В Куба жилищата са кът: Да живеят държавните "любовни мотели"!

Държавата иска да улесни правенето на любов
Обновена: 5 юли 2017 13:46 | 4 юли 2017 21:05, Елка Василева
46
В Куба жилищата са кът: Да живеят държавните "любовни мотели"!
Снимка: архив, Reuters

Куба възражда мрежата от държавни "любовни мотели" ("posadas") в Хавана, където двойки могат да наемат стаи почасово като част от усилията на правителството да "разнообрази вариантите за любов", информира синдикалният седмичник "Трабахадорес", цитиран от Ройтерс.

Столицата на карибския остров можеше да се похвали с десетки такива места до 90-те години (на миналия век), когато малкото останали бяха предоставени на кубинци, лишени от домове заради ураганите.

Уединението стана още по-трудно за влюбените, като се има предвид недостигът на жилища, принуждаващ много семейства да живеят в един апартамент и двойки да съжителстват дълго време след развода си.

Частните заведения запълниха тази празнина за някои, пише профсъюзното издание, но мнозина не могат да си позволят да плащат по около 5 долара - или една шеста от средната месечна заплата в държавния сектор - за три часа блаженство.

На по-бедните се налага да прибягват до "паркове, тъмни стълбища, плажа и дори Малекон (крайбрежния булевард)", посочва "Трабахадорес".

Сега обаче държавата иска отново да улесни правенето на любов.

"Искаме да възродим тази услуга, при която има силно търсене, социалното отражение е голямо и без съмнение е много печеливша", заявява Алфонсо Муньос Чанг от Общинската компания за настаняване в Хавана, цитиран от седмичника. "Ще започнем с наричания от нас хотел Венто (Hotel Vento), двуетажна сграда с 16 стаи с бани", разказва той.

"Градът има нужда от това", казва Мария Стерлинг, управител на хотел Венто. Тя отбелязва, че служителите ще бъдат "много ентусиазирани", тъй като заплатите ще се повишат с допълнителната работа.

След това властите ще възстановят някога популярни любовни мотели като La Monumental, както и ще трансформират друг хотел, допълва Муньос Чанг.

"Да се мисли как да се разнообразят вариантите за любов не е пресилено", пише "Трабахадорес". "Това е реалност, която засяга всеки и не може да бъде лукс", заключава изданието.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: кубалюбовни мотели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България...пълен леш...!!Посттоталитарните "наследници" яко чукат от горе до долу!!"Сметката - според плана!От политбюро и ДС, не са си мечтали за таква 'приказка без край..."Народа - пълен леш - мре!Ем да мре!! ***!Гадовете мръсни, селяни не безродни, от горе, другите отдолу. Това е! :)Лека нощ, клети мои:)
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тока може да е 0.20ст..ама като като са виждали климатик само на прозореца на "любовния хотел" си правят вятър.с поредния брой на Трабахадоре...В куба само крушки греят, двечер - 40 w. :))И въобще имаше на скоро пореден филм пак за съпоствка на социялния живот в тоталитарноте пол.системи, под тежкото лицемерие на ком.партиите и други, успели да се съхранят по един или друг начин - духовно и материално...Куба - пълен леш!! Система на дажби, глад, лишения, мизерия, за народс де..България..
13
3
 
16
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До До 1 Който иска да научи нещо за "райския живот" на обикновения кубинец да прочете една от книгите на кубинския писател Педро Гутерес: "*** Хаванска трилогия", "Кралят на Хавана". Трудно може да си представи "бедният" българин в каква мизерия живеят тези хора.
12
3
 
20
 
! Отговори
очевидец преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ 2017 В написаното от теб няма една дума истина. Сигурно преразказваш приказки от хиляда и една нощ. Саламът беше кучешка радост, а продуктите нямаха етикети, така че не знаеш какво си ял. Ракът дойде с Чернобил, сервиран ни от любимата ти вероятно партия. Колите били нови, Жигулита за които чакаш 10г. За телефон чакаш 20 г. *** или си *** или лъжец. Хлябът бил 26ст, а заплатата на един селянин в ТКЗС 35 лв.
11
18
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
До Анонимен1,може да е 30$ заплатата,но тока им е 0,30$,т.е.със заплатат си плаща 100 пъти тока,ти с твоята заплата можеш ли да си покриеш сметката 100 пъти,разбра лиумнико,ако получаваш 2000лв.заплата,тока трябва да ти е 20 лв.,ако е повече си по-беден от кубинеца,ама си тръгнал тука да остроумничиш и да се присмиваш,а смешния си ти
10
11
 
