Русия извършила военни престъпления? САЩ забравиха ли Югославия?

Сергей Лавров напомни на запада, че истерията им е необоснована
31 окт 2016 12:14,
401
Русия извършила военни престъпления? САЩ забравиха ли Югославия?
Снимка: архив Reuters

САЩ стигат дотам да отправят публични оскърбления срещу Русия, обвинявайки я във "военни престъпления" в Сирия, а бомбардираха в Югославия граждански обекти, заяви министърът на външните работи Сергей Лавров в интервю във филм за покойния дипломат и политик Евгений Примаков по руска телевизия.

"Агресията срещу Югославия беше, разбира се, именно агресия", подчерта Лавров, цитиран от ТАСС.

"Между другото, това беше първото въоръжено нападение в Европа срещу суверенна държава след 1945 г. Сега на фона на случващото се около Сирия, нашите западни партньри, преди всичко американците, а и британците, вече стигат в истериката си до публични оскърбления, употребявайки такива думи като "варварство", "военно престъпление", подчерта Лавров, цитиран от БТА.

"Напомням, че агресията против Съюзна република Югославия беше съпроводена с атаки срещу огромно количество граждански обекти, включително телевизията на Сърбия, мостове, по които минаваха граждански пътнически влакове, и много други. Хиляди загинапи, от тях няколко стотици деца, четвърт милион бежанци, за които никой оттогава повече не си спомня", подчерта Лавров.

По думите на министъра, "ако Русия в лицето на Примаков не беше реагирала така, както той реагира на това грубо погазване на международното право, ние навярно, после дълго време нямаше да можем да си простим и нашата история щеше да се попълни с много неприятна страница".

Думите на Лавров са по повод прословутия "лупинг на Примаков", който като премиер през март 1999 г., летейки за среща с вицепрезидента Ал Гор, научава над Атлантика, че САЩ са решили да започнат бомбардировките и нарежда на пилота да направи обратен завой.

"Той направи така, че Русия да прояви характер и да заеме единствено правилната позиция в този момент. Завоят стана напомняне за това, че Русия не може да има друго предназначение в света, освен да отстоява своята правда, да го прави заедно с другите държави, но задължително като се стреми към равноправни отношения и взаимно изгодни договорености", заяви Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** НАРОД, СЛАБА (ДЪРЖАВА) -народна мъдрост
250
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 312Преди при соца отрочетата къде ходеха да учат? В Москва или някоя от соц столиците ако ще се специализират по съответната страна нали?Сега сме обърнати на запад уж ама с коя част не знам че нещо влиза излиза мъчително ... та и отрочетата са там нали?Само за едно ще призная на запад се държи на сериозна безопасност за всички богати. А отрочетата са богати нали мама и тати са откраднали от всички останали да има ...
249
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ Ялта руснаците искат Дрезден да се бомбардира и да се предизвика паника и затруднения в прехвърлянето на германски войски от запад на изток и паника в бежанската вълна от изток на запад. Както и падане на бойния дух. Бомбардировките пи тяхно искане над Дрезден продължават до 17 април 1945 година.
248
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 7 години
само простотия .,това ние бъдещето в БГ
247
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 307Ако е останала старата граница нито един катер лете и нито един камион зиме по леда е нямало как да минат през ладожкото езеро с храни за обсадения град. Щели са да ги разстрелват като на полигон.Именно тежките оръдия на Бал Флота и Бреговите тежки арт установки са спрели немците да превземат Ленинград. Без храна обаче минаваща през ладожкото езеро ...
246
1
 
9
 
! Отговори
РККА преди 7 години
между другото при агесията в тогавашна Югославия официалните медии у нас доста умело изопачаваха истината,нищо не се чу ни за сваления Стелт,ни за сръбската телевизия,а кадрите за подпалените от шиптър.те църкви в косово бяха дълбоко потопени нейде,,,та и сега в Алепо людоеди бродят в Мосул по рози крави бродят...ама едно не мога да им отрека поне по този показател надминаха бай Тошо ,преди 1,5 телевизии и 5,6 вестника днес 40/50 медии бълват бълвоч връз мало и голямо...скоро всички че мучим..
245
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 299За да се срине кой да е транспортен(разбирай ЖП) възел е необходим един ПУЛП(спец формация от Б-17 - 64 броя) която да унищожи жп гарата. Не е необходимо да се бомби града. САЩ са сринали и града в добавка.
244
0
 
0
 
! Отговори
до 263 преди 7 години
и кво, трябвало да е по-далече. ега ти логиката имаш. ми да бяха отместили Ленинград по-навътре бе.
243
2
 
