Напрежение, избори, закони - какво очакват депутатите от 2014 г.?

Антон Кутев, Красимир Велчев и Станислав Станилов пред Dnes.bg
25 дек 2013 20:30,
54
Напрежение, избори, закони - какво очакват депутатите от 2014 г.?
Ще има ли промени в пленарна зала?. Снимка: архив БТА

Дни преди настъпването на новата 2014 година Dnes.bg попита трима депутати – Антон Кутев от БСП, Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, и Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ на „Атака”, какво очакват да се случва в родната политика през следващата година.

Антон Кутев очаква напрегната година. Едва ли ще бъде толкова напрегната колкото политическата 2013 година, прогнозира той.

Червеният депутат не предвижда парламентарни избори преди края на следващите дванадесет месеца, а и след това. За мен е важно какво ще се случи в икономиката. От това дали правителството успее да обърне негативните трендове в икономиката, ще зависи животът му, обясни Кутев.

Според него до голяма степен стабилността на кабинета ще зависи и от резултата от евроизборите. Аз не мисля, че имаме основание да смятаме, че БСП няма да бъде първа политическа сила на тези избори, оптимист е червеният депутат.Според него протестите ще продължат, но едва ли ще имат някакъв резултат.

Протести ще има следващите 10 години, независимо кой е на власт, обясни Кутев. По негови думи, докато те се крепят на антикомунизъм и омраза, няма как да повлияят много на политиката в страната. Ако се появят протести с ясни икономически и социални искания – тогава ще е друго, заяви Кутев. Според него обаче при такъв сценарий ще има основа за диалог между недоволните и кабинета.

Красимир Велчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, пък беше абсолютно категоричен, че очаква само едно от политическата 2014 година – избори, но не единствено за евродепутати, но и парламентарни.

Не може това напрежение да продължава. Не е полезно, не е добре за държавата, заяви Велчев. Той беше категоричен, че идеята да се свикат нови предсрочни избори не е само да се смени едно мнозинство с друго. Трябва да се направи баланс, който да отговоря на настроението на обществото, заяви Велчев. По негови думи не може да се търси баланс в обществото, ако няма баланс в политиката.

Начинът, по който е  съставено сегашното мнозинство, е нечестен и некоректен за избирателите, категоричен бе зам.-председателят на опозицията.

Зам.-председателят на парламентарната на „Атака” Станислав Станилов пък не очаква предсрочни парламентарни избори, а нормална парламентарна година. Той обаче беше категоричен, че събитията в политиката през следващите дванадесет месеца ще минат под знака на евроизборите.

Не очаквам предсрочни парламентарни избори. Очаквам предсрочни парламентарни избори само ако ГЕРБ получат по-висок резултат от БСП на евровота, заяви Станилов. Според зам.-председателя на националистите парламентът ще продължи с нормалната си законодателна дейност.

Той не прогнозира и драматични процеси в най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ. Според него оттам може да се отцепят още двама-трима народни представители, но това няма да доведе до промяна в картината в парламента.

Професорът не предвижда и нови масови протести. Според него дори да продължат, те ще са доста слаби, освен ако не избухне голям скандал. По думите на Станилов по-масови демонстрации могат да се предизвикат по-скоро от икономически проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Пожелавам на всички български депутати един голям народен ритник в задните части!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
dragko преди 10 години
ОТ МЕН-ПОГНУСА И ОТВРАЩЕНИЕ!
28
0
 
3
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Ако не избори, поне около 480 метра въже, да има за всеки, може да е от полза за България.
27
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 24: Пожелай си нещо друго, това няма да се сбъдне. Да си пожелаем да се отлепим от дъното, икономически растеж, по-малко безработни и по-висок жизнен стандарт.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамна работа е сега,и по турско не е било толкова тежко богатите да крадат,а бедните още по-бедни.
25
0
 
0
 
! Отговори
niamate prava. преди 10 години
voina voina voina triabva tia vi piat kravta na vas i vashite deca ograbvat vi reketirat vi izbirat vi tormoziat vi i vie spite i taka shte si izmrete s po edna zaplata bez pensia bez domove sled vreme.
24
5
 
1
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
АЗ съм един от хората обявили се против ППГЕРБ като антинародна и престъпна.2 пъти съм бил в РПУ.За съжаление сега има напрежение в държавата и то се усеща.Виновни според мен са :Станишев и Мутрата.Има 2.5млн. българи които не гласуваха на последните избори.Аз и те искаме нов модел на управление.Иначе ще има още 25г. преход.Затова нови избори.
23
0
 
12
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 10 години
Д.Е. вашта мама алчна и крадлива!
22
5
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !КОЙ? ОЩЕ 500 години да ни управляват ТУРЦИТЕ ! Това ли сикаш?БЕЗРОДНИК ! Турчин ли си ?
21
5
 
19
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Какво очакват депутатите не ни интересува много, но ни интересува оставката им, както и на цялото мафиотско, фалшиво паразителство! Най-хубавият подарък за Народа ни за Новата 2014 Година: ОСТАВКА !!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Много отчаяни хора се подвизават по долу......Ако мога да дадам съвет то ще е да обръщат много повече време за личното си пространство.....да не се вживяват и прекаляват с интернета който си е рай за простаците......Жалко че в Днес.бг не са публикували коледното обръщение на Едуард Сноудън който казва много верни неща за цивилизацията ни...Хубаво е да си имате за хоби някакво творчество като писане или нещо друго....И помнете че щастието се постига по пътя към успеха а не е самия успех!
19
3
 
11
 
! Отговори
JT преди 10 години
До Мордор ГулЗаради като тебе не останаха хора в България. Не знам дали си продажен, корумпиран - но България би била едно по-хубаво място ако тебе те нямаше в нея, пич.
18
24
 
13
 
! Отговори
Мордор Гул преди 10 години
На кого му пречеше Пеевски? На тройкаджиите брадясали студенти? На евтините студентки?Или просто Цвъ Цвъ напълни гащите? ***?
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Нищо не мога да направя, какво да направя като живея в най-скапаната държава в Европа, пълна само с ***. Отчаян съм и не виждам светлина в тунела.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Za lujite i zabludata na bulgarskiq narod Iskam ob6testveno besilo za klo6arskiii
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 19/ Прави така , че да не те е срам..Какво, предал ли си се?!
14
21
 
28
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
до АНКЕТА-номер 2Г-не,че Пламен Орешарски има най висок рейтинг сред Българските политици е от ясно по- ясно,но чак 90 % да има както са резултатите в онзи сайт който си написал мисля че е пресилено! Да,Г-н Орешарски има одобрение колкото Буда,Станишев,Местан,Бареков и сие взети заедно. Рейтинга на Орешаря реално е 40-45 % срещу 21 за Станишев,19 % за Будиста,5% за Местан и т.н. По плюсовете които си получил на коментара си е видно че над 50% са съгласни че Орешарски е политика на годината!
13
5
 
20
 
! Отговори
до гост преди 10 години
Мани го Стоичков,беше пръв гербер а после заби ножа в гърба на бащицата....иначе крилати фрази бол.....спомням си една такава още от 1995 на Николай Гигов дето каза че в нашата държава всички искат да са шефове и никои неиска да работи
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антон Кутев мечтае за много неща,включително и за бизнес кариерата на Виктория Бекъм.Нека остави политиката и се посвети на бельото.Там му е силата.
11
4
 
25
 
! Отговори
az- преди 10 години
Едно е сигурно - порнографията дет си я гледаме сума години ще си продължи.