Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет

Председателят на НС свика извънредно заседание
192
Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента във вторник от 10.00 часа.

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проекта на решение, внесено от ГЕРБ, с който се обявява мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила за неуспешен и заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на Министерския съвет.

Още по темата
Решението за отказа беше обявен вчера от преговорния екип на ГЕРБ, а снощи премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да изпълни уговорката отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи управлението за още 9 месеца без промени в кабинета, с премиер Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

След като утре Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура чрез връчване на втория мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент.

Вторият проучвателен мандат се връчва на предложен за министър-председател от втората по големина парламентарна група - тази на коалицията ПП-ДБ.

От ГЕРБ обаче обяви, че няма да подкрепят правителство с втория мандат, така че най-вероятно отиваме на предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
3
 
! Отговори
Има СРС за този преди 1 месец
Румен Николов-Пашата управлява МВР задкулисно, лицето Румен Николов Пашата дава заповеди на Министъра на Вътрешните Работи и на Главният Секретар на МВР кой да бъде смачкват и кой убит! Честито!
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''с премиер Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната." А така ,да не я гласят да е премиер до живот :)
94
3
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 месец
До 80. Те затова и я нарекоха "красивото лице на м....та", защото тя е само едно лице, една фасада, една безгласна буква, на която й дърпат конците като марионетка, а тя нищо не решава. Нали затова ГЕРБерския пиар влязал по време на преговорите с ПП-ДБ и казал:"Време е!" и четирите дами от ГЕРБ станали и излязли като по Команда!!!! Боко командира ги дресира като в цирка!
93
3
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 1 месец
Не, ялови се оказаха мъжагите от ПП-ДБ, които си въобразиха, че като втора политическа сила с 63 народни представители могат да управляват еднолично и да командват положението! Потърпяха ги, колкото да покажат колко са несъстоятелни и ги отсвириха!
92
3
 
7
 
! Отговори
На някои преди 1 месец
...непрекъснато трябва са им се напомня, че ГЕРБ и Борисов са първа.политическа сила,и имат най-голямо доверие в българският избирател да управляват тази държава! На тези "реформи", вече никой не ви се връзва! По-скоро не допуснаха Ристю и Танас, да овладеят правосъдието и службите! На закърмените с комунистическа закалка, аз не вярвам!
91
5
 
3
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Кой се връзва това е договорка като почнат гладните протести -герб и пп да се правят на улави , че не става вьпрос за тяхВече даже и бсп не иска мандата
90
4
 
2
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 1 месец
Сланинката ми се Топи!
89
6
 
8
 
! Отговори
ПП-ДБ се закопаха! преди 1 месец
От много хитруване и прекомерна алчност за власт и пари ПП-ДБ се затриха! За по-голяма част от българските граждани 9-месечното еднолично управление на ПП-ДБ доказа управленската им немощ и тотално непознаване на съществуващата нормативна база, подготвянето на нови нормативни актове, функционирането на законодателната, изпълнителната и съдебна власти!
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи родилни мъки бяха с Гараел, а накрая се оказа, че булката била ялова!
87
6
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Глас завьзраждане от менГерб пп и шиши да ходят при доган
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да попиптам , коя е Лена Бориславова, че даваха по бтв пряко в новините, как полиците са й открили окраднатия джип, какви реформи, какви чудесии говорят тези
85
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВЪЗРАЖДАНЕ ИМА ПОДКРЕПАТА САМО НА ИТН И БСП!!!! САМО АНТИБЪЛГАРИ НА КОИТО НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ СЛЕД КАТО ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ НИ МАХА ОТ НАТО ЗА ДА ДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НИ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЛИ ТУРЦИЯ!
84
1
 
8
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
До 71. Стига си натрапвал тези фалшиви националисти и популисти от Възраждане бре! Стотията е за Габриел и кабинет, а не за Възраждане! Аман от манипулатори и лъжци!
83
4
 
8
 
! Отговори
Хахахах преди 1 месец
Ясно е че ЕС са искали да се отърват от Гаргамел и са я.пратили Боко да я подреди!
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха ха ха, Сички краднат в мътна вода, но най-много натото и ес.
81
5
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Пп и герб разделиха паритеИдва лято ще отпочинат по островите наесен ако бяма протести ще направят пак сглобката с шиши
80
8
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 месец
Психодесните с пълна сила пеят в хора на Копейките против Борисов, пък се и изкарват първи борци срещу руските апетити! Затова ли Асен Василев измъкна милиарди от джоба на българите, които заминаха за Кремъл през Лукойл! Затова и от посолството ги отсвириха вече, а и Сорос излезе в пенсия!
79
7
 
11
 
! Отговори
Това не е сериозно преди 1 месец
България остава заложник на един нарцистичен егоцентрик -Боко!
78
1
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 1 месец
Ти още ли наивно смяташ,че това е дело на Габриел?Не се ли сещаш,че това е дългата ръка на човека от зайчарника,който и дърпа конците?
77
3
 
4
 
! Отговори
Щом Костов преди 1 месец
все още е реален фактор в БГ политиката, смятайте за какво говорим. Обаждал се бил да ходатайства за някой си... как удобно т.н. медии го премълчаха този момент! Един въпрос нямаше как така става това, кой какво управлява и т.н., и т.н. Жална история сме, жална!