Онлайн консултации с лекар специалист при съмнение за COVID-19

Онлайн приложението MedUNIQA дава възможност за 24-часова консултация за COVID-19
Спонсорирано съдържание | Обновена: 20 ное 2020 10:40 | 20 ное 2020 10:32, Александър Попов
Онлайн консултации с лекар специалист при съмнение за COVID-19

От началото на ноември всеки, който има съмнение или симптоми за ковид инфекция, или при поставена диагноза, има възможност да получи медицинска консултация от лекар в приложението MedUNIQA.

Консултацията не изисква посещение в лекарски кабинет и се осъществява изцяло онлайн. Така се избагва и контакт с  други потенциално заразени пациенти.

Как се осъществява консултацията?

Специалистите са на разположение 7 дни в седмицата, като в работно време потребителят ще получи отговор до 6 часа, а извън работно време до 12 часа.

Няма ограничение във възрастта. Децата се консултират от специалист педиатър и COVID-19, а при възрастните от специалист по вътрешни болести и COVID-19.

Право на избор

Потребителите на приложението могат да избират кой лекар да ги консултира, като предварително имат възможност да се запознаят с тяхната автобиография. Лекарите имат и рейтинг, който е базиран на оценките на други пациенти, които са потърси помощ в приложението MedUNIQA.

Консултация за други болести

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователна компания УНИКА България и има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ.

То е достъпно за всички потребители, като всеки има възможност да се консултира със специалист освен при съмнение или поставена диагноза за COVID-19, така и в още 11 други направления, а именно – Акушер-гинекология и бременност, Вътрешни болести, Гастроентерология, Дерматология, Ендокринология, Ортопедия, Очни болести, Педиатрия, Психология, Урология и Хранене и диетика.

"Всички сме свидетели на една утежнена ситуация и как здравната система все повече се претоварва и все повече хора се притесняват дали ще имат възможност за медицинска грижа. Онлайн диагностиката е една добра алтернатива за неспешни състояния, която ще позволи на пациентите да получат консултация от специалист за адекватно лечение, но и ще облекчи натоварването пред лекарските кабинети за състояния не изискващи спешна намеса“, коментира Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.

За клиенти на застрахователна компания УНИКА със здравна застраховка, консултацията изцяло се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания. Повече за MedUNIQA и как да се възползвате от приложението, можете да прочетете на https://www.uniqa.bg/meduniqa/.


Още по темата: УНИКА България
Още от