Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите

Избирателната активност в Русия към 15 часа е била 46,9%
Обновена: 19 мар 2018 11:25 | 18 мар 2018 17:45, Красимир Ангелов
126
Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бойкотирал президентските избори в Русия и посъветва руснаците да направят същото, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда, която мнозина определят като политическа. Самият опозиционер призова привържениците си да не гласуват заради липса на каквото и да било реално състезание на днешните избори, които президентът Владимир Путин се очаква да спечели с лекота.

"В изборния ден обикновено би трябвало да искаш да кажеш "Аз гласувах", но в действителност съм тук, за да ви кажа, че аз не отидох да гласувам", заяви Навални във видеопослание, качено в YouTube.

Той отправи остри критики към седемте съперници на Путин, че не са изразили протест заради гласуване с повече от една бюлетина и други нередности. "Подобни кандидати не са достойни за гласа ви", допълни Навални.

Същевременно стана ясно, че избирателната активност на вота за президент към 15 часа е била 46,9 на сто, според Общоруския център за проучване на общественото мнение

"Още сега можем да кажем, че избирателната активност е малко по-висока, отколкото на предишните избори. В 15:00 часа ние отчетохме активност на гласоподавателите от 46,9 на сто", каза генералният директор на фонда ОЦПОМ Константин Абрамов на платформата на онлайн-маратона "Нощта на избори – 2018".

Абрамов допълни, че жените гласуват по-активно.

Той каза още, че в рамките на екзит-половете на изходите на избирателните секции работят над 2000 анкетьори на ОЦПОМ, които вече са се допитали до 138 000 души в цялата страна. Данните от допитването могат да бъдат обявени само след затварянето на избирателните секции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Чаушеску го застреляха аверите му яхнали вълната на народното недоволство. В Русия олигарсите ще са "екзекуторите". Е, вярно, пак яхнали вълната.........
74
6
 
33
 
! Отговори
Голяма работа преди 6 години
Навални е предател и чуждестранен агент. Голяма работа че не е гласувал. Никой не го кара насила. От мен за този продажник само - Новичок. ВСЕ още чакаме ДОКАЗАТЕЛСТВА че Русия е участвала в отравянето на другия шпионин. А бабичката Мей сама ще моли за прошка. И на колене ще пада пред Путин. Само много се зъби с беззъба уста нашироко, а после проси прошка насаме.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито!
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мухахах 89А ти КОЙ мислиш, че застреля Чаушеско????? Нали не мислиш, че бяха обикновенните румънци! Или не виждаш КАК СЕ ПРАВЯТ "цветните революции"???? Или си мислиш, че този "метод" за налагане на "демокрация" е от вчера?????
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мухахах 89Как кой.....има и такива по на юг!!! Недай Боже де, ние за разлика от ингилизите не вършим зло на хората, които са ни се доверили!
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 88Е, нищо....и той като нея е пълно нищо!!! Но мога да го поздравя.....явката е над 60% и Путин печели засега с около 74%!!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!
69
15
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
И за Чаушеску "гласуваха" 98% от румънците само три месеца преди да го застрелят като куче...........Всъщност краищата на всички диктатори си приличат -Саддам, Кадафи.........Та кой ли ще е следващия с подобен край???
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е недостойно от негова страна...Той като Мей наговаря и настройва хората...
67
2
 
18
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Този превратаджия и метежник овен сваляне на Путин има ли друга цел в живота да е гласувал бе. не ме занимавайте със един неуспял шарлатанин. Очакваме Путин да купи от Тереза Мей малко Новичок и да му даде да си пийне една глътка.
66
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лигльото и американски агент, за когото според проучванияа можело да гласуват максимум 0,5% от гласоподавателите, "бойкотирал изборите"?!?Голям праз!Както беше Никой преди тази акция, така си остава никой и след нея.Обаче защо Днес БГ пак ни ппробутва нежеланата информация за този чуждестранен агент, която му дават американските източници?Толкова ли яма друг интересен субект в хода на изборите в Русия?
65
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдддаааа.............след изборите името на тоя не.но.рма.ник ще бъде ЗАБРАВЕНО ОТ ВСИЧКИ! То бива да си толкова т.ъ.п, бива...бива....ама това вече минава в космически мащаби! Алоооууу.......да питам нашите......КАКВО ВИ ИНТЕРЕСУВА ТАЗИ плюнка??? Няма ли да се заинтересувате от истински, нормални хора? Все едно в един клас с много отличници да ви интересува "мнението" на един двойкаджия!!! КАКВО МОЖЕ ДА НАУЧИТЕ ОТ НЕГО!??? ПЪЛЕН АБСУРД!
64
1
 
9
 
! Отговори
путин преди 6 години
До СатаНАТО а държава, в която 1 е 3 пъти премиер!?
63
3
 
6
 
! Отговори
реал-та преди 6 години
До Анонименщо ний кат бачкаме за 500 лв сме цъфнали и завързали ЬЬЬ ДУРАК- STUPID
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е 60%.
61
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
избори по руски - Путин срещу Новичок
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСега не е модерно 100 % да гласуват за един човек ! Така манипулацията бие на очи ! Путин знае как да спечели ! За него " ще гласуват 80 % " !
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не гласува да си търси нова работа и да чака гости от налоговата служба. Изготвяли се и списъци с негласувалите.
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... и всичките 101% са за другаря Путин
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на рубашките е ментален. След Петър Първи са застинали в една точка в социално отношение. Имат нужда от "Гаспадар. Мужици с Гаспадар."
56
5
 
8
 
! Отговори
Путин патриот ? преди 6 години
Ако беше патриот щеше да отиде да гласува с Москвич или Лада ,а не с Мерцедес !Патриотите винаги избират родното производство !