Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да кажа каквото мисля че, ще бъда изтрит.Чичо шорош ще удря през пръстчетата главният редактор на днес , ако го остави. Ама вие знаете.....................
159
6
 
15
 
! Отговори
до Александър Попов преди 8 години
Саше, разбирам гнева ти, ама като си станал журналистче, поне българския език да беше научил. Срамота.
158
1
 
43
 
! Отговори
факт преди 8 години
АКО ИМАШЕ МВР, МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО, ДАНС - всичко това нямаше да се случва....а дори и някъде да се бе случило, щяха да съжаляват за това, и не на последно място нямаше да го дават в медиите, факта че медиите тиражират тези неща, е абсолютно доказателство за много интересни изводи! Не българите и ромите там са виновни, виновни за всичко за управляващите и то от много години и до сега !
157
2
 
29
 
! Отговори
Павката преди 8 години
Че нали правозащитниците са много Шарли ще намерят някакво оправдание и за тези момчета. Лицемери!
156
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко, което се случва и виждаме са долни провокации целящи единствено да се стигне до по сериозни сблъсъци, и в този пъклен план участват хора от държавата ни на най-високо равнище! Ако желаеха да няма етно напрежение, щеже държавата да влезе и да си свърши работата а не да се чака да му кипне на народа....те си пробват и всеки път повече и повече навират пръста отзад.... да видят колко ще изтърпим и да стане като в Косово- примерно.
155
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тук, които сте писали срещу българите и срещу българското, да ми душите *ура! Господ е с нас, и ще дойде време тук на нашата земя ще ви гният костите
154
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам къде си бил по време на сирените, но в Добрич свириха 3 мин.
153
106
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски е измислен герой на руската пропагандаЛевски е бил един хадут който е ходел от село на село и обирал покъшнината на хората, и накрая го предава не кой да е, а попа на селото, двама турски войници на коне прекосяват полвин България за да го изправят пред съд, Защо никой не му е помогнал - ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ГО МРАЗИЛИ, Но с цел да се събуди възрожденския дух на българите за да се вдигнат срещу турците, руснаците го поставят в култ - един измислед герой.
152
2
 
51
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Американската полиция е гръмнала 350 човек от началото на годината!
151
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бе ***. Във Франция няма ли закони че обиждат цяла религия.
150
3
 
48
 
! Отговори
Награда по 10000 лв преди 8 години
И да няма един свестен българин да обяви награда от по 11000 лева за лявата ръка на левия и за дясната ръка на десния отсечени от рамото. Това в друга държава щеше да е станало. Но в държава където народа не е народ а *** ще е така. Политици мафия и всичко останало е *** и воня!
149
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Попов, стискам Ви ръката за точната статия.
148
1
 
11
 
! Отговори
Hdhdhd преди 8 години
Da se organizirame na nacionalen protest sreshtu Bezzakonieto b Bg a ne samo da se nadahvame v forumite
147
1
 
49
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски - ТОВА НЕ СА РОМИ. ТОВА СА *******(ако го кажа ще бъда изтрит). Затова и България е на този хал...
146
26
 
12
 
! Отговори
до целта е ясна преди 8 години
И хелзинският комитет и сороските дружества са на Путин и той ги финансира да защитават ромите .
145
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ЦЕЛТА Е ЯСНАи парите се дават от Путин !
144
17
 
19
 
! Отговори
ЦЕЛТА Е ЯСНА преди 8 години
ТЕЗИ ДВАМАТА РОМИ НЯМА ДА ГИ ОСЪДЯТ ЗАЩОТО ТЕ ИМАТ ОПЕКАТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ И МНОГО ДРУГИ ВЛИЯТЕЛНИ ПОЛИТИЦИ И АДВОКАТИ !
143
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само забравяте великите думи на Левски: "Който ни освободи, той ще ни и пороби!"
142
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toва ако беше в Турция и ако се случи на паметника на турски национален герой, тези двамата щяха да са в затвора и даже и там вътре да им се случват много лоши неща.
141
37
 
7
 
! Отговори
ЖАЛКИ ТВАРИ преди 8 години
НЕ МИ ХВАЛЕТЕ НАРОД ЧИИТО НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ СА КРАДЦИ ,МОШЕННИЦИ И РУШВЕТЧИИ ! ДОРИ НА БАТЕТО ИЗТИГНАХМЕ ПАМЕТНИ ! НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ Е БАТЕТО ?! ОНЯ ДЕТО РАБОТЕШЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ОЛИМПИЙСКИ КОМИТЕТ И ПОИСКА 1 000 000 ДОЛАРА РУШВЕТ ЗА ДА ДАДЕ НА НЯКАКЪВ СИ ГРАД ДОМАКИНСТВО ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ !КАЖЕТЕ МИ КОИ СА ВИ НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ ЗА ДА ВИ КАЖА КАКВИ СТЕ !