9
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
КОЙ БОГАТАШ,ИЛИ БОГАТА ДЪРЖАВА,СТАНАЛА ТАКАВА С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,БОГАТ ДЪРЖАВНИК,МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА,ТОЙ СИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСА НА ГЪРБА НА БЕДНИТЕ НАРОДИ.САМО МАЛКО НАСИЛИЕ ЩЕ ГО НАКАРА ДА ЧУЕ,ЛАВРОВ НЯМА ДА СТАНЕ ХЕМ ДА СА ПАРТНЬОРИ,ХЕМ ДА ЧУЯТ ИСТИНАТА,ДА НЕ БИ ХИТЛЕР ДА ЧУ ЗА ЛАГЕРИТЕ ИЛИ УБИТИТЕ.НЯМА ТАКОВА НЕЩО,КАТО ХУБАВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.НОЖА Е НА КОКАЛА И НЯМА ЛЕСНО ДА СТАНАТ ХУБАВИ ДНИТЕ НА СЛАБИТЕ ДЪРЖАВИ.АКО Е НЯМА РУСИЯ ПРОСТО НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА И НА ВТОРИЯ ДЕН ЩЕ СТАНЕМ ТУРСКА О
242
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ СЕГА ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТУРСКИТЕ ФИЛМИ БЕЗ ПРЕВОД ---------
241
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До KOSTAS LINKE 302Забравяш СССР и Китай
240
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Бобец 298Връщам си думите назад наполовина - ползвали са Б-52 обаче са ползвали и управляеми бомби - Защо Б-52 защото можел да остане над целта няколко часа(което си е факт) независимо че са произведени 1965 година.
239
1
 
3
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 7 години
ГЕРМАНСКИ ЖЕРТВИ : 13 МИЛИОНА И 800 000ЯПОНИЯ : МЕЖДУ 6 И 8 МИЛИОНАПОЛША: 6 МИЛИОНАЕВРЕИ : 6 МИЛИОНАСЪРБИ : МЕЖДУ 1.3 И 1.8 МИЛИОНАИТАЛИАНЦИ : 1.1 ИЛИ 1.2 МИЛИОНАГЪРЦИ : 1 МИЛИОН----------------------------------------------------------------------------------------ВСИЧКИ ДРУГИ НАРОДИ И ДЪРЖАВИ : ПОД 1 МИЛИОН !
238
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 295Щом си сигурен да бъде твоето. Обаче остава да важи факта че Хърватска има крайбрежие и от там свободна търговия със света. Сърбия е изолирана и през Черна гора не може свободно да минават товари вече нали са НАТОВЦИ и ТАМ.
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KOSTAS LINKEРуснаците не са влезли след 5 дни в Дрезден лъжецо. А и бомбардировката е била съгласувана с руснаците. Бомбардирали са го защото е бил важен транспортен възел. Едва по време на Студената война рашките почват да *** и да обвиняват, че нямало нужда.
236
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 287Ето ти една информация за РАЗМИСЪЛВчера в МОСУЛ и района са нанесени 9 американски удара два от които са от Б-52 ...При тактически задачи Б-52 носи няколко десетки бомби и прави бомбен килим. Много Хуманно оръжие. Вижте в тубето още видео на подобни килими от Виетнам. След това ще говорим за хуманно и варварско.
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KOSTAS LINKEПрез 1946 г. Сталин в интервю за "Правда", говори за 6 милиона жертви дадени от СССР, след него през 1956 г. Хрущов споменава за 20 милиона жертви, през 80-те години скачат на 27 милиона, като някои изследователи историци достигат до цифрата 44 милиона жертви на СССР дадени през войната.
234
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Василев 289Василев както има петролен Картел така има и ЕНЕРГИЕН КАРТЕЛКАРТЕЛА ЦЕЛТА МУ Е ДА ПЕЧЕЛИ-НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОСТРОИ РУСКА АЕЦ В БГ - НЕРЕНТАБИЛНО Е ФАКТ - но ЗАИГРАВКАТА С АЕЦ може и ИЗКАРА МНОГО ПАРИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА Толкоз Дали са Русофоби или Русофили няма никакво значение според тях парите не миришат.Предишната ЕВРОПЕЙСКА ДАЛАВЕРА - ФОТОВОЛТИЦИТЕПредишната ХАМЕРИКАНСКА ДАЛАВЕРА - МАРИЦИТЕ
233
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 284Хърватска 4,5 милионаСърбия преди Косово 7,5 милиона - колко са избягали никой не казва нали? Колко са в Косово? Косово се води 1,8 милиона(преди години)То България се води колко 7.25 милиона но поне 2 са зад граница нали?
232
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 281: "Всичко , което вършат американците е "хуманно" , а ако го варшат руснаците е " варварско"!"Не е оправдание за руснаците, като се правят на по-турци от американците !