Дългото отказване на хартия

Какво толкова има да се работи по въпроса?!
Обновена: 17 яну 2011 12:57 | 5 яну 2011 16:50,
6
Дългото отказване на хартия
Снимка: Dnes.bg

Софийска вода вече предлага на клиентите си да се откажат от хартиена фактура и да получават само електронна такава. Целта е, естествено, да се спести хартия с цел опазване на околната среда и т.н. модерни приказки на уж социално отговорни компании. 

Похвална инициатива, веднага реших да се откажа от въпросната хартиена фактура, макар и не защото ми пука за измислената социална отговорност на Софийска вода (която допуска огромни течове, и това ако е еко, здраве му кажи).

Да оставим факта, че въпросното отказване става с разпечатването на поредното формулярче. Защо не може да се попълни и да се изпрати единствено и само в електронен формат?

Вероятно заради подписa, който трябва да сложиш отдолу – закъде без подпис в такива случаи, представи си, че някой злодей иска да те лиши от хартиена фактура и изпрати от твое име електронен формуляр?! Би било ужасно наистина.

Примирявам се с този излишен лист хартия – все пак ще се спестят ехеее колко пликове и листове занапред. Тъй като не разполагам с личен принтер, отивам в център на Софийска вода. Вижда ми се съвсем нормално там да разполагат с въпросните формуляри или поне, тъй като няма как да знаят колко хора ще се откажат от хартиена фактура, да могат да го разпечатат по желание на клиент.

Да, ама не. В момента се работело, видите ли, върху една такава евентуална услуга – няколко месеца след въвеждане на възможността да се откажеш от хартиена фактура те все още не могат просто да ти предложат формуляр.

Какво толкова има да се работи по въпроса?!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Марин Петров преди 13 години
Аз държа да получавам фактурите не по електронен път, а на книжен носител. Това е документ който може да послужи да се удостоверят факти , там където е нужно .Вече имах такъв случай с компанията ЧЕЗ. Разбих ги със фактурата на книжен носител в съда!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия листовки на магазините трябва да ги забранят - цели "чаршафи", че и на офсетова хартия... само пилеене на ресурси!
3
0
 
13
 
! Отговори
ралчо преди 13 години
добре де, ами всички брошури на големите магазини. пощата всеки ден е пълна с поне две от по 4-5 листа това са тонове хартия
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При мен лично нямаше никакъв проблем. Отидох, дадоха ми формуляр и го попълних. Стана за няколко минути.
1
3
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Вече съм убеден, че в тая държава няма нещо, което да е обмислено и направено добре, така че не се учудвам на поредната простотия...