Започва „Тракийски воин - 24", ще стрелят със системата за залпов огън HIMARS

Учението се провежда на полигоните „Корен“ и „Ново село“
28 май 2024 08:18, Елка Василева
71
Започва „Тракийски воин - 24", ще стрелят със системата за залпов огън HIMARS
Снимка: МО

На учебните полигони „Корен“ и „Ново село“ започва тактическото учение „Тракийски воин - 24“, съобщи Министерството на отбраната.

Учението ще продължи до 4 юни. Официалното откриване е днес в района на полигона „Корен“. В учението освен участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинската академия, службата „Военна полиция“, представители от Военната академия „Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с високомобилната артилерийска реактивна система за залпов огън HIMARS. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности, информира още министерството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В крак с времето
57
2
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Неутралитет ,само това е решението.
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО ВЪН!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Това важи донякъде и за Нас тук в България.
54
1
 
2
 
! Отговори
Ципи рипи преди 1 месец
До Анонимна 56: Според теб дали някой го пита братския руски народ какво иска. Там решенията ги взима 1 човек и свитата около него.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 57 "Станахме за смях на целия свят с това чуждопоклоничество." Да, отдавна ни се смеят, че уж сме членове на ЕС и НАТО, а се държим като 16та република на СССР.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Направи ми впечатление и,че на венците имаше българският трибагреник направен от цветя.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Станахме за смях на целия свят с това чуждопоклоничество.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Братския руски народ не ни заплашва с нападение. На 24 май, имаше хоро пред паметника на Св.св Кирил и Методий в Москва. И имаше и руски и български знамена и венци с цветя
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦЯЛОТО КЕЧ НА БАЛАМАТУМА, СТРОЙ СЕ!!
48
0
 
2
 
! Отговори
до 53-ти преди 1 месец
Ааа, сега ми се изясни що за Българин си :D Не се надувай много, да се не пукнеш от някъде.
47
7
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Манолски "Братския руски народ" който ни заплашва с нападение ли? Нека "братския" ТИ руски народ се "обърка" да ни нападне, ще разберете налседниците на генерал Колев по кой ще гърмят. За разлика от вас ние си знаем историята и произхода.
46
0
 
5
 
! Отговори
Манолски преди 1 месец
Само генщабът да не се обърка, че личният състав ще тръгне да гърми срещу братския руски народ :)
45
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
В юдео-ционистките планове, лъжи и робство ВЕЧЕ България беше 5 века! Юдейски търговци от Венеция са платили на турците да ни завземат през 14-ти век...
44
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Егати лицемерите! Лицемери са тези, които се правят че не разбират, че в БЪЛГАРИЯ се правят много неща, които получават такива наименовния, защото тракийското наследство е ЧАСТ от историята на тези земи. Това няма нищо общо с това някой да ни "прави" някакви. Вече ще почнете да отичате, че траките са населявали райони които днес попадат в територията на България!
43
0
 
6
 
! Отговори
Егати лицемерите! преди 1 месец
Същите roмнаpи дето ни затриват историята и държавата имат нахалството да ни кръщават "тракийски войни".
42
2
 
2
 
! Отговори
Не позна преди 1 месец
До Tенгри кан Приказките ти за "американците" не са основани на нищо фактичско, докато моята забележка е основана на съществуваща реалност, при това добре докумнетирана. Факта че се "сети", че " и руснаците" така правели, но преди това се опитваше да внушаваш нещо съвсем друго говори много.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние българите сме оригиналните арийци, с бог Ур ( по света е известен и като Ар, Ир, Ор, Ер, Юр, Яр) в превод слънчев, другото му име е Бал, Бел, Вал в превод бял. Богинята огнена орлица, която запалва слънцето над Арктика на пролет на Великден е богинята Искар ( извстна като Ищар и др.). А синът й е бог Хор, новото слънце. Казаците са древни българи. А Исус ХОРисто е човешкия образ на арийския български бог Хор. Мария е човешки образ на Искар ( Ищар, в превод Искра)
40
1
 
1
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 месец
До Не познаЯвно идва и от двете страни тази пропаганда, от американците и руснаците. Просто и двете империи, не искат да съществува България като държава и българите като етноним. Като говорим руснаците, вероятно говорим за хазарите. За тях е добре, българите да не съществуват, а ако съществуват да са тюркоезични татари. Ако говориш нетюрски, автоматично ставаш славянин;))) не, българин. В общи линии и от Изток и от Запад за нас иде ***!
39
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 1 месец
До преди 30на година бяхме славяни сега станахме тракийци... сменят се цивилизациите, но народа си е един и същ....