Бегай, бе, цървулин!

За (не)споделената любов между Стоичков и журналистите
29 авг 2016 12:00, Александър Попов
332
Бегай, бе, цървулин!
Снимка: Булфото

Сватбата на малката шерка на Стоичков - Христина, трябваше да бъде своеобразно продължение на щастливата 2016-а за Христо Стоичков. Той отбеляза половинвековен юбилей с шоу на националния стадион, голямата му дъщеря Мика се сгоди и съвсем скоро ще го дари с внук.

Но всичко отиде по дяволите заради една друга любов - тази между Ицо и журналистите. Едва ли има българин, който да не оценява спортния принос на Стоичков, често използваме думите - посланик на България.

Той обаче е посланик с особен език, а когато става въпрос за представители на медиите - не се притеснява да влиза и в схватки.

Юмруците, които отнесе шофьорът на "България днес", бяха последвани от десетки коментари - в защита и против футболната легенда. Сигурно е едно - те не са се крили като папараци, а при наличието на полиция да биеш журналисти е повече от нелепо. Също и подсъдимо, но най-вероятно всичко ще се размине... по български.

Гилдията също се чуди - да направи метан на Христо или да защити колегите си. И тук няма единство, защото принципи няма.

Но тази схватка не е единствената, да я подминеш и да кажеш - изпуснал си е нервите.

"Любовта" между журналисти и Стоичков помни и други инциденти.

През 2008 г. той наби и фоторепортера на "168 часа" Любомир Асенов в Барселона. Защото го снимал в ресторант.

"Бях в Барселона, за да снимам надпреварата от Формула 1, която бе в неделя. Вечерта с жена ми Агнес Методиева, която е бременна в петия месец, и с двама български приятели решихме да хапнем в ресторант "Саламанка". Малко по-късно в заведението влезе Христо Стоичков със съпругата си. Седнаха на друга маса. Като фоторепортер реших да го снимам, но без да му досаждам. Направих снимка и се върнах на масата си. Малко след това си тръгнахме. След като излязох от ресторанта и тръгнах по улицата, Христо Стоичков ме нападна в гръб. В момента, в който се обърнах, той ме удари в зъбите, разказва фоторепортерът. Аз паднах на земята, а той се опита да ме ритне в главата, но аз си сложих ръцете, за да се предпазя. В този момент при мен дойде и съпругата ми, която попита какво става. Той започна да я дърпа и псува, от което тя силно се притесни. Стоичков ми взе фотоапарата и започна да ме плаши, че ще видя какво ще ми се случи, след като се прибера в България. В този момент се намесиха и органите на реда", обясни тогава Асенов.

Стоичков се закани по същия начин и на прясно удареният шофьор през уикенда, нищо ново.

Бившият футболист обича да "храни" журналистите, които пък приемат "комплиментите" му с телешки възторг.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той чистосърдечно заяви, че "родните журналистите нямат общо с хората".  Защо тогава приема да говори с нечовеци?

Клипче на "Господари на ефира" пък припомня едни от най-култовите му реплики към четвъртата власт.

Явно легендарната осмица има афинитет към операторите. През 2005 година, важно е да се уточни, че е на обществено място, обективът на Канал 3 е насочен към Стоичков. Не закъснява и неговата реакция - "Бегай, бе, да не ти омаам една камера в главата".

Година по-късно и оператор на ТВ7 се сдобива с прякор, след като си позволява да снима Стоичков на летището. "Бегай, бе, цървулин", нашепва нежно Камата.

Медиите също не прощават на Стоичков и на няколко пъти го "разведоха" заради слухове за извънбрачна любов. Мислите, че Ицо е останал длъжен?

"Тия, където ме разведоха, могат малко под пъпа да слезнат, там ше намерят най-доброто място", заявява той пред камерите през 2011 година.

В средата на първото десетилетие на новия век Канал 3 бяха ударници на тема спорт. Едно от оръжията на Сашо Диков бе репортерката Петя Петрова, която освен с провокативни въпроси се славеше и с голямо деколте. Петя невинно хвърляше питанки към футболистите, ама не типичните, а от сорта дали разделят мача на две части - първо и второ полувреме.

Та при едно от поредното нахлуване на Петя в пространството на футболистите последва култовата реплика на Стоичков: "С мириЖливите цици навънка!". Направо естет...

Оставяме на специалистите да се изказват докъде трябва да стига нахлуването в личното пространство (това освен редакционен е и личен избор на всеки журналист), тежи ли славата, доколко свикват родните звезди с камерите, доколко трябва все хубави неща да се пишат за известните.

Бъдете сигурни обаче, че несподелената "любов" между журналисти и Стоичков няма да завърши с инцидента на сватбата на дъщеря му. Защото тази любов наистина е голяма. Защото в България не правим разлика между спортни и човешки постижения. Защото се радваме, когато ни казват "цървулин", понеже е от златните уста на легенда като Стоичков. Любов, а като при всяка голяма любов, при балканците има и малко бой...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RADАко съм тръгнал на излет в планината в същия момент, когато е свадбата и някой свадбар ме нападне... Да - и аз бих го помлял, който и да е! Ама да се завирам насила да снимам някой, който няма никакво желание, пък и да имам "претенции" да го бия щото не ми дава.... Малко ***, не мислиш ли?
45
11
 
