Човешките съдби през детските очи: Най-добрите кадри на 2017

3 са отличените снимки в международния конкурс на УНИЦЕФ
Обновена: 24 дек 2017 11:03 | 23 дек 2017 21:10,
26
Човешките съдби през детските очи: Най-добрите кадри на 2017
Източник: DPA

Тази снимка показва 5-годишната Захра, която е избягала от войната в Сирия заедно с родителите си и седемте си братя и сестри. Фотографията спечели първото място в конкурса на УНИЦЕФ за снимка на годината.

"Детските очи казват истината", заяви при връчването на наградите Елке Бюденбендер, патрон на УНИЦЕФ-Германия.

Фотографията, спечелила първото място в международния конкурс на УНИЦЕФ за снимка на годината, е на двукратния носител на наградата "Пулицър" Мухамед Мухейзен. Роденият в Ерусалим фотограф срещнал малката Захра в един импровизиран бежански лагер в Йордания.

Човешките съдби през детските очи: Най-добрите кадри на 2017
Източник: DPA

Второто място в конкурса спечели роденият в Бангладеш фотограф К. М. Асад. Снимката му показва майка и дете от преследваното малцинство рохингя.

Човешките съдби през детските очи: Най-добрите кадри на 2017
Източник: DPA

И третото място спечели фотография, която документира трагичната съдба на рохингите. Снимката е на канадския фотограф Кевин Фрайър.

Източник: "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Ааа преди 6 години
Тва хлапе е с риза и вратовръзка! Бах мааму!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пропаганда естествено
17
2
 
2
 
! Отговори
хаха....... преди 6 години
17 *** вече са го направили , коментирали снимки от интернет
16
1
 
3
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Колкото и да се мъчите да лъжете, рохингите остават едни от най-гадните ислямски главорези. Защо не показахте какви те са ги сътворили!!!
15
1
 
7
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
До Айде стига бе..Ти *** ли си или какво? Точно затова е наградена снимката, защото войната е причинила това едно дете да изглежда по този начин. Вместо да има радост в очите му, в погледа му е отразена видяната от момичето смърт и ужаси. Студено и злобно било изражението на детето. Ами ти как би гледал, ако избият цялото ти семейство, опожарят къщата ти и едонственото, което си спомняш в този живот е война. Що за *** би критикувал изражението на дете в среда на война?!?!?
14
4
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
7 братя и сестри ? Абе не са ли малко за възможностите на ръбеските...нека се плодят на воля и да ги каним тук .Нашите възможности да ги изхранваме са доста повече.А стига с тия манипулации и измислени ценности !
13
2
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Айде стига грантаджийски манипулации. Пак онеправдани ислямсисти. Преследваното малцинство рохинги. И що са преследвани? Щотоизбуваха Мианмар и, тероризирана ги, искаха да им налагат искям и шериат, ама не са си направили сметките добре- в далечния изток религията на сатаната не вирее, още повече ако са и четни цганоподобни. Да не е ислямска Европа там...Как пък все войни и терор има с този ислям, кск не прочетохме нещо различно, а все за смърт..
12
3
 
15
 
! Отговори
Айде стига бе.. преди 6 години
И трите фотографии са пълен фалш.Студено злобно изражение на така наречената Захра.Какво трябва да си мислим за нея.Втората е някаква фотосесия.Тази жена не излиза от водата.А на третата това дете очевидно преиграва.Вижте му изражението и тия около него.Нашите брадчеди,когато стане напечено правят същите циркове.Снимайте изнасилените момичета от ***,или разкъсаните тела на невинните жертви на ислямистите.За това ще ви убиват и изнасилват триполови еврогейове.
11
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Спомням си по време на последната война Израел-Хисбула се въртеше покъртващ докуметален филм как горките ислямисти носят убит от лошия Израел невинен цивилен. По едно време обаче единият от носачите изтърва дръжката на носилката и трупа се излюска на земята... след което скочи и пак се покатери и легна на носилката.
10
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Тази снимка показва 5-годишната Захра, която е избягала от войната в Сирия заедно с родителите си и седемте си братя и сестри...."===========================Toва е чудесно, но сега "войната в Сирия" свърши и е време 5-годишната Захра и цялото и котило от братя, сестри и роднини да си ходи вкъщи.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците втори поток ще пускат и той се изключва от разните му там споразумения, а ние и една тръбичка не можем да имаме. Неумни сте вие, евродемократите български. меко казано. Полша и Украйна и те имат тръби. Чехия, Унгария, Австрия и т.н. Всичките са свързани към руски тръби. А ние не можем да имаме евтина газ и от там инвестиции и работни места... Неумни сте вие нещастните евродемократи...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западна Европа и милосърдие... А германските храни за източноевропейския пазар? А корумпирането на "демократичните" ни правителства? Има за асфалт за наши фирми, а няма за потоци и аеци... А размножителните програми за безработни роми? А смазването на земеделието и промишлеността ни? Що за глупости са това с милосърдната западна европа? Още ли има заблудени да вярват на такива илюзии?
7
0
 
1
 
! Отговори
от Сидней Аавстралия преди 6 години
Потърси 'je suis донбас' и виждаш нещо което не е за хора с слаби нерви като мъртвата майка с бебето носеща фанелка на която пише Париж....
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време и сомалийците имаха такива холивудски изражения и когато плъзнаха по света питайте шведките и норвежанките колко са щастливи от тия.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ви ненавиждат, а вие ги съжалявайте.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бангладеш,Сирия,Рохинги само по лицата ще ги познаете колко ярост има в тях,но не и жалост и тъга.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просяци !
2
6
 
21
 
! Отговори
алоха преди 6 години
бъдещи тероряги, честно казано на хора не приличат, много са антипатични тия на чернобялата снимка. Все едни грозни мимики и емоции по лицата. Ще кажете война война...ами отворете снимките на разрушена Германия 1946-та и гледайте деца, правилни физиономии, красиви и тъжни, да предизвикат съчувствие, тия по снимката личат на някаква кръстоска с мaймуни и резултата-прачовеци, експеримент но неуспешен.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сиктимини ! Фалшификати ! Що не покажете мъртвите бебета и дечица от Донбас ? Лицемери .Демократи