Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой

Експертиза опровергава сестрата на музиканта Рая Крумова
17 апр 2019 15:00, Екип на Dnes.bg
83
Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой
Снимка: архив, Булфото

Певецът Явор Захариев от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Това сочи физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб. Тя показала, че Явор е използвал наркотици през последните 3 месеца, пише "Телеграф", като се позовава на говорителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова пред "Телеграф".

Още по темата
Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев. Което пък противоречи на информацията на сестрата на Явор - Рая крумова, която написа в социалните мрежи, че кончината на музиканта се дължи на побой. Също така по нейните думи бил чист от наркотици.

"Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борбата си с наркотиците, пише Рая. - На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни". По изключително....и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви. Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа", написа Рая.

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние в кооперация в столичния квартал "Лозенец" и веднага откаран за лечение в "Пирогов". Лекарите от "Пирогов" също заявиха, че здравословното му състояние е тежко, като част от усложненията не са се дължали на инцидента. В крайна сметка певецът не успя да се пребори и почина на 5 април.

Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние - сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците.

Предстои медиците от "Пирогов" да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Явор Захариев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
14
 
! Отговори
а сестра му преди 5 години
дали ще се извини сега за злобните нападки и вулгарния език? Съмнявам се!
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Сайта е лош ... Като Насърчаваха Етническа Омраза Цървула умираше от Кеф !!! .... Да си дойдем на Думара Умряла Нация ...Продажна и Мързелива !!!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бръс
26
28
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Защо ни занимвате с некви наркомански истории, какво писала сестрата, какво снахата, нормалните хора не ни интересуват подобни глупости и простотии.
25
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На МВР не им се работи и си измиват ръцете с най-лесния начин. Особено като е пълно с "наши" хора навсякъде, които да им помогнат с такава услуга.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това спасение няма.
23
3
 
25
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Нови 20, а?! Отразяването на смъртта на Явор Захариев, което спретнахте, за пореден път доказва, че сте жълто издание без гръбнак, а не новинарски сайт.
22
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вярваш на ВМА е същото като все едно да вярваш на ГЕРБ, че хич няма корупция в България.
21
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много жалко за ЯворСтрахотен талантМузиката с Gravity Co ще остане за поколениятаДругото е прах и пепел
20
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък във ВМА като ги знаем какви "експерти" са... Казали са им такива резултати да изфабрикуват и такива са ги изфабрикували, най-вероятно. Не мога да съм сигурен, но лично за мен това е най-правдоподобното нещо.
19
12
 
22
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Надрусал са е като за последно.
18
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли значение изобщо, толкова не се е писало за този човек, докато беше жив. Единствено за близките му сигурно е важна причината, но могат да я търсят и без да ни давате отчет всеки ден.
17
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте сега...Че някога е бил наркомaн... ОК, вероятно е бил такъв, щом и близките му признават и щом и той си е признал. Но не бива да се вярва на ВМА София. Това е държавна болница с управление, където директорите са разни шапкари военни, които са супер цинични и са слугинаж на властта и си взимат по едни към 70 000 лева месечно и взаимно си изпълняват поръчки. Ако примерно там ви осакатят при неправилно лечение, никой няма да ги съди. Сега на МВР им е лесно така и сигурно така са се разбрали
16
4
 
27
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Последно имал ли е наранявания по тялото.Първата новина беше че е пребит а отговорните лица казаха че ще изчакат аутопсията.Правилно е но за пребит човек не е нужна аутопсия за да се докаже.Пак се оплетоха като черва или медиите оплетоха фактите в стремежа си за сензации
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа,щом информацията идва от Телеграф,работата е яснаааа.....!
14
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу каква изненада, наркомана имал следи в кръвта от постоянно дрогиране през последните поне 3 месеца! А някои търсеха конспирации, побои, поръчкови убийства и т.н. макар да го знаеха какъв е и макар жилището е било заключено с ключ отвътре...Ама той бил ги спрял, бил чист от много време.... Да бе!
13
13
 
30
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Само преди 2 дни - роднините му се възмущаваха, от писалите, че е дрогаджия..
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Нещо се засегна. Ти кой от тези, които изброх си?"Кажи го още веднъж ако искаш и го повтори и този път - за това са тези форуми. Но пита ли те някой, кой се интересува от теб какво казваш.."Противоречието, виждаш ли го?
11
12
 
16
 
! Отговори
или преди 5 години
за ченгета, прокуратура, разследващи и т.н по вергате е по-удобно да е свръхдоза и да закрият случая.
10
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакто казах и миналият път, когато ми нацъкаха здраво минуси - наркомани, пушачи и алкохолици не съжалявам.Кажи го още веднъж ако искаш и го повтори и този път - за това са тези форуми. Но пита ли те някой, кой се интересува от теб какво казваш, и защо си мислиш, че на накой му е притрябвало твоето съжаление, още повече човекът си е отишъл, каквито и да са причините, кой колко да стои и кога да си ходи има кой да решава.