Ремонти по улици и магистрали – добре! А качеството?

Хората търпят тапите, но чакат качествена услуга, сочи анкета на Dnes.bg
28
Ремонти по улици и магистрали – добре! А качеството?
Снимка: АПИ

Ремонт на улици, булеварди, пътища, магистрали... Лятото по традиция е времето, в което управниците ни се стараят да закърпят и без това трагичната ни пътна мрежа. Ремонтите обаче често пречат на пътуващите, които по традиция точно през лятото на повече.

Още по темата

Това лято обаче ремонтите по пътищата изглеждат още по-внушителни, след като обхванаха и магистралите "Тракия" и "Хемус", които не бяха барвани така мащабно отдавна.

В София "Цариградско шосе" отново е подложено на ударна подмяна на настилката, в "Младост" вече са си свикнали, а от утре работници захващат и района около "Руски паметник"... И се ремонтира, ремонтира...

В разгара на летните ремонти Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Тормозят ли ви летните ремонти по улици, пътища и магистрали?" В анкетата ни взеха участие над 2330 души.

28% от запитаните са посочили, че ремонтите по пътища и магистрали са за добро и затова хората трябва да проявят спокойствие, макар и задръстванията да не са приятни. Други 36% са на мнение, че ремонтите не са проблем за хората, но проблем се оказва некачественото им изпълнение.

Едва 2% са анкетираните, които толкова много са свикнали с трафика в столицата и големите градове, че дори не обръщат внимание на това, че някъде има ремонт.

Всеки пети обаче е на точно обратното мнение. За 21% от отговорилите в нашето допитване положението по улици и магистрали е просто ужасно и няма абсолютно никаква организация. На всеки десети пък му е писнало от ремонтите по Цариградско шосе всяко лято и се задава въпроса: "Колко години поред ще го ремонтират?"

За финал оставяме и 3-те процента крайни оптимисти, за които е важно, че вече е лято и е време за море. А през това време ремонтите ще си минат. Остава да се надяваме искрено, че ще бъдат качествени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 8 години
А защо не се ремонтира по светлата част на деня . Светло е до 21:00 часа а магистралата и цариградско не се ремонтира за сметка на тапите !!! Хората седят по магистралата в спряло полоцение като дори се излиза от колите за по цигара ! Пример в Германия е как там се ремонтира дори през нощта !