2
 
! Отговори
STEFKA DIMOVA преди 7 години
SLED KATO VSI4KI ZNAIAT 4E E IZBYHLIV ZA6TO GO SNIMAT SVATBATA E NE6TO MNOGO LI6NO I E TRIABVALO DA GO POPITAT A I TE JYRNALISTITE SAMO ZA SENZACIATA SA GOTOVI NA VSI4KO SPORED MEN VIE JYRNALISTITE TRIABVA DA GO IGNORIRATE NE POBIKYVAITE NEGOVI SABITIA NEKA TOI DA VI TARSI
44
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 години
Някой е ВЕЛИК, ако...освен, като професионалист (в случая - спортист) е най-добър или е бил такъв за страната си - за Стоичков (като футболист - е безспорно), но и като ЧОВЕК да е такъв - свестен, честен и т.н., но... при Стпочков последното НЕ Е така, следователно...ще си остане само най-добър фитболист - за времето си, но не ВЕЛИК, като човек.
43
2
 
17
 
! Отговори
<><> преди 7 години
Съм тайм люн .........от маалата !
42
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко лесно да пиариш на гърба на великите личности. Че Стоичков е кибритлия се знае не е от вчера, но да дойдеш на сватба неканен и се правиш на почтена медия най-малкото е тъпо.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Батето. Ами, реално погледнато, от най-, най-, най-големите дойде единствено Малдини. Ромарио, Марадона, Роналдиньо, Роналдо бразилецът, дори Хаджи кум или кумец на Стоичков не дойдоха, Баджо. Половината, че и повече от имената не бях ги чувал в последните години. Дори Любо не го уважи, а някой помни ли скандала със Стенли? Някой попита ли Камата, защо Стенли не е поканен? Не, нали? Неудобен въпрос, а такива рядко му се задават.
40
21
 
7
 
! Отговори
Men преди 7 години
До kiroКакви агресори те гонят? Оня *** е отишъл да снима сватбата на дъщеря му и като го молят да се махне се дърви. Ми много ясно че ще яде шамари. Малко му е било. Що не вземат да го оставят човека да си живее живота, а постоянно се бутат в личното му пространство. Мижитурката сега иска да става известен с това че е ял шамари от Стоичков. Ми и на мойта сватба да беше дошъл щеше да му трябва вазелин.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринПутинистче, никой не подлага на съмнение спортните му постижения! Също така малко са хората, които не знаят що за цър-вул е, като човек!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен39Така е! Моного "по-човеци" от него са всички в парламента, народното събрание и прецедента!?
37
7
 
2
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
До Анонимен28 Каквото повикало такова се обадило -Н П
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринПо-важно от това да се докажеш като футболист е да се докажеш като ЧОВЕК. С това май не се справя толкова добре Ицето!
35
5
 
31
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До Ицо завинагиВсъщност и аз и света може без головете на Ицо!И ако не беше Ицо, щеше да е някой друг, за когото да пишат журналистите. Светът нямаше да остане без известни хора, ако не беше Стоичков.Айде малко по-полека с величаенето на тоя тик-веник!Пак казвам-голям футболист, но *** като човек!
34
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо плюване, голямо нещо! Жалко че ако напиша каккво мисля за журналистите ще ме изтрият и после бамнат.
33
5
 
26
 
! Отговори
Батето преди 7 години
Сега разбирам защо някой по важни личности поканени от него , не го уважиха и си намериха повод да не дойдат за неговия юбилей в Сифия.
32
31
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Човекът се е доказал. Колкото и да ог плюят сега журналистите,той си е на върха.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123Със сигурност не искам да слушам за Стоичков само и само да ми отнема от вниманието. Но, ако този случай не се отрази от медиите, съвсем ще му се размина. Явно от правна гледна точка няма да има последици, поне от обществено-морална. Така е в БГ.
30
5
 
35
 
! Отговори
RAD преди 7 години
До ПеткоГоворим за снимки на обществено място друже!!! И не става дума за папараци да го снимат в банята или тоалетната, а за професионални журналисти, отразяващи събитие!Стоичков въобще не е принципен! Ако беше такъв, нямаше да псува и обижда за щяло и нещяло или да посяга! има си начин да кажеш, че не си съгласен!Аз пък се чудя защо всички му мълчат. Ако съм журналист и тоя тиквен'ик ми посегне, ще го помеля току пред всичките му женоря! Като футболист беше голям! Като човек е ***!
29
1
 
18
 
! Отговори
SS до [#3] преди 7 години
да де, ама роднините му са възприели от него същия манталитет - затова, едва ли биха се срамували от него.Вярно е, че Х.Стоичков бе гениален. Но (може би и във връзка с това) го е обзела неистова мания за величие. Трябва да се лекува. Иначе ще се изпусне на друго място и ще се наака много зле. Като нищо може да отнесе и як кютек. Между другото,това си е точно за екстремен спот: как да набием Стоичков (по негова вина)... :)Според мен, колкото повече остарява, ще става все по-конфликтна личност!
28
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 години
на данъци, Ули Хьонес излезе преди няма и месец. А нашите звезди са по-недосегаеми и от бандюгите.
27
27
 
11
 
! Отговори
Ицо завинаги преди 7 години
Честно казано пред головете на Ицо и тази поредна журналистическа боза ,предпочитам головете на Ицо.Журналиста схващаш ли какво казва.Вие сте *** около Ицо .Той може без вас,а вие не можете без него . В това се състои величието му ,а не в псувните (много справедливи и пердаха който ви е направил ).