Неочаквана формация! Петима ни представят на "Евровизия"

Ще търсим добро представяне с песента "Bones"
12 мар 2018 09:00, Александър Попов
220

Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на "Евровизия" в Лисабон. Тя е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й се включват петима изпълнители - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се обединяват в групата Equinox.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: EquinoxBones
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
14
 
18
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Вият като вълци и повтарят едно и също. Тази песен няма припев, на мен ми се стори, че е само един куплет и запомних само I love your bones. Опитват се да имитират транс стил, ама нещо не им се получава, песента звучи някак дразнещо и монотонно. Да бяха платили на автора на английската песен за Евровизия на Поли Генова" If lovе was a crime", поне като песен звучеше добре и текстът беше хубав.
158
1
 
13
 
! Отговори
нда преди 6 години
гледах коментарите под другите песни и все са положителни и подкрепящи :) Хареса ми младежа от Беларус (песента по точно) и по същия начин го разкостват неговите си хора. Човешкото племе е еднакво навсякъде
157
14
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Динко с пет бежанеца щеше да изглежда по-добре. Даже и без песен
156
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, браво, все по-безлично звучене. Поздравления. Накрая песента ни ще бъде един равен тон, за да не би случайно да обиди някой от другите тонове. Честно, БНТ, разбирам че и вас ви гони депресия като всички нас, но все пак, трябва ли да заразявате цяла Европа със суисидни помисли. Дори и аз не бих гласувала за нашата песен, какво остава за който и да е друг. Кристиянчо успя да вкара енергия в песента и хората я харесаха. В тази песен сега няма енергия. Има само "кости".
155
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Wanna thrive in the dust of the universe and way into unknown - Искаш ли да процъфтиш в праха на вселената и да се отправиш към неизвестното...
154
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако разбираш текста на английски тази песен може да те докара до самоубийство, пеят за задгробния живот.
153
7
 
9
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 6 години
До 160С тая тъпня даже и на финала няма да се класираме.... Хората пишат положителни коментари от цял свят защото вече са свикнали с изратеността и им е все тая... Но аз не искам България да се превръща в това....
152
8
 
7
 
! Отговори
мнение от село преди 6 години
...мякат кат котета на луна ...*** се слуша де... стаа на някоя и друга ракия
151
12
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Гурбетчия, браво! И на мен ми харесва много тази песен. Най-добрата е до сегасега.Чалгарите пращаха и азис, и софка със слави, та видяхме какво стана. Апелът ми е към всички българи, които могат да гласуват, да го направят за нашата песен. Страхотна е! Стискам ѝ палци.
150
7
 
9
 
! Отговори
Народопсихолог преди 6 години
Прочетох коментарите тук. Прочетох коментарите под песента в Ютюб, писани от хора от цял свят.Извод: Спасение няма. Честито.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евровизия трябва да е конкурс за най-лоша песен, в последно време въобще не участват сериозни музиканти, всичко е паднало до нивото на Music Idol и Биг Брадър.
148
1
 
10
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
До аз .Прав сте,само,че аз съм в чужбина и за първи път ще гласувам за България. Песента ми хареса много.Така де, всеки луд с номера си.На който както му харесва.
147
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безвкусна джендърска простотия с много проста и елементарна мелодия, типична песен еднодневка.
146
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ехееее.... всички тук, все музикални експерти били. Само не ми е ясно, защо си губите времето да пишете анализи в този сайт, а не за някое профилирано, квалитетно издание?Само се вижте, от напъни за по-хейтърско оригиналничене, що мръсотия е наизлязла. Защо просто за разнообрази, ей така, веднъж не изчаката, да видите какво ще стане на финала, пък тогава говорете.Като ви чета коментарите се радвам, че нямаме право да гласуваме за нашите си песни.
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...става твърде тъмно, за да виждамимам чувството, че чукам най райските порти""...по-добре малка роля във войнатаот главна роля в кафез"Поне като се опитвате да имитирате западната култура, поучете се от големите.Лиса Джералд е певица от световна величина и тя признава, че българстат музика, по-точно Мистерията на българските гласове са я вдъхновили за много от неините проекти.Обидно е всеки, набедил се за певец, да излиза с името държава и народ,а иначе е НИКОЙ.Няма да се извинявам
144
4
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До леле малеи не само у нас, забелязали са стинг и пъф деди да си купуват 2 въжета 2 сапуна и една дървена табуретка в кварталната бакалия, 10 минути след анонска на Cocainox
143
5
 
5
 
! Отговори
Колю преди 6 години
Защо не пратиха бат Наско да опъне една Шушана.....
142
5
 
9
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Дали някой се надява да минем първи кръг?
141
8
 
10
 
! Отговори
леле мале преди 6 години
Имам усещането,че след тази Евровизия броят на самоубийствата у нас значително ще нарасне..."Любовта е черна дупка"... в класацията на нашата песен...
140
8
 
4
 
! Отговори
za b1lgariq!! преди 6 години
имаме шанс да не ни дисквалифицират за крадена песен