Денков: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел

По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори
21 фев 2024 18:37, Нели Христова
48
Денков: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите. Това заяви в Париж премиерът Николай Денков. "Това са същите приоритети, същите задачи. Преди 3 седмици с Мария Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях да седнем и да ги обсъдим, това досега не се е случило", подчерта Денков, цитиран от БНТ

По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори.

"Трябва да се фокусираме върху реформите - поълване на състава на Антикорупционната комисия, промени в Закона за съдбната власт, които следват от промените в Конституцията, запълването на регулаторите", каза Денков.

По думите му България е получила поздравления от френския президент затова, което страната ни е направила като реформи през последните 8 месеца.

"Макрон специално подчерта, че се надява това да продължи и през следващия период. За Франция е важно да бъде изградена ясна отбранителна стратегия, система затова как Европа може да се защити от евентуална атака от страна на Русия. За Франция е важно да има надежден съюзник на югоизтичния фланг на НАТО и Франция е готова да работи заедно с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия. Говорихме за възможности за развитие на водноелектрически проекти в България", допълни Денков.

Той подчерта, че Франция подкрепя България по отношение на Шенген, еврозона, Организация за икономическо сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
35 Хаах, ГЕРБ досега вървяха само срещу, партийните си интереси. Никоя уважавана себе си и електората си партия, не е правила толкова компромиси с некадърници, като ПП,ДБ, както ГЕРБ. Стига толкова. Избори.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слаботелесен, невзрачен и некомпетентен политик, с рибешки поглед, кариерист от типа "чиновник", това е Денков. Няма какво да разговаряте вече с ГЕРБ. Всички варианти са изчерпани. ГЕРБ не желае повече червени линии, команди, заплахи и "моморондоми", както ги нарича Сиро просто. Нищо лично. Избори 2 в 1.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези не са просто нагли, явно си мислят, че те са всичко на земята. Никой не ви е дал правото да управлявате, а сами си преправихте конституцията за да сте демократичните диктатори. Нали знаеш , че в колониите е имало компрадори? Ето това сте вие - за малко власт и пари ще продадете и майките си.
36
0
 
3
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 месеца
Абе не стига,че ползвате мандат на заем,благодарение на ГЕРБ-СДС ,ами поставяте и условия сякаш сте първа политическа сила,да ама не сте.
35
4
 
2
 
! Отговори
Манол преди 5 месеца
Никой не трябва да проваля ефективността на правителството заради лични или политически интереси. ГЕРБ нещо гледат май само партийните си интереси.
34
1
 
2
 
! Отговори
Право на мнение! преди 5 месеца
Всяка размяна на министерства трябва да доведе до формула, която ще продължи да осигурява добро управление.
33
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Коалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е политическа формула, която ще остане в историята. Тази правителствена формула има всички шансове да остане в историята като "политическа формула, която преведе Българию през един от най-трудните периоди след световната криза!!! И сега Мария Габриел иска да разбие на пух и прах всичко постигнато за 9-те месеца!
32
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Румъния правиха миналата година ротация, но бяха по-цивилизовани от нас българите и никой не нарече преговорите преди ротацията "политическа търговия", като Мария Габриел, нито пък "пазарлък", като Слави Трифонов.
31
3
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 месеца
Денков да забави оставката си няколко седмици, докато не подпишат Меморандума!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стискай здраво Gollum, юе ще ти отмъкнат пръстенчето.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще има да чакате, бат Бойко си избърса г-з- с някакви хартийки, май беше меморандума
28
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВА в ИСТОРИЯТА преди 5 месеца
ЧЕ НАРЯЗА АНТИ-ФАШИСТКИЯ ПАМЕТНИК и ИСКАШЕ ДА СВАЛИ 3 МАРТ ПО ЗАПОВЕД НА ТУРЦИЯ > нищо друго
27
2
 
4
 
! Отговори
Мушмурок преди 5 месеца
А денкоо е мишка але алеее....
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бегом за консултации в писолствата.
25
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Когато демократичните сили се прегърнаха с Тиквата и дпс...онемях,но разбрах ,че това се прави за да има правителство в България, а не радевска комуна. Но след като няма реформи и Тиквата и дпс искат изцяло да определят реда в държавата...по добре избори. Ако народът избере Тиквата и дпс да си сърба поканата.... а САЩ най накрая да оповестят всички истини за тиква , калинки и дпс....защото иначе не е добре....дори и за тикви,копейки и калинки......
24
5
 
7
 
! Отговори
Долу мутрите преди 5 месеца
Денков с хора прочели по една книга през живота си, визирам тиквун и магнита от ДПС,не очаквай нищо градивно.Тези разбойници властта я възприемат единствено, като инструмент за обогатяване и защита от наказателното преследване.Лошото е,че дори да отидем на нови избори мутритe пак ще си напазаруват гласовете,а заспалия народ няма да гласува.
23
5
 
11
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 5 месеца
Чакате я, ама Мария Габриел ходи на инструктаж при посланници, при Тиквата, при PR-а Севи и т.н.т. Тя е мариотетка.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жалки смешници,дано рак да ви хване и двамата.мумий...
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
денко, и кво викаш, пътува ти се, а.....ццц....
20
4
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 5 месеца
Денков и Габриел са всекидневно неразделни,но бидейки поучавани от сефарадски психоложки с изражение на кози ни заливат всекидневно и неразделни с мистичната си някак си задочност. Маестро,"Колт"!!!!!