Партизан за бой се стяга

БСП избира: Първанов или Станишев
Обновена: 19 май 2012 15:05 | 19 май 2012 09:05, Красимир Ангелов
247

Георги Първанов
Сергей Станишев

Общо гласували: 1926
Георги Първанов
72%
Сергей Станишев
28%

Експремиер или експрезидент? Сергей Станишев или Георги Първанов? Часове остават до решителния момент на 48-я конгрес на БСП, когато двете най-авторитетни в момента фигури при социалистите ще влязат в спор за лидерското място на партията.

Седмица преди решителния вътрешнопартиен вот Сергей Станишев получи 2 пъти повече номинации за председател на партията от Георги Първанов – 179 срещу 82 в полза на бившия премиер. Макар и очаквано голямата битка да е между двамата, то и други социалисти получиха номинации за лидерския пост.

Трети по брой номинации е Янаки Стоилов с 35, следват Драгомир Стойнев – 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков – 6 и др.

След последното редовното заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията на 15 май Станишев категорично отхвърли предложението на основния си конкурент за лидерския пост Георги Първанов да водят разговори помежду си и да сближат позициите си.

Настоящият лидер на БСП отсече, че разговори вече са се водили на приключилите партийни конференции, където са обсъдени и организационното състояние, и номинациите за председател на БСП.

Читателите на Dnes.bg определят като фаворит за председателското място на социалистите Сергей Станишев, сочат резултатите от анкетата "Кой ще оглави БСП след конгреса в средата на месеца?"

В допитването гласуваха общо 13 649 читатели, като според 26% от тях председателят на ПЕС ще запази лидерското си място и сред родните социалисти.

Подкрепа за Георги Първанов са дали едва 12% от читателите, а 5% от запитаните смятат, че начело на БСП ще застане ново лице, различно от двамата основни кандидати.

Не е малък и броят на отговорилите, според които в левицата ще настъпи разцепление след конгреса. 13% от всички анкетирани прогнозират подобен тежък сценарий.

Почти всеки втори анкетиран (44%) заявява, че не се интересува особено от случващото се в БСП.

Първанов или Станишев? В деня на вота гласувайте вие!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера каква е тази злоба към БСП!Не съм им симпатизант,но не ги и плюя!Дайте да помислим,кой повече е направил за съсипването на България след 1989г. и тогава да говорим простотии!Особенно при сегашното управление на мръсната ***,мутро-полицейщината,която е на власт!Особенно след вчерашното предателство следсговора с Ердоган!БЪЛГАРИ герб ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ!СЪБУДЕТЕ СЕ!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значение има кой ще е ?????? Кой се интересува от тази партия? Може би 80-90 годишни ?
35
7
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Бсп и герб са двете страни на медала...едните са производни на червената партокрация на Бкп а другите са производни на сивите кардинали от ДС! боричкането е за потока от пари кой да го направлява и кой да прибира пая...иначе на никой не му пука за народа!гладен и беден политик и депутат няма!гладно и бедно ченге също!за какво говорим тогава...
34
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
31 НФБДоста конструктивни предложения даваш за конгреса на ***... - не можеш да скриеш, че си един от тях и те боли за кризата в БСП... - ето аз например заставам твърдо зад дрОгаря Серж... - смятам, че той най-добре и най-бързо може да довърши партията...
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЪБОР НА МАФИЯТА !
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ !ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА В ПОДКРЕПАТА НА ЕЛЕКТОРАТА КЪМ ТАЗИ ПАРТИЯ ИДЕТЕ И ГОВОРЕТЕ С ВАШИТЕ ПО - ВЪЗРАСТНИ РОДНИНИ. РАЗОБЛИЧЕТЕ КОПУПЦИОНЕРСКАТА СЪЩНОСТ НА ГЛАВАТАРИТЕ ИМ !
31
3
 
15
 
! Отговори
гонзи преди 12 години
партизан (***) за е...е се стяга!да живее аналната дружба между другарите комунисти!комунист = ГЕЙ!
30
5
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Пресцентърът на МВР съобщава, че се издирва възрастна, опасна рецидивистка:- Родена преди около 120 години на връх Бузлуджа... - настоящ адрес "Позитано" 20- Действа подмолно и от засада... - никога не влиза в ръкопашен бой - само стреля с парабелума, хвърля ръчната граната и се крие в землянката.- любими похвати - атентати, диверсии и саботажи.- На черото си има червена петолъчка, а на гърдите татуирани сърп и чук- обича да си покрадва кашкавал от частните мандри.- русофилка по професия.
29
0
 
18
 
! Отговори
българка преди 12 години
Хвани единият удари другият ! Квалифицирани крадци ! Мафиоте в разцвета на силите си !
28
0
 
11
 
! Отговори
ПАШАТА преди 12 години
Липсват само бузите на братя Галеви!
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП = БКП ( БЪЛГАРСКА КОРУПЦИОНЕРСКА ПАРТИЯ)
26
0
 
12
 
! Отговори
БОТЕВ преди 12 години
ПАТРИОТИ ДУША ДАВАТ ЗА НАУКА ЗА СВОБОДА, НО НЕ СВОЯТА ДУША ВРАТЯ А ДУШАТА НА НАРОДА
25
0
 
17
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Как да гласувам, като и двамата другари не обичат народа си. Като демократ по убеждения и свободен по дух човек , тези двамата най-малко ме интересуват.Всеки от тях се е оял достатъчно, но не им стига, още искат.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете ги на снимката и вижте прозиращата им същност.Боже,пази България!
23
2
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
искам ръкопашен бой между форумеца с ник Странджата и неговия любимец дон боко великолепни в зала Армеец!чудно ми е странджата дали пак ще ближе подметките на вожда и ще се подмокря като пале пред господаря си?иначе по темата в момента Бсп има нужда от ново лице несвързано с тези двама хубостници.нямаме нужда от самопроизвеждаща се червена партокрация...все децата и внуците на предишните първи пак на върховете!нови лица несвързани с фамилиите на тошо и другите членове и кандидат членове на ЦК
22
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Е как нани на, като те Тиквите сега са в кръвна схватка :-) Гей Тиквата обаче ще надвие нискочелата Тиква :)))
21
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 12 години
БааааКак да галсувам за ,който и да е от тия.......Като ги видя и ми се повръща от 2мата
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е голям кеф да тъпчеш станишката отзад, така му се е свил ***, че...
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общо гласували: 115Aлеле щу куманис са е събрал във форума.... *** те са си и толко по принцип.. :)
18
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
И двамата ще си останат завинаги експрезидент и експремиер а за лидерството - какво означава да си лидер на една умряла партия където единственото им успокоение идва от лозунга:БСП- единственна алтернатива на ГЕРБ.30 депутати в следващия парламент.