Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 226Великобритания е получила 3 пъти повече неща от СССР по леднлизата, по твоята аритметика САЩ три пъти са спасили Великобритания, за да не бъде три пъти по бързо прегазена.
198
4
 
0
 
! Отговори
До 233 преди 5 години
Вервай си
197
4
 
5
 
! Отговори
До 229 преди 5 години
Именно поради тази причина Индия се отказаха от проекта СУ-57 , защото разкриха ,че руснаците са абсолютни неможачи на тема технологии и авиация и не са напълно наясно как да създадат модерен изтребител.Затова и в момента СУ-то стой без двигатели от 5-то поколение ,защото руснаците незнаят как да ги направят.А бе пълно неандарталци.
196
1
 
2
 
! Отговори
СССР до продажника преди 5 години
Може и Нобел, щом предлагаш. Виж кой от кого краде технологии и после ги пише за свои изобретения, патенти, та и претенции.
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СССРВикаш, нобелова награда заслужават ?
194
4
 
3
 
! Отговори
СССР преди 5 години
До неуважаемите продажни ***. Напишете в гоглето The Thing Great Seal Bug Resonant cavity microphon за да разберете от къде идва технологията RFID и как съветеите са се еб-вали с натовските бюроклатници в течения на десетилетия без да ги гепят а относно технологии, как са прехващали вътрешната им поща на краварите чрез първите дистаницонни цифрови кейлогери вградени в електрически пишещи машини използвани в посолствата на САЩ, гооглето Operation GUNMAN - how the Soviets bugged IBM typews
193
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 228Освен това, в СУ57 според индийците не стават и авиониката, радарите и датчиците му. Прекалено били стари като технология и възможности. Чудя се .. какво ли въобще е модерното в това недоносче СУ-57 ?!
192
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците ореваха орталъка за СУ57 и .. хубаво че бяха индийците да го дофинансират. Истината обаче се оказа брутална и простичка. Двигателят му не става. Както и 'стелт'-а му. Затова и индийците се отказаха от проекта с което официално може го смятаме за умрял. Руснаите просто нямат толкоз пари за да го довършат, ако въобще могат
191
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиСирене още не могат да правят в Рашка :))) За другото, кримския мост го правят 4 години и все проблеми, некачествено изпълнение, кофти материали .... докато го направят, Путин ще пукне от старост.
190
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВаняБез лендлийза СССР щеше да бъде прегазена за нула време. СССР в крайна сметка плаща 50 млн долара след като остава оцеляла техника за 800 млн. Но пък кога за Рашка договорите са били нещо повече от хартия ?! Никога.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дефилират и десетки екрани показващи анимационни ракетки.
188
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Ваня 222За твое съжаление Десанта на съюзниците не е бил НЕЗНАЧИТЕЛНА ОПЕРЦИЯМежду другото ако заради идиотската политика на Нацистите през цялата война които меко казано са се бъркали ОПРЕДЕЛЕНО ПАГУБНО в командването на Вермахта , Луфтвафе и Крингсмарине на съюзниците им включително и САЩ са щели да видят къде зимуват раците. Руснаците 1941-1942 видяха много добре късде зимуват раците.
187
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Наблюдател 216Това че ти не знаеш че Руснаците правят и нещо друго освен оръжия е Лично твой проблем. Няма да се лъжем дори "про руските" медии реално не съобщават какво става в Русия а само повтарят като папагали най-фрапантните изказвания на рашките.Ето ти малко неща за размисълБАМ и Трансиб са подновени и модернизирани около 40% от жп пътищата, започва да се строи "Северния път" успореден на БАМСилата на Сибир 15 милиарда $ инвестицииКримския мост(19км) и Мост с Китай(14км) са готови
186
2
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До :)))))))))))))))))))-39: Моля, изброй ми на най-големият победител -- победите във войната!!! В кои операции, сражения и тн. Ама не можеш да изброиш, защото не са участвали щатите! И не ми споменавай за един рехав десант при преимущество от 1:7 !!! И то в самия край на войната и БЕЗ НИКАКВА ВОЕННА СТОЙНОСТ !!!
185
3
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До реалист-24: Ти *** ли си или какво? Ходи в Русия и тогава плещи глупости!
184
2
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Йода-14: Не се премълчава, но ти не си чел достатъчно! Първо разбери, защо САЩ не участва още от началото на войната, а само "помага" ? Втора, САЩ са направили само един десант, при който са имали превъзходство 1:7 !!! Сега за помощтта! Това е договор, наречен Ленд-лийз ! И е бил сключен и с британските държави, Франция и естествено СССР ! Ама нищо не се дава даром, а под НАЕМ! Естествено, че унищожената техника не се връща! И накрая САЩ изнудват... ?!
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БатетоСЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ не "набиват крак", а след всяка крачка се повдигат на пръсти и се "подрусват". Имат и женски батальони, и те като маршируват си "подрусват" всичко по себе си, което имат за"подрусване". Виж клипчета с паради на Северна Корея.
182
11
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Какво друго да покажат? Вече 100 г. само дрънкат оръжие и се готвят за война! Само за това им стигат обвитите в алкохолна мъгла мозъци.
181
13
 
4
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЕРДОГАН, първия приятел на Путин, ще му прати ли един батальон аскер за парада на Краснаята плошчад? Или ще му свали някой самолет в Сирия, щото прелетял близо до границата?
180
22
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Русия не маже да ни бъде пример в живота.