Социална джихадистка политика – $1500 за младоженците

Ислямска държава продължава да промива мозъци с пропаганда
28 май 2015 19:35,
51
Социална джихадистка политика – $1500 за младоженците
Снимка: Reuters, архив

Ислямска държава предлага на своите бойци по 1500 долара при сключване на брак, както и безплатен меден месец в тяхната крепост в град Ракка, пише британският "Дейли мейл".

За социалните придобивки започнало се разбра, след като сирийският джихадист Абу Билал ал-Хомси говорил пред журналисти по Skype от столицата на самопровъзгласилата се Ислямска държава.

Той и неговата тунизийска булка се срещнали за първи път преди месеци в чат. Двамата се оженили и заминали на меден месец. В ресторанти в Ракка яли месо на скара, разхождали се по течението на река Ефрат и яли сладолед. Всичко това станало възможно благодарение на Ислямска държава: те им дали 1500 долара, с които да започнат съвместния си живот, осигурили им и безплатния меден месец.

"Дава се всичко, което човек би искал за сватбата си", твърди Ал Хомси от Ракка, столицата на ИД, в която в продължение вече на 18 месеца редовно по улиците редовно се виждат обезглавени тела, а предполагаемите прелюбодейци се убиват с камъни.

Въоръжени лица на импровизирани ГКПП-та проверята минувачи за притежание на вещи, които по някакъв начин нарушават правилата на ислямистите. За нарушение се счита дори и лек отблясък на гел на косата.

В домовете на някои от командирите на ИД живеят жени и момичета язиди, отвлечени от Ирак и използвани като сексуални робини.

Ислямска държава е известна с жестокостите си, извършени на територията на Сирия и Ирак. Но поддръжниците на режима и управниците са заети с изграждането на нова нация, управлявана от джихадисти според "Божия закон", в която живеят мюсюлмани от цял свят. Тяхната националност ще бъде изтрита и просто ще бъдат обединени в "халифат".

За да се постигне това, е изградена цяла система от хуманно отношение, която да позволи на хиляди мъже и жени да се устроят на територията на държавата. Джихадисти се предвижда да пристигат от Европа, Централна Азия и САЩ.

"Това не е просто борба", коментира младоженецът. "Имаме институции. Имаме държава и подчинени, големи територии също. Държавата помага на имигрантите да се женят. Това са елементи от управлението и то трябва да се грижи за хората", допълва Ал Хомси.

Ал Хомси говори в поредица от интервюта за Асошейтед прес по Skype за личния живот на бойците в Ислямска държава.

Елитът на джихадистите живее в Ракка. Луксозните им къщи и апартаменти преди са били резиденции на правителството на Башар Асад.

Въпреки битките в Ракка супермаркетите са добре заредени, има и няколко интернет кафенета. "Градът е стабилен, има всички услуги и всичко необходимо. Не е като селските райони, контролирани от нас", коментира Ал Хомси и сравнява столицата с Ню Йорк.

Жената на Ал Хомси е особен "удар" за джихадистите, тъй като тя владее четири езика и е лекар. Самият той е бил IT специалист преди гражданската война в Сирия. Винаги е бил с ултраконсервативни убеждения, а от 2013 г. се присъединява към Ислямска държава. През 2014 г. става официален член на организацията.

24-годишната му съпруга достига до Сирия през Алжир за Турция, а оттам за Ракка, заедно с други жени, присъединяващи се към Ислямска държава.

След края на медения месец семейството се връща в Хомс. Там ще живеят с парите от главорезите. Семейството вече очаква дете, като за всяко дете ще получава по 400 долара помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
taka go razbiram преди 8 години
che kvo i e na isliamska darjava imash 5 bylki magazinite bachkat madja ima internet dolari ,nee kato v bg da duhash supata....i si e jiv komunizam kakto go pishat kvo mu e de ...
14
0
 
10
 
! Отговори
Златен лъв преди 8 години
Тя българската държава затова не дава на младоженците, за да не им промие мозъците.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10 това е само за юни 20000 ами август септември Русия след 30 години ще граничи с африканският съюз откъм запад а не с европа
12
4
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 12Кой бомбардира ИД? Кажи кой и къде? Колко хамерикански бомби убиха хора от ИД?ЧАКАМ!
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТКой бомбандира ИД?Не бяха ли САЩ?А защо Русия не бомбандира ИД и защо не праща сухопътни войски срещу джихадистите?Отговори си сам на тези въпроси.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХаХа убихте ме : "Ислямска държава продължава да промива мозъци" , А това какво Е : "САЩ са започнали обучение на бойци на сирийската опозиция в Турция.Обучението е с цел борба с Ислямска държава."Май второто не е промивка а приказка за сънчо " с една ръка правим джихадисти , с друга промивки на мозъка"
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ги нямаше белите християни този нямаше да може да си срещне половинката и нямаше да има 1500$ както и разходки със сладолед по река Ефрат.Всъщност нямаше да има нито оръжие, нито телефон, нито ажтомобил (военен или не), дори и дрехи нямаше да има освен неговата "джелаба" която му позволява само с едно вдигане да се..ре където си поиска или да *** мюсюлманките в движение. Аз разбирам да правиш война срещу всичко християнско но в случая не използвай това което тези "неверници" са съз
8
1
 
24
 
! Отговори
двуличници преди 8 години
против капитализма са, но ползват продуктите на майкрософт, така като гледам и западни танкове карат.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее ислямокомунизма. А булките може ли да са общи
6
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 5Разбрах за "аргументите" ти. Други чакам!
5
7
 
1
 
! Отговори
До Атакист... преди 8 години
...да опонирам на чехълче или зелена *** е против принципите ми.
4
6
 
16
 
! Отговори
Расим преди 8 години
Ислямска държава с по-високи детски от България. Гарантирано от ГЕРБ !
3
7
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Ислямска държава? Избиваща стотици на ден мирни граждани? И световният жандарм САЩ не си мърда пръста? Сега се замислете на кой са протеже тия *** от ИД.*** въпрос ви задавам. Ако имате поне една мозъчна клетка бихте си отговорили на риторичния въпрос.Ако не, бихте ми опонирали!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne ID a fa6t promivat mozacite na prostite hora po sveta i prodiljavayte da im vqrvate koy razpali voynata tam nali tezi teroristi predi dve godini bqha boyci za svoboda
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тия поне им плащат,като им промиват мозъците,докато при нас,ни ги промиват безплатно,но пък за сметка на това хората се кефят.