Милиардерски белези

Какво отличава супербогаташите?
4 окт 2014 21:11,
34
Милиардерски белези
Снимка: Reuters

По света има не малко богати хора – милионерите са 12 милиона. Но клубът на свръхбогатите все пак остава ограничен. Към момента място в него намират точно 2 325 души, посочва онлайн изданието BusinessInsider.

Сред тези хора личат имена като Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Джак Ма (създателят на Alibaba) и Опра Уинфри. От BusinessInsider изтъкват скорошно изследване, данните от което показват интересни факти за милиардерите.

Всички те разполагат с 4% от общото богаство на света. Заедно с тях, 1% от най-богатите хора на планетата, държат цели 40 на сто от световното богатство.

Данните от изследването показват още, че шансът до вас да седи милиардер е точно 1 на 3 милиона. И средното му богатство ще бъде около 3 милиарда долара.

Общо всички милиардери имат 7,3 трилиона долара, което е покачване с около 12% спрямо миналата година. Това е повече от общата пазарна стойност на всички компании, включени в индекса Дау Джоунс. С други думи, ако всички свръхбогаташи решат да съберат авоарите си и да си основат собствена държава, то тази държава ще е с по-голямо богатство от БВП на Япония.

Но къде има най-много милиардери? Ако говорим за континент на първо място е Европа със 775. При държавите обаче безспорен №1 са Съединените щати. Там са базирани 571 милиардери, в това число нови 57 само за изминалата година.

Близо 2/3 от милиардерите са натрупали състоянията си сами. Такива са Марк Зукърбърг, Джак Ма и Лари Елисън. 27 на сто са станали толкова богати, след като са реинвестирали наследство. 13% са истински щастливци – те са наследили определението “милиардер” директно.

Истината е, че да си милиадер много млад е изключителна рядкост (отново Марк Зукърбърг). Средната възраст на един милиардер е 63 години, а цели 93 на сто от всички свръхбогаташи са над 45-годишна възраст.

Милиардерите залагат много на инвестициите в имоти – средно по 160 милиона долара на човек. Всеки уважаващ себе си милиардер трябва да има поне четири имота.

Когато разполагаш с толкова много пари, можеш да си позволиш всякакви луксозни придобки. Един на всеки 30 милиардера има спортен клуб или поне един състезателен кон. Яхти, частни самолети, коли и безценни произведения на изкуството са сред другите характерни за тази елитна група покупки.

Прави впечатление, че повечето милиардери предпочитат да споделят хубавия си живот – 65% от тях са женени.

По отношение на образованието най-богатите залагат на най-елитните висши учебни заведения, част от т.н. “Бръшлянова лига” - 25 са учили в Университета на Пенсилвания, 22-ма в “Харвард” и 20 в “Йейл”. Но трябва да се отбележи, че цели 35 на сто от милиардерите не са завършили висше образование.

Повечето, както може да се предполага, са работили във финансовата сфера. Близо 20 на сто от настоящите милиардери са направили солидни кариери на Уол Стрийт или други големи борси преди да стигнат до наистина големите пари.

И ако се чудите къде е най-вероятно да срещнете милиардер, то отговорът е до голяма степен очакван – Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: богатствомилиардери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
караконджул преди 9 години
Дедо Мъд, май те настъпиа по мазоля :D
23
3
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
До анонимният ***, написал простотиите си под номер 28. Уважаеми млад простако, не разчитам на капиталистите, за да си вадя хляба. Моята фирма е еднолична, не експлоатирам никого и не се оставям да ме експлоатират. "Умните" капиталисти трупат милиарди благодарение на такива "акълии" като теб, нещастнико Айде сега марш обратно във фейсбук при останалите ***!
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедо Ташунко Да, простако, но изкараните с акъл милиарди, хранят такива като тебе.Ако не бяха умните капиталисти, сега щеше да си прос офчар у в некое ТКЗС.
21
0
 
1
 
! Отговори
Яница преди 9 години
Червеният нос на Рудолф не отива на всеки - дори и на милиардера Эукърбърг:-)))!!! Явно доста си попийва:-)))!!!
20
3
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Откраднатите пари не правят човек по-щастлив. Алчността на отделни индивиди ще погуби света! И милиарди да имаш, и трильони, не можеш да си ги вземеш в гробищата.
19
2
 
2
 
! Отговори
Solar-Power преди 9 години
Час по скоро да идва Мавъра !
18
3
 
4
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
NIAMA KAKVO DA OKRADESH V BALGARIA, ZA DA STANESH MILIARDER.MOGESH DA STANESH EDIN PROST MILIONER.
17
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23Е, сега като се върне Боко тиквата на власт ще цъфнем и ще вържем ! :)И да те попитам, когато ГРОБ управляваха цели 3 години и половина България по-богати ли бяхме ?
16
5
 
