Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават

16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация
227
Тагарев иска още пари за армията и отбраната, разходите се увеличават
Снимка: БГНЕС

Според министъра на отбраната Тодор Тагарев всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да отделя минимум 2%.

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев пред NovaNews.

Още по темата

Тагарев допълни, че по-скоро ЕС се насочва към гаранции, че антируските санкции ще бъдат изпълнявани, отколкото към нови такива.

"16-те самолета F-16 ще съставят нашата бойна авиация.Около март 2025 г. очакваме първите самолети, въпросът е дали ще сме готови да ги посрещнем. Развитието на инфраструктурата е сложен проблем, с голямо забавяне е тръгнало строителството. Едва през септември 2020 г. е сключен първият договор. Продължаваме да получаваме заявки за изменения на заданията. До края на тази година трябва да приключи строителството. БТР-ите за Украйна все още са тук, защото е сложна операция. Говорим за големи влакови композиции, които трябва да се осигурят", каза още министърът.

„Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш“, коментира още Тодор Тагарев. 

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт.

"Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал. Путин държи здраво всички медии и канали за комуникация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В случая с Украйна знаем, че САЩ изиграха основна тайна роля в насилствения преврат, който свали Янукович и който повлече Украйна в десетилетие на кръвопролития, но до ден днешен не знаем подробностите.
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев няма ли да ходи да сменя Навални, да стане лидер на партията му?
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В случая със Сирия научихме от няколко истории в Ню Йорк таймс през 2016 и 2017 г. за подривните операции на ЦРУ за дестабилизиране на Сирия и сваляне на Асад, както нареди президентът Барак Обама. Тук е случаят с ужасно погрешната операция на ЦРУ, очевидно в нарушение на международното право, която доведе до десетилетие на хаос, ескалираща регионална война, стотици хиляди смъртни случаи и милиони разселени хора, и все пак не е имало нито едно честно признание за това бедствие.
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От време на време бивши американски служители правят разкрития. Например, Збигнев Бжежински разкри, че е накарал Джими Картър да възложи на ЦРУ да обучава ислямски джихадисти, за да дестабилизира правителството на Афганистан, с цел да накара Съветския съюз да нахлуе в страната.
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 96 - Не, на украинското благодари. Кремъл сам си налива парите за оръжие, а ти наливаш в Украйна. Щото Зельо се ежи, все едно е на сцена и очакваше овации, пък го засипаха ракети и снаряди.
85
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В продължение на най-малко 20 години ЦРУ е дълбоко въвлечено в разпалването на нарастващата катастрофа в Украйна, включително чрез насилственото сваляне на украинския президент Виктор Янукович през февруари 2014 г., което предизвика опустошителната война, която обхвана Украйна.
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 1975 г. ЦРУ провежда тайни операции в подкрепа на ислямските джихадисти в Афганистан, които напълно разрушиха Афганистан като същевременно доведоха до появата на Ал Кайда. ЦРУ вероятно е провеждало тайни операции на Балканите срещу Сърбия, в Кавказ срещу Русия и в Централна Азия, насочени към Китай, с подкрепяни от ЦРУ джихадисти. През 2010-те години ЦРУ проведе смъртоносни операции за свалянето на сирийския президент Башир Асад, отново с ислямски джихадисти.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В своята 77-годишна история ЦРУ е било подвеждано под сериозна обществена отговорност само веднъж - през 1975 г. Тогава сенаторът от Айдахо Франк Чърч ръководи разследване, което разкрива шокиращата безчинства на ЦРУ, изразяващи се в убийства, преврати, дестабилизация, наблюдение, изтезания и медицински "експерименти" в стил Менгеле.
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тхарев , българина ще продължава да гледа руска телевизия и да слуша руска музика .Ние сме един народ, благословен от Бог !
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джефри Сакс: Как ЦРУ дестабилизира света.Има три основни проблема с ЦРУ: неговите цели, методи и безотчетност. Неговите оперативни цели са това, което ЦРУ или президентът на Съединените щати определят като интерес на САЩ в даден момент, независимо от международното право или американското право.Методите му са потайни и двулични. Неговата безотчетност означава, че ЦРУ и президентът ръководят външната политика без никакъв обществен контрол. Конгресът е изтривалка, странично шоу.
80
5
 
27
 
! Отговори
нема ли а се разкара преди 3 месеца
Тоя е решил да обезпечава външния дълг на САЩ , но не знае многото нули какво означават .
79
5
 
23
 
! Отговори
един преди 3 месеца
Този няма ли най-накрая да го пенсионират, че както е тръгнал нищо чудно да ни вкара и във война.
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев изобщо бил ли е войник? Защото аз бях и това беше възможно най-глупавото нищоправене в целия ми живот. Не правиш нищо, ама НИЩО. Добре, че черпакът беше наш човек и готвеше по-добре и от ресторант. И? Изстрелях 2 пълнителя с ръждив калашник, търчах "от мене до другото дърво", свикнах да се къпя със студена вода. И това май беше за мене казармата. Но там си проличава кой какъв е като човек. Имам все още много добри приятели оттам. И всички бяхме като един. Май това е главното.
77
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв запад защитава този .Какво е запада ? Какво е демокрацията . Едни политици крадат колкото могат от държавите си , това и е безценната демокрация и затова искат да си я бранят
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И триглавата ламя не ни е подяждала като тагаренко и несглобката.
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американецът Такър Карлсън им каза, че Русия е цивилизация и храната в магазина е 4 пъти по евтина, отколкото в САЩ. В Москва цената е около $100, срещу $400 в САЩ за едни и същи количества продукти.
74
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия сегашните ни управници се взеха за западни политици. Само дето, за разлика от западняците, българинът винаги се е отнасял с подозрение към нашите политици и вяра им няма. Та, няма да минат празните приказки на Тъпанарчев, още повече в тоя век с всякакви канали на информация.
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев и минималната заплата за страната ти е много
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фон дер Лайен държи здраво всички медии и канали за комуникация! И не разбрах какво означава "До края на тази година трябва да приключи строителството"? За няколко месеца ще се изгради цялата военна инфраструктура ли? Смешниици!
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Haй-cилнoтo звeнo в БA ca чepтeжнитe вoйckи...