ГЕРБ внесе решението в НС, с което обявява мандата за неуспешен

Габриел няма да предлага състав на правителство
37
ГЕРБ внесе решението в НС, с което обявява мандата за неуспешен
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС внесе  в деловодството на НС проект на решение мандатът за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел да бъде обявен за приключил неуспешно.

Вносител на проекта на решение е Теменужка Петкова.

Още по темата

„Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 и чл. 99, ал. 4 от Конституцията на Република България и като констатира, че със заявление N2 49-403-01-3 от 25 март 2024 г. Мария Габриел - предложена да бъде избрана за министър-председател на Република България с Указ N2 74 от 19 март 2024 г. на президента на републиката, е оттеглила заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство и че няма да участва в процедурата по избора и да предлага структура и състав на Министерския съвет, реши мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно“, пише в проекторешението.

Мария Габриел вече подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет., както обяви вчера.

По-късно премиерът в оставка Николай Денков призова преговорите да продължат. Към моментавче още няма официална позиция на ПП-ДБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Не мандата-цялата сглобка е неуспешна и подигравка с избирателите. Ако съм гласувал за ГЕРБ, Възраждане или ИТН откъде -накъде някой изтъркан шмиргел ще е в управлението?
9
4
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Герб и пп промениха конституциятаИ служебното пак е от тях - за какво им е кабинет * делкане и пей сьрце
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека цирка започне сега отново . С втория мандат . Само евроциркове да има . Икономическата криза в която ни вкара членството в ЕС и нато доведе до политическа криза както обикновено се случва . За 30 години ние от 9 милиона станхме на 6 милиона . Това прави по 100 000 човека на година . С толкова не сме изчезвали дори през най голямата си национална катастрофа през ПСВ . Членството на България в ЕС и нато е най голямата ни национална катастрофа в историята ни . ФАКТ
7
3
 
5
 
! Отговори
Това е катастрофа преди 1 месец
Масови убийства в Югозападна България и полицаите неразбирали, неразбират и политиците защо ли!? Защо унищожавате Българи!?
6
4
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
И от ГЕРБ какво излъгаха, имаха договорка за ротация с на фигуранта мишките, ония лапаха половин мандат и сега не искат ротация и ГЕРБ са виновни според копейките
5
6
 
12
 
! Отговори
Дано преди 1 месец
Се отървем от ппдг завинаги.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да губят времето на Президента!
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми видя за енти път че освен ГЕРБ, друга читава партия няма. Изредиха се всите ***, сега освен и черепа да ни спасява от ГЕРБ според умните избиратели
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е нужно да предизвика избори ,да изхвърлим продажното ПП от власт да си ходят на Украйна при Зеленски
1
3
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Как изработиха бьлгарският балькМомчетата от -пп и гербДелнаха пачките а той ще трябва да ходи в гватемала да бере бананиАко иска на есен да отцелее