Как победи и къде загуби Владимир Путин

Коментари в чуждия печат за изборната му победа
Обновена: 5 мар 2012 10:27 | 5 мар 2012 10:27,
158
Как победи и къде загуби Владимир Путин
Владимир Путин се радва на победата си. Снимка: Reuters

Руснаците категорично гласуваха в подкрепа на Владимир Путин, давайки му шестгодишен мандат като президент, пише в. "Ню Йорк таймс".

Това беше очакван резултат, който подготви сцената за доста по-непредвидимата следизборна конфронтация между Путин и опозиционното движение, което в последно време успява да изкара на протести по улиците десетки хиляди хора, отбелязва изданието.

Никой не се е съмнявал, че Путин ще спечели президентските избори. Истинските въпроси са как победи той и къде загуби, изтъква британският в. "Гардиън".

Битката, която предстои, няма да бъде толкова заради факта, че Путин е бил избран отново за президент, колкото заради изборните измами. Резултатите от вота по места ще радикализират противниците му много по-силно, отколкото резултатите от страната като цяло.

Още по темата

Именно разликата между официалните резултати в Москва и Санкт Петербуг и това, което жителите на двата града знаят, че реално се е случило в техните райони, е нещото, което ще разпали демонстрациите. След като през декември вече им беше откраднат един вот, сега това ще е като втори шамар за тях, посочва изданието.

Откакто през есента Путин обяви, че ще се кандидатира за президентските избори, беше ясно, че той ще победи. Но когато се върне в Кремъл през май, Путин ще завари напълно различна Русия от тази, която управляваше през последните 12 години.

Извън столицата Путин все още се ползва с обществена подкрепа, но за демонстрантите, които се готвят за протести в Москва, той се е превърнал в обект на ненавист и подигравки, отбелязва вестникът.

Путин добре знае, че протестите, които разтърсват сега Русия, са най-сериозните от перестройката. Начело на тях стоят представители на градската средна класа, но в тях участват всякакви хора, на които им е омръзнало от измамите, феодалното благоволение и кражбите в огромни размери, характеризиращи неговия режим.

Сред демонстрантите няма съгласие за това кой би трябвало да дойде на негово място, но те са единодушни, че той трябва да си отиде, изтъква "Гардиън".

След изборната победа на Путин остават нерешени два въпроса: дали той ще успее да изкара целия си шестгодишен мандат и дали неговата "система", макар и в изменена форма, ще оцелее при управлението на нов лидер от средите на режима или рано или късно ще отстъпи място на нещо ново, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици. Широката подкрепа от обикновените руснаци е основата на неговата власт. Тя му даде възможност да обедини елитите - олигарси, служби за сигурност, висши чиновници, които управляват Русия в отсъствието на истински демократични институции.

Ако подкрепата за него намалее още повече, елитите може да се пропукат и да започнат да издигат алтернативни кандидати, което би имало непредвидими последици, коментира изданието.

След очакваната победа на Путин на президентските избори въпросът сега е колко дълго той ще се задържи на власт, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Не много дълго, смятат някои от най-ревностните представители на надигащата се опозиция, които прогнозират разрастване на демонстрациите. По-трезвите анализатори са на мнение, че Путин и неговото обкръжение може да запазят властта още някоя и друга година, при условие че решат да успокоят гнева на недоволната общественост с политически и икономически реформи, посочва изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Цъки ли си Къци ли си , не знам но си еманациата на профанизациатя на народа ни.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън, дрън ... поредната партенка на американските агентиВчера в интернет писаха, че констатираните нарушения на изборите са около 500 случая и това прави около 0,3% от изборния резултат. Практически това е под стандартите за изборен резултат в света! Това не пречи на разни нахалници да продължават да си повтарят лубимия рефрен - "изборни измами". Що не кажат нещо за изборите за президент у нас, пък после за Русия?Като цяло, това били най-чистите и достойни избори в модерната история на Русия.
37
2
 
19
 
! Отговори
Баба ви преди 12 години
"Популярността на Путин намалява..."До къде ще стигне? 65 % малко ли са?
36
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КГБ ПОБЕДИ
35
0
 
