Коледните помощници, които "пакетират" радост

За поредна година пакетите на Holiday Heroes стигат до хиляди семейства
Обновена: 21 дек 2015 17:49 | 21 дек 2015 17:00,
4

Снимка: Dnes.bg

Енергични, с усмивка на лице, но и съсредоточени в отговорната си задача, добри хора като същински помощници на Дядо Коледа работят, за да донесат радост по празниците на напълно непознати. В своята "работилница" не майсторят играчки, но "пакетират" радост, любов и съпричастност за семействата, които имат нужда.
Още по темата

За поредна година доброволците на Holiday Heroes правят коледни чудеса и добрини, за да могат домакинства с ограничени средства да прекарат подобаващо празниците.

С прецизност и бързина всеки се е заел със своята задача. Под строга организация на поточната линия доброволците пълнят коледните пакети с продукти от първа необходимост. В кашоните има олио, брашно, ориз, питка с късмети, пилешко месо, кори за баница.

Други доброволци са отговорни по затварянето и опаковането на кашоните. Трети ги товарят и подготвят за превозване до семействата.

Сред доброволците има такива, които са опитни и са част от инициативата от няколко години. Други са тук за първа година и помагат от няколко дни. Хората са на всякаква възраст, занимават се с различни неща, но ги обединява едно - големите им сърца и удовлетворението, че могат да помагат. Те са са сърцето и душата на кампанията.

Така преди 4 години Ралица разбира за кампанията във Facebook и решава да се обади и да се запише, за да може да прави добрини. Оттогава тя се включва винаги, когато може на коледните и на великденските кампании. Разказва как с времето инициативата се разраства и все повече хора се включват в нея.

"Мога да зарадвам хора, които дори не познавам, да им донеса една усмивка. Чувствам се много удовлетворена след всеки ден прекаран тук, чувствам се съпричастна към всички останали", сподели Ралица.

Весела пък от доста време е следила дейността на празничните герои и е решила да се включи в тази кампания. Тя прави добрини от петък и слага книжки с поезия за деца в кашоните. Решила е да се включи в каузата, за да направи нещо добро.

"Чувствам се по-добре от това, което правя, определено има вътрешно удовлетворение", разказва тя.

Споделя ни, че преди е мислила, че хората не са склонни толкова да дават на другите, но кампанията я е накарало да мисли по друг начин и да види, че това не е вряно. Въпреки това смята, че хората се сещат за благотворителност главно по Коледа, защото тогава са най-отворени сърцата им.

Това потвърждава и ръководителят на проекта Росица Томова, която обаче допълва, че хората трябва да бъдат подсещани за всичко. Според нея всички сме склонни да бъдем добри и да помагаме, но трябва да бъдем подсещани.

"Това важи и в живота. Ако не кажеш: "Ела, имам нужда от помощ, помогни ми", всеки си е вглъбен в неговите си неща и едва ли би се досетил за другите около него", коментира тя.

Треньорът на ЦСКА Христо Янев също е част от кампанията и е неин посланик. Заедно с доброволците реди продукти в кашоните на поточната линия и помага на непознати. Той се включва за втори път в кампанията, защото смята, че инициативата е страхотна.

"Всеки трябва да прави това под някаква форма. Важен е жестът, добрата воля, важното е да покажем, че все пак всички сме еднакви и сме хора на първо място", споделя бившият футболист.

Той има още една важна задача - да зарадва двойка пенсионери с ограничени възможности и да им занесе лично коледния пакет от Holiday Heroes. Така с подарък и усмивка тръгваме към столичен квартал, където ще намерим Еленка и Първан.

Възрастните хора ни посрещат на входа и с радст приемат коледния си подарък. Двойката получава помощ за втора година. Разказват ни, че това означава много за тях и ще им помогне да прекарат празниците.

"Това за нас е много нещо. Ние не сме с големи пенсии, малки са. Сега през зимата с това парно, с тия работи, почваме да изнемогваме", споделя ни Еленка.

И така с насълзени очи и усмивка пенсионерите ни изпращат, желаят весело прекарване на Коледа и на нас. Но най-много искат да продължаваме да бъдем добри, защото е най-важно добрините да не спират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, проблемът трябва да се реши генерално. Но това не означава, че дотогава не трябва да се прави нищо, да се седи и да се чака. Социалната политика не зависи от тези сърцати хора, за съжаление. И това, което правят, е много похвално!
2
2
 
8
 
! Отговори
Виктор Попов преди 8 години
Така ли г-н Анонимен?И как ще дигнеш пенсията на възрастните хора, че да нямат нужда от тези пакети? Аз също искам баба ми да взима поне 750 лв. пенсия, но държавата и дава 280 лв., като взима лекарства, жената е с ТЕЛК и т.н. Как да и помогна г-н Анонимен... Добре, че все пак има и хора, които помагат някак....А не като теб!
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е същото като да дадеш аспирин на някой, който го боли главата без да го питаш защо го боли и защо става всеки път. И без да се прави нищо по въпроса да не го боли за в бъдеще.