Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?

Хората не вярват, че жертвите са 64, говорят за стотици овъглени
28 мар 2018 09:45,
90
Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?
Кадър: YouTube

В Русия днес е обявен национален траур и централните издания коментират последиците от пожара, взел в неделя 64 жертви в търговски център в град Кемерово. При посещение в сибирския областен център вчера президентът Владимир Путин обеща пред местни общественици "истина" по случая, пише "Комерсант".

Междувременно обаче на митинг пред местната администрация хората търсеха същата истина и не можеха да я открият, посочва кореспондент на вестника.

Още по темата

Събралите се протестирали срещу огласените официални данни за жертвите от пожара - цифрата "64" будела "ярост в тълпата", която "никога нямало да я приеме". Според слухове сред местните жители в пламъците са загинали стотици. Но "защо от гледище на здравия разум да се укрива мащабът на трагедията? Той бездруго е ужасяващ", пита се изданието.

"Трябва да съберем свой народен съд", който да прецени как работи по случая федералното следствие, предложил на митинга жител на Кемерово, цитиран от "Лента".

Според "Комсомолская правда" неназован служител от кметството на Кемерово нарекъл митинга "пълен цирк" и го сравнил с украинския Майдан, след който преди 4 години бе свален президентът Виктор Янукович.

Кемерово не вярва никому. Хората търсят не последния по веригата, който да опере пешкира, а истината, обобщава в репортаж от митинга "Новая газета".

На среща с местните власти президентът Путин говореше, както никога дотогава - с "глас уморен, дори сякаш безволен, този човек бе схванал, че вече нищо не може да се направи" за децата, които "се задушили и изгорели живи в този град", отбелязва "Комерсант".

"Трябва точно да се определи кой за какво е виновен. И щом го направим, а ще го направим със сигурност, ще се вземат съответните решения", уверил пред обществениците руският лидер.

"Московский комсомолец" цитира "главния свидетел" по делото за пожара - фотограф-аниматор от мола, който твърди, че е видял и "спасил" подпалвача, към 12-годишно момче, опитвало се и по-рано през деня да подпали съоръженията в детския кът.

Според директорката на търговския център Надежда Суддьонок, говорила в съда, пожарът е дело на тинейджъри джебчии, добавя "Московский комсомолец".

Срещу петимата задържани досега по делото за пожара вече са повдигнати обвинения и следствието продължава.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо, чукча - никой не иска да напада Русия.Просто няма смисъл - както виждаш, достатъчно са малко санкции + военно присъствие по границите и Русия сама започва да се разпада.Стратегия на сдържането - срещу СССР (който беше къде по-могъщ) сработи, срещу Русия явно също.
35
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От това, което гледах по интернет, на руснаците яко им е писнало!Което само доказва, че изборите са фалшиви и манипулирани. Не видях един коментар от над 40000 да говори добре за Путин, нито един.Хората се вайкат основно, че всяко чудо за 1-2 дни, и после всичко се повтаря. Положението на обикновения човек там е по-зле отколкото при нас през 90-те. Престъпността е ужасна, корупцията също.Сравнения с България да не правим, нали все пак те са голямата развита империя, а ние все се имаме за зле
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се търси британска следа там. Няма начин това да не е дело на британските тайни служби. Трябва да има международни санкции срещу Великобритания заради този палеж.
33
5
 
13
 
! Отговори
Ей преди 6 години
Да намесваш мъката на хората с политически провокации е ненормално,спрете се....
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва не вярва на сълзи !Кемерево не вярва на Москва !Взеха им гласовете на изборите, заключиха им вратите и им теглиха кибрита...така е в руския Гулаг !
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е че са *** ***, направили мол от пластмаса дето гори като факла, без противопожарни изходи и без дори аларми.кой им е виновен идиотиглупавируски?! путин пак е виновен
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ю.туб има видеа с майки на загинали деца, които обясняват, че властите са ги инструктирали да не правят изявления и да не говорят за нищо. Иначе нямало да получат парични компенсации за жертвите.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не може да бъде, руснаците да не вярват на бащицата ... сега на журналята ли да вярвам или на форумните копейкаджии ?
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин каза ,че повече няма да допусне да се води война на територията на Русия. Да ви обясня ли какво означава това или ще го разберете когато ракетите почнат да падат на главите ни.Каза и друго- ако боят е неизбежен трябва да удряш пръв
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чукча, ти пренаписа историята бе...Русия си е точно колониална държава, просто е имала късмета колониите да не са отвъд море (макар че Аляска е била изключение).Русия реално е последната съществуваща колониална империя от класически тип.
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво ,но трябваше да се напише ,че беше излъчен комитет от протестиращите ,които отидоха лично по моргите да броят. Стотици ,а защо не и хиляди. Хайде стига глупости на гърба на пострадалите хора.Все едно в България не са изгаряли-да ви припомня ли -наскоро в Хитрино ,преди години ,изгорели във влака хора и т.н.
25
10
 
12
 
! Отговори
До чукча преди 6 години
"Аз не казвам че Русия е добра и миролюбива-казвам че те са нямали никога колонии за разлика от други страни така че ревниво пазят това което си е тяхно."А какво бяха до скоро България заедно с половин Европа, Виетнам, Венецуела и още една камара държави? Какво ако не руски колонии?
24
4
 
15
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Аз видях какво се случи:Двама много съмнителни типове, неговорещи руски, много високи, облечени във фракове и с цилиндри с американското знаме на главата, се отбиха първо през бензиностанцията, купиха по две туби с бензин, плащайки с американски долари, после се върнаха в мола, поръсиха навсякъде с бензина и започнаха да пушат скъпи хавайски пури.Чудя се само как на никого не му направи впечатление, че изглеждат съмнително...
23
12
 
6
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Аз не казвам че Русия е добра и миролюбива-казвам че те са нямали никога колонии за разлика от други страни така че ревниво пазят това което си е тяхно.
22
8
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Кратко уточнение-;Бушмен; не е член на африканско племе а наименованието за всички руснаци в близкото минало. Сети се защо!
21
6
 
7
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Ами така е,но ресурсите в света не са безкрайни-в едни части на света ще свършат по-бързо от другаде.Пари се печатат лесно-ресурси не.
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да вярват хората, бе?! Официалната позиция е: "Тийнейджъри с противогази опитваха няколко пъти да го запалят и накрая успяха."По-добре да бяха предложили на хората версия с извънземни, повече хора щяха да повярват!
19
6
 
11
 
! Отговори
до 15 чукча преди 6 години
името ти е правилно избрано...... Как пък всички други народи , особено съседите на Русия, са агресивни и зли, само Русия на Путин е добра и миролюбива?
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чукча,Работата е там, че здравото въоръжаване източва много средства и започва да се пести от други неща. Като добавиш и безбожната корупция - резултатът се вижда в новините всеки ден.
17
4
 
4
 
! Отговори
така е преди 6 години
До Анонимен 8Да, прав си, както са "видели" Путин да ръси пицата на Скрипал със солница, в която имало новичок.