24
 
! Отговори
mozes преди 9 години
всичко е игра но смъртоносна. Хората сме пешките а юдеомасонската *** дуржи всички козове. Така е било през вековете така е и сега. Аз мисля,че те знаят какво е отвъд и че всъщност няма бог и рай и ад а само различни измерения и като умреш излизаш от това МПС и влизаш в друго някъде си. ЗА това не им пука на гадовете и правят войни и умират милиони хора по света. Иначе нямам друго обяснение. Басните за Зукърбърг да ги говрят на някой друг. Само откачени хора управляват, това нормално ли е )
15
3
 
16
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Всичките бедняци и 12 милиона милионери са станали на маймуни заради 2 325 финансови социопати които тероризират света!Не е ли странно ,че те никога не стават жертви на терористи , на война , нещастни катастрофи или поне на лекарска грешка или някой преврат ?
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOGATITE SE RAZLI4AVAT OT NAS PO TOVA 4E PO SKORO KAMILA SHTE MINE PREZ IGLENI U6I OTKOLTO BOGAT DA IDE V RAQ
13
2
 
26
 
! Отговори
Vans преди 9 години
Няма една партия, за която да гласувам без никакви предрасъдаци, системата е лоша и позволява да се въртят едни и същи муцуни. Не ни трябват партии, трябват ни смели, отговорини и работливи личности. За това трябва да се смени цялата изборна и управленческа система, а мажоритарния вот е една крачка в правилната посока, но не и единствената. Събраха се сумати гласове за провеждане на референдум за изборната система, а няма желание от управляващите да го реализират,това трябва да ви говори нещо...
12
2
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Направих си труда да прегледам листите на малките партии и намерих една за която ще гласувам утре с кеф, ама нямало да влезе- боли ме , поне фракцийте на БКП няма да си разделят гласът ми и субсидията, пфу!
11
1
 
19
 
! Отговори
bnmmf преди 9 години
Хайде стига плювки по българите които за пореден път ще ходят да гласуват с отвращение. Просто защото няма нито един достоен, но все пак ще трябва да се ходи. Защото просто не искаме да им направим кефа да емигрираме.
10
10
 
15
 
! Отговори
Vans преди 9 години
Този пък отдолу..масоните са виновни.Всякакви други американци,руснаци,европейци,масони и т.н. са виновни,*** не и самите българи..тях всчики искат да ги прецакат,що'т са трън в очите на целия свят.Я се вземете в ръце и спрете да търсите все някой друг,който да ви е виновен.Не гласувайте,пускайте бюлетинки за БСП и Атака,а отзад в засада Местан да ви чака, или пък изобщо не ходете да гласувате та на Местан и Доган да им е най-удобно..а за референдум за нова изборна системи-кво се бутат пък тия...
9
9
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не, Боко не е масон. Бих се пошегувал, че будистите не стават масони, но истината е друга. Масоняците служат на Луцифер, а Боко е самият Сатана и не е възможно да е масон. Такива са фактите. Ако не ми вярвате, потърсете н нета склуптурата на Ариман направена от Рудолф Щайнер преди 100 години и ще останете потресени, все едно Боко му е позирал, пфу!
8
9
 
27
 
! Отговори
hbxdyj преди 9 години
Бил гейтс е най-големия шмульо. Само като го видите и се сещате, че не би оцелял и един месец в северозападнала бг например.У нас раздаваха червени куфарчета. А в сащ навярно са били зелени контейнери. Факт е че и на двете места доста големи *** командват парада. Затова и човечеството тъпче на едно място. Освен за интриги за друго нямат акъл тия джувотни. .Радвайте се че не сте на тя но място.
7
1
 
21
 
! Отговори
cccgh преди 9 години
Няма бедни и богати. Точно горни лом е доказателството. Но има хора с чест и безчестни. Ако богатството им е безчестно - по долу са от бездомника.
6
2
 
27
 
! Отговори
Обонго Бонго преди 9 години
Аз в тия приказки за деца не вярвам.Смятам, че тайните служби на САЩ са замесени ипомагат на избрани за да поддържат мита за американската мечта.Как така стана, че една скапана ОС на практика станаОС-*** на повече от 90% от компютрите.Бил Гейтс и Джобс се срещат няколко пъти в живота си - първия път младият Джобс прави поръчка за софтуера наГейтс, а след десетилетия Микрософт спаси Apple отбанкрут. Дали това е случайно?
5
7
 
24
 
! Отговори
Шамара преди 9 години
ЕВРЕЙСКИ ГАДОВЕ