. Иначе ако ги питате, нямало значение кое е ляво и дясно, еми да ама не и на запад го виждат това.
12
10
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Да се вземеш в ръце Станишев.Успех ти пожелавам да върнеш БСП на второ място след герб
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Автора на първата сглобка, да много добре помним тогава как пак всички се кълняха да няма коалиция, но направиха сглобка в наша вреда.