Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет

Председателят на НС свика извънредно заседание
192
Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента във вторник от 10.00 часа.

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проекта на решение, внесено от ГЕРБ, с който се обявява мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила за неуспешен и заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на Министерския съвет.

Още по темата
Решението за отказа беше обявен вчера от преговорния екип на ГЕРБ, а снощи премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да изпълни уговорката отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи управлението за още 9 месеца без промени в кабинета, с премиер Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

След като утре Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура чрез връчване на втория мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент.

Вторият проучвателен мандат се връчва на предложен за министър-председател от втората по големина парламентарна група - тази на коалицията ПП-ДБ.

От ГЕРБ обаче обяви, че няма да подкрепят правителство с втория мандат, така че най-вероятно отиваме на предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наетите драскачи досадни сте каквото и да Лъжете вече е все едно облачните Вън
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
каква е тая глупост да се гласува отказ, трябва деклрацията да е достъчно
114
5
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Предлагам граждански арест и конфискация за Борисов, Трифонов, Доган, Пеевски и Цацаров до създаването на български служби и контролни органи
113
6
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 1 месец
Стига с тая шизофрения! А колкото до Десислава Атанасов, стига сте я плюли, защото е класа над Кирил Петков например! Да не кажа, че тя е живото доказателство колко са нефелни от ПП-ДБ!
112
3
 
5
 
! Отговори
Интересно, преди 1 месец
...Мария Габриел отказва мандата, а пък целият Министерски съвет на ПП-ДБ ще трябва да си ходят! Нещо не се връзва! На тия алчността и лакомията за власт им изяде главите!
111
3
 
6
 
! Отговори
До 107 преди 1 месец
То бащицата се скри и никакъв го няма,ти за Томито питаш.
110
5
 
7
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 1 месец
Габриел потъна като Хекимянчо. Борисов ги използва за личните си цели, като им съсипва успешните кариери и после ги захвърля като мръсни парцали.
109
1
 
4
 
! Отговори
К.П. преди 1 месец
Времето се затопли и за острови настана време. Който се чуди много много, или при бай Ставри или при нотариуса
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няколко копейки тук,активирани от Копейкин,се опитват да ви внушават,че са сила и непреодолим фактор.Перки надува и Славчо,който я влезе,я не влезе в следващото НС.Всъщност,най-опасни са от ДПС,защото там се гласува по команда и празно няма.Затова,българи,гласувайте,а не ходете за риба.
107
6
 
8
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
ГЕРБ са се вкопали в Службите, в Съдебната система, в Регулаторите!!! Затова не искат реформи!!! И разиграват евтин театър за наивници!!! ГЕРБ дори си инсталираха Десислава Атанасова за конституционен съдия!
106
4
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 1 месец
До Мдааа Да, ако съдебната ни система беше наред сега Кирил Петков, Асен Василев и Лорер щяха да са осъдени за доказани престъпления, не по приказки в платени медии!
105
2
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Абе каде е томислав дончев дето го гласяха за заместник на бащицата
104
4
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Ако имахме работеща съдебна система Боко щеше да е в затвора, а Гаргамел щеше да е новия лидер на ГЕРБ.
103
2
 
4
 
! Отговори
Има СРС за този преди 1 месец
Румен Николов-Пашата управлява МВР задкулисно, лицето Румен Николов Пашата дава заповеди на Министъра на Вътрешните Работи и на Главният Секретар на МВР кой да бъде смачкват и кой убит! Честито!
102
3
 
7
 
! Отговори
Друго лично мнение преди 1 месец
ПП-ДБ се изложиха грозно! Има една поговорка, която се отнася точно за тях "Дай му на прос-тия власт и му гледай сеира". Може да са учили, незнайно къде, но не са се научили на елементарни неща като уважение към народа си, към законите на страната и добрите практики на управление!
101
3
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
До Анонимен Аз докато не видя насрочена дата за избори, няма да повярвам. Страната вървеше към тоталитарен режим и не ми се вярва, тези, които го изграждаха да изпуснат кокала. Ще има всякакви игрички да не се стига до избори.
100
2
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
На ход е Магнитския списък да обяви поредния корумпиран български политик, който ще остане биз имунитет, а нашата съдебна система да го "изпере", кото каже, че няма данни за корупция.
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лели ГЕРБ пак са яхнали метлата,плюс нещастните копейки,които пък си въобразяват,че при нови избори ще вземат повече отколкото на предишните и ще ни пратят на курорт при Путин.Да,ама друг път.
98
3
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Кокоранко поне ще си оди с милярд от енергетиката - най голям атлантик излезе от сглобката
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ завалиите си повярваха и забравиха, че са на власт благодарение на Бойко! И съответно хооп - той им дръпна черджето под краката, защото станаха хептен нагли и алчни! Елементарно!