Кошмарът в Кемерово: Горим! Обичам всички, сбогом! Не мога да дишам...

Адът през очите на тези, които са били там и които са останали там
Обновена: 26 мар 2018 14:48 | 26 мар 2018 11:00, Елка Василева
195
Кошмарът в Кемерово: Горим! Обичам всички, сбогом! Не мога да дишам...
Снимка: Facebook

Денят 25 март 2018 г. ще остане в съвременната история на Русия като един от най-трагичните. В миньорския град Кемерово избухна пожар – в търговския център "Зимняя вишня". Денят беше неделя – хората са отишли там с децата си, да си починат и за развлечение.

Огнището, откъдето е тръгнал пожарът, според предварителната версия е било в залата с батути. Димът изключително бързо е изпълнил целия четвърти етаж, където са се намирали кинозалите. Точно там спасителите са намерили най-много тела на починали. Загиналите до момента са 56-има – главно деца.

Life.ru събра свидетелства на очевидци, които са били вътре в горящата сграда. За някои от тях това са се оказали последните им думи...

Още по темата

"Горим! Обичам всички, сбогом! Не мога да дишам...." - загиналата 11-годишна Вика З.

"Никому не желая да премине през подобно нещо, когато родителите търсят децата си, които просто са отишли да гледат кино, тези гласове на децата по телефона "Мамо, няма какво да дишаме, задушавам се" просто... не знам... - Спасилият се Александър К.

"Това е краят" - Загиналата 12-годишна Майя Е.

"На един метър няма никаква видимост, не може да се диша, всички крещят, огромна тълпа... Малки деца, родителите ги губеха, това просто не може да се опише...! Пожарникарите също не пристигнаха толкова бързо с "бърза помощ". Хората чупеха прозорците и скачаха" - Спасилият се Дмитрий Хорошавцев

"Ние горим. Може би сбогом" - Загиналата 13-годишна Мария М.

"Сигнал не се чу. Изскачайки от кинозалата, видяхме плътен черен лют дим, който беше плътно обвил детската площадка за игри и втората кинозала – те абсолютно не се виждаха. Вече нямаше какво да се диша" - спасилата се Анна Заречнева

"Минах през зоната за игри пет минути преди пожара. В този момент аниматорите и гостите приготвяха масичките. Нещо празнуваха там. Със сигурност имаше свещи, помня това" - служител на службата за охрана на търговския център "Зимняя вишня"

"Малко вероятно е да бъдат открити оцелели. Да се оцелее в подобни условия е невъзможно. Помещенията са изпълнени с гъст черен дим" - пожарникари

"Веднага след началото на пожара от киното ми се обади племенницата ми Вика. Каза, че гори всичко, вратите на кинозалата са блокирани. Казах й: „Вика, сваляй всичко, запушвай си носа и дишай през дрехите“. Та каза: „Предай на мама, че съм я обичала. Предай на всички, че съм ги обичала“. И след това затвори. Сега й се обаждам, звъни, но никой не вдига" - Наталия Новикова, очевидец

"Бяхме десетина души в басейна. Извикаха ни: "Бягайте" и ние даже не успяхме да се облечем, само си грабнахме дрехите от шкафчетата. Избягахме на покрива. Един мъж изпадна в паника, предлагаше да скочим долу, защото покривът щял скоро да падне. Но аз го помолих да спре да се паникьосва. В продължение на 40 минути звъняхме на всички, крещяхме от покрива да ни спасят, но никой не идваше. Едва след това ни спасиха пожарникарите" - Любов Власенко, цитирана от Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
6
 
15
 
! Отговори
владика преди 6 години
Нищо не пише за поп Кирил какво е правил с 14-те милиарда долара по това време.
102
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи по програма "Время" не казаха нищо за пожара. Но надълго и наширокоповтаряха за н-ти път мъдрите слова на В.В.
101
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до рускиняВойната в Сирия я започна Асад.В град Дераа сирийски деца изписват стените с антиправителствени лозунги.Милициите на Асад ги издирват, залавят и следват изтезания до смърт!
100
3
 
15
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Боби 87 Абе Боби ,какви бомби те гонят? Ти не четеш ли в заглавието, че става въпрос за пожар? Аман от бомбоджии.Пфу..!
99
10
 
26
 
! Отговори
Боко Пожарникаря преди 6 години
Имайте предвид че руските пожарникари работят с техника от средновековието - кирки, лопати и голи ръце. Направи ли са каквото са могли, но парите за оборудването ги отпускат от Кремъл и като няма просто няма.
98
55
 
4
 
! Отговори
има Бог и за убийци преди 6 години
Чувало се е цвилене на опърлени прасета..ха.ха
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся тва заради едната сензация как може да го публикуват.Малко дете да осъзнае, че всичко свършва :(
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това може да е терористична атака.
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ СЛУЧАЯТ В ДИСКОТЕКАТА В СТУДЕНТСКИ ГРАД - ВСИЧКИ ОПРАВДАНИ. Въбеще за делото нищо не се пише от медиите, дали е случайна тази тишина.
94
29
 
11
 
! Отговори
Hans-Ziegfried Kolbe преди 6 години
ЗАЩО МАЛКИ ДЕЦА, И ТО РУСИ АРИИЧЕТА ?..ЕДИН БЯЛО ДЕТЕ И РУСО Е РАВНО НА 100 АРАБКИ И 200 МАЛКИ ТУРКИНИ, ВЗЕТО ЗАЕДНО .
93
7
 
22
 
! Отговори
93-ти, преди 6 години
Явно си имал само двойки по география. Кемерово НИКОГА не е бил част от Казахстан, макар че в околностите му има да живеят казахи и татари.И между другото - съчувствам на роднините на загиналите. Въпреки злините които руснаците направиха в Сирия и Украйна. Всеки нормален човек особено ако има деца би им съчувствал.
92
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките деца. Ужасна, ужасна трагедия. А тези родители ...не ми се мисли.Спомних си за ужаса в Беслан.
91
0
 
13
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
Какво...я пак...а като горя блока в Лондон и загинаха 90 души пак ли се радва?
90
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня до 77В Прага в един хотел натиснах бутона за отваряне на вратата на хотела и наглата руския се шмугна преди мен, а те с мъжа й бяха зад мен. На всичкото отгоре й благодарих, че ми държи вратата, а тя държала на мъжа си. Ей такива сте особено жените рускини сте нагли и не сте стока, то с вашия кофти климат не може да останеш нормален. Но децата са си деца.
89
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Русия карат пияни на две шишета водка и събарят тролейни жици с камиони, ей такива неща стават там. Но в случай горките деца!
88
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кемерово преди няколко години беше част от Казахстан. Имаше големи протести и стрелба от кахахстанската полиция по местното население, коато е предимно руско. Кога е преминал към русия съм изпуснал.Не изключвам терористичен акто кахастанските ислямисти.
87
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като пирани! Само чакат да видят думата Русия и дружно се хвърлят да ръфат! Туй за Източна Гута си го боднете на шапките - нито асадистите, нито руснаците имат и най-малката вина! Всичко е дело на опозицията, снабдявана от САЩ и UK! И това ще се докаже!
86
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия стават много безразсъдни неща. Смеят се на щатите че се стреляли(да, там е пълна дивотия това), но по отношение на щуротиите, в Русия не са по-малко от какво ли не.
85
24
 
35
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До рускинята,,Не стига стига, че си дошла в България, да ни тровиш живота, ами ами и с с претенции! Немедлено в Сибирь на чист въздух!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тц, тц, тц ... ужас ...