6
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ТЕ СА НА ЕКВАТОРА,ЗА КАКВО ИМ СА ЖИЛИЩА,НИЕ ЩЕ ЯДЕМ БЕЛИТЕ БЪБРЕЦИ,КАТО СПРАТ АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ,ГАЗТА ОТ УКРАЙНА,СИДЕРОВ СЕ ЗАНИМАВА С ТРИКМ ПЪТИЩА,БРЕЙ КАКЪВ ЗАВОЙ,КАКВО НЕЩО Е ВЛАСТТА.89 ГОДИНА С ТРИСТА ЛВ МОЖЕХ ДА СИ КУПЯ 1800 ХУБАВИ КГ ХЛЯБА А НЕ МУТРЕНСКИ МУХЛЯСАЛИ.ВОДАТА БЕШЕ 10 СТТКУБИКА СЕГА ЗЛВ И 50 И Т.Н.ДЕМОКРАТИЧНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 4Платената любов беше скъпа и тогава!
8
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А при евроатлантизма в България и жилищата са кът, и храната е кът, и здравеопазването е кът, и работат е кът а пенсионерите ровят в кофите. Така е при евроатлантизма.
7
22
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ 2017 преди 6 години
Това прилича на България Днес - Разрушени Панелки със Саниране , раздрънкани опели и голфове , глад и мизерия .По времето на нашия СОЦ поне колите бяха нови и панелките нови . Храната беше без консерванти , нямаше епидемия от рак .Имаше столетници и средната възраст на живот беше 86 години , днес е 69 години .
6
6
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
30 долара е що-годе висока заплата за Куба - средната е около 20 $. Така е при социализъма. Ето Венецуала и те така, построиха соц рая и сега взимат по 30-40$ на месец.
5
3
 
5
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ВАЛ.СИМЕОНОВ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ,ЩОТО ОСТАВАМЕ СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ НА ТЪМНО И НА СТУДЕНО,НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТИШИНАТА В СЛ.БРЯГ И С ТУРЦИЯ.ОТ СЕГА ДА ИМ ПРАВИ БАКЛАВА ЗА ТУРСКИ ПОТОК. И ТОК.ПО БЕДНИ СМЕ И ОТ КУБА ПРИ ТАЗИ СКАПАНА ЕВРОПЕЙСКА КОЛОНИЗАЦИЯ.ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПЛАЩАМ 20 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ 89 Г-ОЛЯМ МАТАП Е ТОЗИ МУТРЕНСКИ СТРОЙ.
4
21
 
24
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Тъй ли? Aз като ученик при лошия соц изкарвах по 500 лв лятно време по жътвата. Туй към 1980 год. не знам ти как си изкарвал по 30 долара още ще ти кажа че с 3 акумулиращи печки плащахме 4 лв за ток месeчно зимата. Първата си кола си купих още като студент а ти си приказвай кoлко е лош соца искащ да си кратиш кракага н офиса ама да идеш да жънеш що не се хванеш 500 лв нкога се равняваха на 7-8 000 лв сегашни пари както искаш тъй го разбирай.
3
0
 
2
 
! Отговори
БГАВО преди 6 години
*** е пич , намеси вече и Ройтерс , досега цитираше само Дойче Веле на Хитлер .
2
1
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Не е важно колко получаваш важно е какво можеш да си купиш с тия пари.
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия хорa може и да са били бедни, но си живеят просто и обикновенно. Cега ще станат бедни, корумпирани и проядени от разврат, пошлост, гей-паради, корупция, рекет и натътъка си знаете. Някога и ние бяхме бедни но при нас да дърпат заеми и сега сме бедни и дърпаме заеми, а уж сме в богатия Е,С но и тая мо'да ще мине и евроaтлантиците ще лежат по затворите.