Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

Кабинетът работил за минимизиране на корупцията
180
Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

"Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети", заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Още по темата
"Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър", попита Денков.

"Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца", отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

"На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни", каза той.

"Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от "Възраждане" Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Денков, cepa ти на реформата! Каква реформа ще правиш ти с 30 гласа в парламента, а?
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе остави реформата, няма да можеш да пътуваш за наша сметка, николайчо!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие па една реформа направихте!!!!!!!!! Шиши и Боко форевър на власт направихте
31
4
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 2 месеца
До 16. Да, гласуваме за Боко и Лиши с отвращение, защото твоите любимци от "промяната" са много по-зле. Вече е доказано.
30
2
 
10
 
! Отговори
Злобил преди 2 месеца
Такава като вашата реформа,не благодаря !Опазил ни господ Христо Иванов и вие да правите съдебна реформа,вие въплащение на злото.
29
2
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
бегай гущер
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АХ МИНИАТЮРНОТО АКАДЕМИЧЕ - ЩЕ ПАДНЕ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА... - ТО ПЪК ЕДНА РЕФОРМА!!!...
27
2
 
9
 
! Отговори
Супер! преди 2 месеца
Без това не искам г-н.Пеевски да прави реформи, май трябва да пада по-бързо!
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как няма бежанци , когато полк.Николай Марков излъчваше директно от летище София когато кацаше самолета ? Г-н Премиер , аз на 3 ти март ще съм на Шипка , за да се поклоня пред хората подарили свободата на България , заповядайте и Вие , за да обясните дали държите държавата чиста и свята !
25
1
 
19
 
! Отговори
Гечо преди 2 месеца
Нали изпрахте Боко и Шиши е пръв евроатлантик? Сложихте Сарафов още по-голяма *** от Гешев за ГП. Променихте Конституцията с глупости, които всички ще паднат в КС. Завършена е "реформата", време е и вие да свършвате и марш по затворите ...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ако. Трябва да падне , за да не правите повече поразии.
23
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
От съдебната реформа остава да гръмнат Пепи Еврото и Гешо и готово :)))))))))))))))))
22
0
 
15
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Вие България довършихте , една " реформа на м азно турско кафе " ли ще ви се опре. Превърнсли сте държавата в колония едновременно на кравария и уср ? Успех - уникален
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целта е постигната. Няма съдебна реформа, конкуренцията на Нотариуса е премахната, тарифите на услугите на Пепи еврото са повдигнати двойно. Всичко върви по план както обича да казва големия стратег на българската действителност товарищ Путин.
20
1
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Вие сами си направихте нещата Денков , след като поставяте условия искате делксне 50:50 в страната , а после ср отмятате! Да не говорим че искате от АКФ спонсориран от Сорос и с шеф бивш член на ДС да издигнете ръководител в съдебната система! НПО ли ще управляват България?
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бяхте подписали коалиционно споразумение както ви предлагаше коректната партия ГЕРБ още в началото, аман от този ваш псевдо рекет таен с БСП!
18
2
 
24
 
! Отговори
Смех преди 2 месеца
Коя реформа, бе?! Шиши за министър на правосъдието ли?! Я, вижте каква схема се оказа съда и прокуратурата. Та вие кое точно започнахте да реформирате?!
17
2
 
23
 
! Отговори
Ром и сок манго преди 2 месеца
Денков , ти какво гнило месо си! каква система, да циментираш Задкулисието ли...тази ли реформа???
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков, ами това е целта да се приключи със съдебната реформа. Ако продължава така и Пепи Еврото ще замине при Нотариуса и тогава магистратите откъде ще захлебват?
15
3
 
17
 
! Отговори
до 8 преди 2 месеца
И откъде да дойде тая промяна, след като такива като теб продължават да си гласуват за Бойко и Шиши. Вие им давате сила и ги правите фактор.