САЩ и Китай натискат Европа да се справи с дълговата криза

Но и страните с голям дефицит трябва да действат отговорно
24 сеп 2011 22:02,
14
САЩ и Китай натискат Европа да се справи с дълговата криза
Снимка: Reuters

САЩ и Китай днес засилиха натиска върху Европа да овладее дълговата криза, преди рисковете, произтичащи от нея, да доведат до банкови сривове и да тласнат световната икономика в опустошителна рецесия, предаде Ройтерс.

Отправяйки най-изразителното си предупреждение от избухването на кризата, американския министър на финансите Тимъти Гайтнър заяви, че е време Европейската централна банка (ЕЦБ) да се намери и да поеме централната роля в овладяване на кризисните процеси.

"Опасността от каскаден дефолт, банкови фалити и катастрофален риск трябва да бъде свалена от дневния ред, тъй като в противен случай ще подкопае всички други усилия в Европа и света", отбеляза Гайтнър пред Международния валутен фонд (МВФ).

Предупреждението на Гайтнър бе повторено от Чжоу Сяочуан, гуверньора на централната банка на Китай, който обаче допълни завоалирано, че страните с голям дефицит като САЩ също трябва да действат отговорно.

"Кризата със суверенните дългове трябва да бъде решена бързо, за да се укрепи доверието на пазарите. Необходими са и твърди и убедителни мерки за бюджетна консолидация в съответните икономики, за да се намали напрежението върху суверенния дълг", каза Чжоу пред МВФ.

Под натиска на скептично настроените пазари световните икономически сили днес се опитаха да очертаят пътища, които да не допуснат дълговата криза да излезе извън контрол, отбелязва Асошиейтед прес.

Опасенията за финансовите проблеми на еврозоната привлякоха вниманието на участниците в заседанията на МВФ и Световната банка, които провеждат редовните си срещи в Ню Йорк.

Диалог между глухи се водеше днес между държавите членки на МВФ, призовани да определят "обща диагноза" на икономическата и финансовата криза, която разтърсва планетата и особено Запада, отбелязва Франс прес.

Между европейците, които твърдят, че имат добра стратегия срещу тяхната дългова криза, американците, които пък искат да не правят нищо повече, и Бразилия, която упрекна и едните, и другите, че не се справят достатъчно добре с проблемите, консенсусът бе слаб, допълва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Виденов преди 12 години
Завършени *** са ционистките евреи. Това са най- големите лъжци, мошеници и безскрупулни спекуланти, като тези от Goldman Sachs, Световната банка, ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ, които натикаха Светът в помийната яма. На 10 септември 2001 г. министърът на отбраната на Съединените щати излиза със зявление, че Пентагона не може да се отчете за 2,3 трилиона долара, което представлява една четвърт от бюджета й. За да опиша колосалността на тази сума, ще използвам следните примери: ако тези пари се подредят в банкноти по 100 долара, те ще покрият цялото разстояние от морското равнище до открития космос и обратно, и пак ще има достатъчно да се покрият още 30 мили. Тоест, парите са усвоени, познайте от кого? Разбира се, че от тези които служат в тъй наречения Федерален резерв. Трудно ще се оттървем от подобни изчадия, като тях - наричащи се "елит", защото всички по света допуснахме шепа ненормалници и болни мозъци да съсредоточат огромна власт и всякакъв ресурс в ръцете си!
12
0
 
1
 
! Отговори
Конг фу ций преди 12 години
С две изречения Чжоу дава ценни наставления.Гений.Финансов.
11
0
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Вижте само кой говори-Тимъти Гайтнър. Това нищожество бе сред илюминатите и масоните, които направиха световната финансова криза. Беше и със Буш а сега е и с Обама. Света върви към лошо. Непрекъснато ни вкарват във измислени кризи. Намислили са нещо но каквото и да е то хич не е хубаво. GLEDAITE FILMITE OBAMA THE DECEIPTION, CAPITALISM, A LOVE STORY, ZEITGEIST, INSIDE JOB. V TQH E DADENO KOI KOI E, ZA6TO I KAK SE PRAVI KRIZA I KOI PE4ELI OT TOVA
10
0
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
САЩ би, било добре да се справят със своята дългова криза и след това да отправят предупреждения към Европа и Европейската Централна Банка.
9
0
 
8
 
! Отговори
Do nomer 1 преди 12 години
Кой е този "простотий", да не би да е някой римски пълководец?
8
2
 
9
 
! Отговори
мен преди 12 години
много скоро така ще им запари под гьзовете на всички политици в китай САЩ и Европа че доста от тях ще осьмнат провесени от някой клон. а вие драги читатели купувайте орьжие, храна и лекарства.
7
10
 
5
 
! Отговори
Zuzu преди 12 години
Goliama omraza kam USA goliamo neshto.Ako ei sega vi kajat da zaminete za USA shte se izbiete...:)
6
4
 
21
 
! Отговори
Мърте преди 12 години
Кои са САЩ, че да търсят сметка на Европа за дъла й? Първо американските чифутчета да си погледнат техния космически дълг, след последното увеличение на тавана, па тогава да ми се катерат на онаа работа!
5
2
 
5
 
! Отговори
До келеш преди 12 години
Ако само Eвропа отиде на майната си ти смятай че жив ще си умрял бе *** загубен
4
8
 
6
 
! Отговори
келеша преди 12 години
и сащ и европа ще ходят на майната си много скоро.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тените дългове,кой ще ги оправя?
2
5
 
30
 
! Отговори
... преди 12 години
Те да си гледат тяхната криза, щото европейската идва от там.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе американците много бързо забравиха как преди 2 години,предизвикаха криза с простотийте си, сега нямат право да искат нищо