"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
31
 
! Отговори
Баш ме брига преди 5 години
Абе, тва, журналиститем мислите ли каквото пишете или е по "поръчка" ?!Коя империя е влязла на ново място и го е завзела БЕЗ МАСОВИ УБИЙСТВА ? ***, вие- соросокалинките, верно ли си вервате, че ви верваме? Бацките, силиконките, дето си ги отгледахте, може и да ви верат, ама те не могат да четат, така че - марш при рептила!
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган върви по пътя на Саддам Хюсеин. Саддам се правеше на много силен. Показваше оръжия и мускули. И накрая кво ? Влязоха САЩ и го направиха на мармалад. Смазаха го за 1 месец и Саддам увисна на въжето. Ирак е вече съсипан тотално. Ердоган да си наляга парцалите, защото Турция излезе ли от НАТО ще бъде разкъсана на парчета и унищожена веднъж завинаги. В момента Ердоган и турските националисти правят лоша услуга на себе си и на Турция.
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция откровено ще напусне НАТО с такива изявления и намерения.Пита се какво ще се случи с нея впоследствие .Ирак на Садам също беше напълнен с оръжия и накрая ги смачкаха като ***.
11
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загубих 3 минути от живота си да чета това нещо, което няма и 1 вярна дума. Алоо, Днес.бг още една такава статия и ме губите завинаги като читател. Кой болен мозък е автор на този пасквил ?! Лъжа от първата до последната дума. Турците са света вода ненапита, нали ? Всички са лоши, само турците са ангели. Айде, моля ви се. Все едно не сме "съжителствали" 5 века с турците. Много добре ги знаем що за зверове са турците.
10
10
 
41
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Турция като име е създадена 1923 г. тоест след нашето Освобождение ! Така , че шикалкавенето им минава. Всъщност Османската империя е вършела масови убийства и геноцид , но те се дистанцират от нея...
9
1
 
41
 
! Отговори
OrientExpress преди 5 години
Турция е република от поне 100 години. Османската империя е била на три континента, а който го е пуснал този "мат'рял" е на поне три ракии.
8
9
 
40
 
! Отговори
Урко преди 5 години
Турците никога няма да бъдат приети като близки в България! https://en.wikipedia.org/wiki/Batak_massacre
7
6
 
44
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Автора на статията наясно ли е какво е вършила Османската империя?
6
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Любен Каравелов турската дефиниция на прогрес е завладяване крадене и асимилиране на чужди народи шериатско законодателство сто жени сред който нито една туркиня разбира се за султана и обявяване на деня на основаване на ИДИЛ за национален празник.Друг такъв прогрес е обявяването на турските русалки с *** краставици за подзащитен вид.Ей това им е прогреса.
5
15
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е един от най-върховните ултрашитни дето съм ги чел.Зае ми челно място в класацията за турбо супер шитни.Почти нито един верен факт няма вътре само лъжи.Турция не правила геноциди нациите и съжителствали мирно в империята, а преди това сигурно и са молели да ги включат в нея.Ама че невероятно тъпоумие Турция не само избивале арменци но и всички не турски народи в империята си в това число и шиитски мюсюлмани защото турците са сунити.А за отвличанията на деца изнасилванията помюсулманчването
4
17
 
62
 
! Отговори
расате преди 5 години
Какъв е този психопат? "Турция страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали". Ха-ха-ха. Дори и комунистите не са изказвали толкова нагла лъжа в тяхната безскрупулна пропаганда. Защо въобще публикувате статия с такова явно безочливо съдържание?
3
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе нещо много станахте като турска сапункасамо такива матриалчета пускате айде беш към азия
2
18
 
48
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Ако трябва да си ги Мерим - Сегашната Територия на Турция е била владение на България , даже имаме Нотариален Акт от Историята .Та така с Трите Континента на Турция .
1
4
 
31
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този какво взема и аз искам от същото