"Дипломат гейт": Европа чака едно, България – друго!

Новата Студената война е факт, отбелязват експерти
30 мар 2018 11:40, Петя Славова
56

Новата Студена война е факт и практически я наблюдаваме в момента. В това бяха категорични бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров и председателят на Центъра за изследване на отбраната и сигурността Ангел Найденов. Позицията на двамата е в контекста на разразилия се международен скандал с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания и последвалото масово експулсиране на руски дипломати.

Димо Гяуров се съгласи с твърдението, че премиерът Бойко Борисов е в капан, тъй като по думите му едни са очакванията към него в страната, а други в рамките на европейското семейство.

"Няма да ни се размине позиция, която в момента в Европа се оценява като гласувал "въздържал се", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR. Той добави, че е въпрос на желание на правителството да постави акцента върху проблема с партньорите в управляващата коалиция или върху това да не се дели от европейското семейство.

В отговор от Русия може да очакваме икономически мерки и това поставя правителството в много тежка ситуация, предупреди Димо Гяуров.

Още по темата

"Този ужасен инцидент е само конкретният повод. В отношенията между Русия и останалия свят има доста натрупано напрежение в последните години. Има натрупана нетърпимост спрямо Русия, която в момента експлодира", обясни той.

Бившият военен министър Ангел Найденов посочи в "България сутрин", че позицията на "Атака", която се обяви против мерки срещу Русия, създава алиби за правителството да не предприема повече действия от предприетите до този момент.

"България се солидализира с Великобритания. България каза "да" на призива на Великобритания за определени действия срещу Русия и съответно каза, че ние ще преценим мерките", отбеляза още Найденов.

Той е на мнение, че на днешния Съвет по национална сигурност би следвало да се разгледат предоставените доказателства и всички рискове от предприемането на едно или друго действие.

Реципрочността ще бъде приложена, въпросът е какво друго би могло да се очаква от Русия, обърна внимание Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
31
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Учителя"учителю" приказки от сорта "найййй- вероятно е дело на руските спец служби....защото те са разработвали ..." не са доказателство както се сещаш нали?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бай Наско Базеда кога ще се изкаже?
6
2
 
19
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Изчакайте няколко дни да видим дали няма да се отметне
5
24
 
6
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Интересно какви "неопровержими" доказателства чака Бойко? Сигурно чака видео, на което се вижда руския шпионин как сипва отровата? Когато предаде турските граждани на Ердоган не му трябваха никакви доказателства...но на Началника в кремъл се дупи яко...
4
8
 
13
 
! Отговори
НАП преди 6 години
3Ти май си отсъствал постояно в часовете по История.Ходи пуши цигари в тоалетната,както си правил и преди .... .
3
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата студена война е факт и ние сме пак на губещата (съветска) страна !
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все пак да не забравяме, че русите ракети са на брега на Черно Море, трябват им няколко минути да стигнат наша територия...
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До следобеда Бойко друга песен ще запее, а вие офтсите дето се изкефихте на предната статия ще продължите да си блеете!