С гръб към морето, с пясък в дупето, с болка в сърцето...

Или какво още ни трябва, за да забравим, че го имаме това море
2 сеп 2008 17:15,
96
С гръб към морето, с пясък в дупето, с болка в сърцето...
Снимка: Булфото

Не вярваме, че има хора, които да не обичат морето. Всеки си намира причините да ходи на море през лятото: дали да ходи по нощен живот, дали да се пържи на слънце, да се къпе в солена вода, да гледа голи цици, да лекува ишиас и лумбаго, да си намери гадже...

Доскоро всички българи се отправяхме към Черноморието, но вече не е така. Спокойно обикаляме и по чуждите морета и океани. Много от постоянните и редовни туристи чужденци и българи вече предпочитат да идат другаде, не в България.

Защо? Ясно защо: за същите или малко повече пари получаваш спокойствие за тялото и душата, внимателно и грижовно обслужване, добра храна, удобства и приятна за очите и ушите атмосфера.

Така. За никого не е тайна, че много хотели пустеят, изнемогват и вече фалират. Също така не е тайна, че има отлив на туристи. Защото, като ти е грозно и некомфортно, поне да ти беше евтино...

А то... Но въпреки това, за нас все още е по-евтина почивката на Черно море, отколкото на Карибите, където им се иска да почиват на 31% от читателите на Dnes.bg. Интересни резултати получихме от последната ни анкета, в която гласуваха 4 453 души.

В отговор на въпроса „Какво още ми трябва, за да забравя за нашето море?“ цели 6% от анкетираните шеговито отговарят „Цунами, хищни акули, пирани“. Т.е., те са едни верни и последователни „потребители“ на Черноморските курорти в България, които само чудо може да помръдне оттам.

Още 15% процента са така, че и по-зле. Ни природен катаклизъм, ни чудо някакво би ги прогонило от морето. „Никога не бих го забравил, всяко лято почивам там“, категорични са те.

Е, всякакви ги има. Някои са търпеливи, разумни и толерантни. Чашата им преля, ама не съвсем. Въпрос на „Още два строежа, още две спирания на водата, още две асфалтирания, и вече не ме бройте на морето“. Те са 17-те процента почти загубени за Черноморските курорти клиенти.

Може би догодина ще са окончателно загубени? Те, както и 4-те процента, на които им е писнало неудобното придвижване до морето и обратно. То не бяха задръствания, то не бяха счупени пътища, тежки катастрофи, постоянни ремонти, обходни маршрути...

Пътуването до морето се превърна в приключение а ла Индиана Джоунс.

Цялата тази игра на живот и смърт отдавна вече е отказала не малко хора - точно  27% от читателите на Dnes.bg - от почивка на Черноморието.

Ах, морето не, ами направо ех... морето!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
от Варненец преди 15 години
Да го сложа на *** в двата г.за, *** нещастен.
35
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Е аз не окнтактувам с хора извън моя град.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слави пък е съвременният Левски!Гордея се, че съм от България заради него!
33
0
 
0
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 15 години
НЕ ПЛЮВАЙТЕ - ВАРНЕНКИ СА СУПЕРЯКИ МАДАМИ, ВЛАДЕЯТ СЕКСА ДО СЪВЪРШЕНСТВО, ОСВЕН ТОВА СА ЧАРОВНИ И ИНТЕЛИГЕТНИ, ГОТИНА КОМПАНИЯ СА
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми кой ти е казал, че ще се женя, аз съм си се оженил при това отдавна
31
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Стават само за едно малко, но не и да се жениш за тях.Варна, Пазарджик и Плевен са сутеньорските градове.
30
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 15 години
не им вервай на тия слухове ! тия слухове ги пускат варненци за да не им се мотаят разни *** провинциалисти из града, да им свалят мадамите и да им се къпят в морето.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВАРНЕНКИ ОБАЧЕ СА НАЙ-ЯКИТЕ ПИЧКИ
28
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Ходете на Бургас! Варна е примитивен град със спартански нрави.
27
0
 
0
 
! Отговори
НЕ на мутро-черномор преди 15 години
БРАВО, ПИЧ, МНОГО ДОБРЕ МУ ГО КАЗА НА ТОЯ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ НОМЕР-15 - ЗАТОВА ЩЕ ВЪРВИМ ВСЕ НАЗАД, ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА КАТО НЕГО, КОИТО ОБЯВЯВАТ ЛИЧНИЯ СИ ИНТЕРЕС ЗА ОБЩЕСТВЕН
26
0
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 15 години
ти миришеш отдалече на платен писач на мутро-хотелиерите. И защо мислиш, че под формата на прокламиранто от теб родолюбие, трябва да храним, тези които окрадоха и съсипаха Родината. Щe се радвам да ми отговориш. Защо те не върнат открадното, а пак ние народа да се лишим от по-изгодната и по-хубава почивка в Турция и Гърция заради тяхното благо. Ти май мислиш, че наистина всички в тая България са се разделили окончателно с разсъдъка си ...
25
0
 
1
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Мацето от снимката сигурно е от Бургас. Но едва ли е от дрисливата варна. Варненските *** са много черни като ***, грозни и фъфлят.
24
0
 
0
 
! Отговори
Сваляч от класа преди 15 години
Мацето от снимката става за чукане! Определено по българското Черноморие е много добре от към готини гаджета. За това и следващото лято ще го посета, за да се оте6а!
23
0
 
0
 
! Отговори
beliEvil преди 15 години
Вместо на турци и гърци,оставяйте си парите тук,по нашето море...че свършиха кинтите за бИтон и тули.
22
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Варненските *** са много черни като ***, грозни и фъфлят.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе човек ти ненормален ли си или имаш къщичка под наем на морето!Кой си плаща на държавата,всички крият данъци на умиране,ако икономиката зависише от курортите да сме като в зимбабве!И вместо да се вайкат хотелиерите да вземат да си оправят отношението към клиентите си,инфраструктурата и цените!Не може да строят хотели за милиони а покрай него само кал и ***,ще бягат хората не ами.... ще си останат само пияните чужденци!
20
0
 
0
 
! Отговори
tik tak преди 15 години
neme interisuva moreto das da i go nabiq v dupeto
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Презасторяването отблъсква семейства защото те искат спокойствие и релакс, но пък за сметка на това Черноморието е като магнит за младежи, които идват тук на секс туризъм заради евтиния алкохол, и изгодните нашенки, които отварят "спестовните касички" срещу 50 евро.Жалко...
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И аз повече не искам в България на море... Тази година окончателно се отвратих от всичко... Обиколих няколко различни курорта и навсякъде беше мръсотия, селяния, простотия, гъчканица, отвратително обслужване... За съжаление българските хотелиери така и не се научиха как се прави качествен туристически продукт, как се обслужват клиенти, как се поддържа чистота, и т.н. Природата е съсипана и крайбрежието вече е грозно...Номер 15, ти май си от тези, които печелят от туристическия бизнес у нас, а? За твое сведение, предпочитам вече да си давам парите на турци и гърци, отколкото на алчни селяни и мутри.
17
0
 
0
 
! Отговори
jungle man преди 15 години
пък аз не харесвам морето, не бих отишъл на почивка там!виж, ако е някъде на Карибите - Аруба, Бонер и т.н. бих се замислил... ама пак едва ли!така че авторите да си поправят първото изречение!!!