Нинова за оставката на Денков: Чака ни още от същото и то още по-лошо

Правителството - порочно заченато и неприемливо като сглобка
69
Нинова за оставката на Денков: Чака ни още от същото и то още по-лошо
Снимка: БГНЕС

Правителството ще си отиде днес, но ни чака още от същото и то по-лошо, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за оставката на премиера Николай Денков и министрите му.

Според нея кабинетът е порочно заченат още в самото начало и неприемливо като сглобка.

"В документите, които си раздават управляващите, всичко е за механизъм за овладяване, няма нито ред за проблемите на хората", обвини тя.

Още по темата
Нинова отсече, че партиите във властта са постигнали математически сбор, за да имат мнозинство, което обаче е морално неприемливо.

"Направихте го единствено в името на властта, събраха ви страха и алчността – страхът да няма истинско правосъдие и моделът "Борисов" да отиде там, където трясва и алчността за постове", настоя тя. Соцлидерката отсече, че правителството се е провали във всичките си приоритетите, заложени в управленската програма.

"Влизането в Шенген е изпълнено на 3%, точно толкова е стокообменът по въздух и вода и то в замяна на мигранти, което е факт и управляващите го крият. Вторият приоритет е приемането в еврозоната от началото на следващата година и там има провал. Овладяването на инфлацията до 3% беше друг приоритет, за да се влезем в еврозоната, но няма да се постигне", изброи Нинова.

Според нея няма и съдебна реформа, а съдебна катастрофа и хората я виждат всеки ден.

"Всеки десети работещ българин е беден, не му стигат доходите за оцеляване дори да работи и процентът на работещите бедни се увеличава. Каква реформа има в здравеопазването, когато умират хората по улиците, каква реформа в образованието, вижте учебниците, къде сме в касацията", скочи още лидерът на БСП и обобщи, че "всичко е делене на постове, караници и скандали".

"Това правителство е създадено за овладяване на държавата, а не за нейния просперитет и развитие", отсече тя.

Тошко Йорданов от ИТН коментира, че толкова гнусно и жалко управление не е имало досега.

"Денков се изпързаля като сапун в турска баня, но както се казва, когато корабът потъва, първи напускат мишките", каза той, след като премиерът Денков напусна НС заради заседанието на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моделът "Борисов" не само, че не е изчегъртан, а е изпран, освежен, точи се да ни язди още три години? Но ще видим!
17
1
 
20
 
! Отговори
Майорс преди 2 месеца
Ннче , та има ли по лошо от това което ни оставихте след 1990! Направихте долара 3000 ле , фалирахте банките , изнесохте парите на хората , създадохте мутри и олигарси които платиха протестите и доведоха на власт безпринципната коалиция , в която и вие участвахте , довела страната до пореден фалит!А за каква борба срещу корупцията говориш като сама си уволнена заради нея и водиш към провал БСП!
16
6
 
18
 
! Отговори
РУСКИТЕ ПАРТИИ.. преди 2 месеца
ЗАЩО НЕ РЕВЕТЕ СРЕЩУ МОДЕЛА "ПУТИН".. СРЕЩУ РУСКАТА МАФИЯ.... ЗАЩО НЕ РЕВЕТЕ СРЕЩУ АЗУАТСКИЯ ДИКТАТОР, БРЕ,А МУ СЛУГУВАТЕ..??
15
0
 
16
 
! Отговори
от вратяга преди 2 месеца
Женски вариант на Бай ***.Келепир има в политиката,хората пари натрупаха.Ако не бях със сдс как щях да получа пари от техноимпекс и да пратя синчето да учи в сащ.Ако не бях"русофилка" как щях да назнача мажо в Лукойл с 30 бона заплатка.Скрий се ,тетке,разрушителка на бсп.
14
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ех Корнелече, и ти не си цвете за мирисане! Даже и за опозиция не ставаш! При всеки сгоден случай гледаш да докопаш кокала!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крушовишката никаквица била казал!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ви управляват само хора на изкуството от творческата интелигенция, хора на културата с артистични псевдоними. Слави Чалгара, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара.
11
3
 
13
 
! Отговори
Смех преди 2 месеца
И тая като Радев и путинофилите - всичко и изглежда лошо, а то България буквално не е била по-богата от Освобождението до днешна дата. Но това не е в угода на Кремъл. Кремъл има нужда от бедна и слаба България.
10
0
 
19
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Не ни управлява другаря Тодор Живков , за да изказвате и настройвате и плашите " гаргите " . Лицемерието ви е достатъчно , за да не заемате вече тази длъжност на български социалист . Достатъчно е да се види досието ви и начинът ви на живот , за да се прецени , че нямате нищо общо с идеите на социализма и социалното развитие на Република България . Подайте си доброволно оставката и оставете на спокойствие българите от български произход .
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зурлата С.ланинова от 20 години е на софрата у БКПн:)))
8
13
 
3
 
! Отговори
до първия преди 2 месеца
Обективно погледнато има - фашистите, сегашното управление, различните робства и васалства. Има по-лошо от комунистите, не разбирам обаче как не ви омръзна 35 години да се извинявате с комунистите? Комунистите ли нарязаха българската армия или натовците? Комунистите ли затвориха АЕЦ-а или ЕК? Комунистите ли подписаха унизителното споразумение за 3%-овия Шенген? Комунистите ли изнасят златото на България? Има много примери за по-зле от комунистите, не ставайте смешни, моля.
7
2
 
14
 
! Отговори
Koki преди 2 месеца
москва те чака чамадан, вакзал
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО ка кака стана мин на икономиката и опа- 18.7% инфлация, а дизела стигна 3.90лв- справка Fuelo по дни и месеци....и тетка рече ГЕРБ младежи са виновни те се редиха на опашки- а да видите пиян Тошку къф сладур е малий- пак ги изберете!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слугите на червената олигархия обрала народа си правят циркове в парламента- баба ви Нинова защо не каза как закупи за няколко хиляди дл активи за милиони на Техноинпекс и как от село Крушовица намеро долари за да си напазари пардон да се накраде, когато всички ние бяхме с 3/5 дл заплата..ОЛИГАРСИТЕ АКО ИСКАТ"ВСЕНАРОДНИ БУНТОВЕ" ДА СЕ БРЪКНАТ ДОБРЕ, ЗАЩОТО ЛЯТОТО НА 2020 СЕГА Е ПО СКЪПО 2/3 ПЪТИ- ПРОТЕСТНИТЕ СА НАГОРЕ.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе и ти не беше цвете, ама тези са световни шампиони по кражби и гафове !
3
0
 
9
 
! Отговори
Нинова и качеството преди 2 месеца
да назовава очевидното. Само не разбирам пророкува ли или констатира?
2
1
 
14
 
! Отговори
лошо БСП преди 2 месеца
По лошо от копейките на Радев и БСП няма!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента Петков срича в НС ,че те от лист хартия