Русия и САЩ – естествените партньори срещу тероризма

Партньорството било в интерес и на двете страни
13 фев 2017 13:00,
50
Русия и САЩ – естествените партньори срещу тероризма
Снимка: архив, Reuters

Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заявява в интервю за "Известия" руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов.

"Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление", казва той.

"Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора да се променят и там най-сетне да осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без "двойни стандарти" и "скрит дневен ред", а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция", отбелязва руският дипломат.

Той признава, че "ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение".

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Особено Русия е естествения партньор срещу антитероризма.
4
6
 
4
 
! Отговори
РУСКА ПУТИНОВА преди 7 години
Преди седмица Държавния департамент на САЩ обяви Иран за световен спонсор 1 на световния тероризъм. Иран наред с признатите за терористични палестински групировки Хамас и Хизбулла, заедно с касапина Асад, който тероризира собствения си народ са главните съюзници на Русия в Близкия изток. Как може съюзник на терористи да се бори срещу тероризма? Няма такова животно!
3
6
 
4
 
! Отговори
европа преди 7 години
Най големите терористи в света ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма,велико.
2
1
 
9
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Напоследък не се пише много в новините, но откакто Тръмп е на власт, в Сирия терористите ядат голям бой. Имаше дори случаи американците да дадат на руските ВКС цели на терористите. Още по-интересно е отношението на Тръмп към киевските терорист, специално за там има указ, че държавни служители на САЩ не могат да се месят във вътрешните работи на чужди страни. Нещата се променят, дано и ние извлечем някаква полза от мътната вода в международната политика, *** надали...
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....И СРЕЩУ ЧЕЧЕНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ НА КАДИРОВ ,ЛИ...??!!!