4
 
! Отговори
someone преди 12 години
Към редакцията: "Санкт Петербуг" - къде е т'ва? :)))))))
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците организират Октомврийската революция в Русия. Те първи признават и новата власт! Първото, което прави новата власт под мъдрото ръководство на Ленин и Троцки е НЕП - нов икономически подход, нещо като при Елцин - природните богатства на концесия на американски компании.Защо после американците се обръщат срещу СССР? Заради Сталин! И не заради репресиите, които те си измислят за да го очернят, а защото изгонва еврейската мафия, яхнала младата съветска икономика! И Путин с така стана..
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПУТИН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, НО ОБЕДИНЕНИЕ НА РУСИЯ НЯМА. ПИТАМ КОЕ Е ПО ВАЖНО РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ, РУСИЯ ДА Е ОБЕДИНЕНА ИЛИ ПУТЬОНКИН ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ???
32
17
 
3
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
За съжаление скоро ни чака същото. Нито българинът, нито руснакът,имат елементарна гражданска култура и познание относно демократичните системи. Затова за тях демокрацията и гражданските права не представляват ценност сами по себе си.Не знам как от цяла Източна Европа само в Русия, у нас, в Румъния и донякъде Унгария след 'Прехода" към демокрацията хората се оказват още по-големи стада, живеещи в тоталитаризъм.
31
4
 
40
 
! Отговори
Цъки преди 12 години
Руснаците са мъдър народ, вече доста свободен и осведомен! Те идват в България и какво виждат: държавата строила водопроводи, докарала водата и канала до хората, а англичани смучат кинтите. Държавата строила електроцентрали и мрежи, докарала тока до всяка къща, а чехи, германци и италианци смучат парите на хората! Държавата сега строи магистрали, а след 2-3 години пак на чужденци ще плащаме да караме по тях!Руснаците не искат чужденци да им пият кръвчицата и затова гласуват за Путин!
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обама седи и въздъхва: ех де да можех и аз така:)))
29
4
 
29
 
! Отговори
Сашето преди 12 години
Хааааахахаха! При победа с 65% тази статия ми прилича на писана от шизофреник! Била му паднала подкрепата на Путин! Баси смешниците са тия! Задминаха и Работническо дело с негоеите комунистически измишльотини!
28
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Стига сте *** задниците на западните "демократи". Руският народ е направил своя избор.Това ,че този факт не харесва на американските протежета не означава ,че трябва да ни "заливате" с негативна информация.Бъдете малко обективни.
27
3
 
27
 
! Отговори
?! преди 12 години
Мисля си, че и на нас ни трябва един Путин - умен и твърд политик, който не лиже ничий ***. Нашите "медии" са отвратително тенденциозни - преди 2 дни Америка заяви, че има намерение да нападне Иран и дори тази новина не предизвика негативното им отношение, за разлика от Путин и изборите в Русия. Не мога да го разбера това отношение, явно ми е че на локално ниво политиката не се отразява адекватно, защото медиите са купени, но поне на глобално ниво се опитайте да сте малко по-обективни.
26
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на руснаците! Всеки,който си мисли,че ще владее света се препъва в Русия! Путин дойде! Смърт на лошите!
25
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Популярността на Путин очевидно намалява, при 65% ми се струва че това не е намаляване на американците така им се иска да е ама не е и на иван костов му се иска ама няма да е на неговата
24
2
 
6
 
! Отговори
До 14-ти преди 12 години
Прочети чл117, ал.2 от НН на РБ! Да се яви Прокурорът! А ти, Nо 15 прочети 18-ти и знай, че мен никой , ама НИКОЙ не може да ме изгони от Родината! Най-малко ти, ***!
23
5
 
33
 
! Отговори
jitan преди 12 години
Кой квото да си драска и да се пеняви като 15-ти е се тая...руснаците си знаят най-добре кой им трябва !
22
5
 
52
 
! Отговори
но комент преди 12 години
роби били руснаците...щото не дават да им се затрие държавата и да им източат петрола за мерси.
21
28
 
6
 
! Отговори
sk преди 12 години
Абе на кои му пука за тези алкохолици :)
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
М-да... Май пикаят газ т.нар. "западни демокрации". Защо ли?