Зрелищно! Русия празнува триумфалната си победа над нацизма

В Москва се състоя грандиозен парад
Обновена: 9 май 2018 12:42 | 9 май 2018 12:40, Елка Василева
684

 

На Червения площад в Москва се състоя тържествен военен парад по повод 73-атата годишнина от победата във Втората световна война. В него участваха над 13 000 души, 159 единици въоръжение и 75 самолета и хеликоптера.

В механизираната колона преминаха различни образци военна техника, сред които   танкове "Армата", машини на пехотата "Курганец", бронетранспортери "Бумеранг", гаубици "Коалиция-СВ", бойна машина "Терминатор", роботи "Уран", безпилотни самолети "Катран" и "Корсар".

Още по темата

Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57, изтребители МиГ-29СМТ и най-новите авиационни комплекси "Кинжал" - МиГ-31К със свръхзвукови ракети. 

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че благодарение на съветските войски нацизмът беше сломен, беше сложен край на неговите зверства, безчинства и варварство. Разгромът на нацизма беше грандиозна, триумфална победа, каза Путин. Той отбеляза, че в момента се правят опити за омаловажаване на подвига на съветския народ. „Ние няма да позволим това да бъде направено, никога“, заяви руският президент.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


684
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Петров 496Защо има носталгия?Един редови служител на голяма фирма взима 1000лв колко взима 4 управленски нива над него изпълнителния директор на фирмата? 100 пъти повече - 100 000лв. А собственика каква печалба получава? При фирмите които предоставят УСЛУГИ ... Просто не ми се споменават цифрите че някой ще получи инфаркт. За това услужливо се ползват проценти - и то проценти увеличаване на печалбата или "тъжно" казано намаляване на печалбата. А експлоатацията на редовите служители 200%++++
481
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жива сила индустрия технологий и Акъл сред покемоните в Морф за начало (((
480
8
 
12
 
! Отговори
Тъпата пръчка преди 5 години
Дони Трампата е куха лейка!.Ако иска да се наложи над Русия,трябва да обедини половината свят,а не да си създава врагове.Сама Америка(САЩ и Канада) са обречени в конфликт с мечката!Редиците трябва да се стегнат,Китай,Монголия,Иран,Индия ,Пакистан не е лошо и те да бъдат използвани! В противен случай Русия ще превземе света! Мощна армия,неизчерпаеми ресурси,35% от водните запаси,какво още и трябва за да бъде фаворит?
479
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ти го кажа меко с 1500 от далеч не кой знае колко боеспособните в момента Бг войници ще ги прегазя всичките лиглювци дето минаха на парада днес . Очаквам най сериозно да се бият наташките (((
478
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 502 то има и видео на Исил как със самоделни рпг та запалват три т 90 и пленяват един
477
2
 
4
 
! Отговори
5 преди 5 години
До Анонимен 502Абе ти под всички статии пишеш едно и също,а то става дума за различни неща.....
476
5
 
6
 
! Отговори
Тато преди 5 години
До Петров те ако знаеха другарите какво искат, нямаше внуците им след Перестройката да са в Лондон, Нов Йорк, Торонто, та чак до Сидни, а децата им при всеки празник да пътуват до Гърция, АбуДаби и Париж да пият кафе по Шанз Елизето
475
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 198"Никога не е късно за джавелин. Руските бракми ще станат недвижим имот."Глупи, имаше филмче как един "Тоу" удари Т-90 в Сирия. И не му направи нищо! Джавелините отстъпват по всички показатели на "Корнет"- далекобойност, шумозащитеност, мощ. Чуло-недочуло, разбрало-недоразбрало! Руските танкове имат няколко нива на защита и са по-добри от всичи американски и прочее натовски танкове. Защо Ю.Корея купи толкова много Т-90 "Владимир"?А те направиха уникално добрия К-2 "Черна пантера"
474
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зрител Защото си пропуснал 6 май.Българските воени бяха супер кръвожадни,един даже чупеше тухли с голи ръце! Пропуснал си да гледаш шкембета от всякакъв размер,незабравими гледки
473
7
 
5
 
! Отговори
555555 преди 5 години
До ЕлиТочно тия деца които спортуваха през соца,сега ни въртят главите...95% от тях сега са мутри,хора които са били на държавна издръжка и нямат чувство за съхраняване живота на другия...
472
10
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Гледах парада в Москва!Уникални кадри,показващи не военното превъзходство на Русия,а духът на руските войници,момчета на по 20-30 години,готови на саможертва! Тази нация ви гарантирам,никой не може да победи! Няма сила в света до момента,която със сила да се наложи над Путин! До когато се вижда този плам в очите на ,,солдатите",враговете и са обречени на провал!
471
8
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
В САЩ, Япония и Русия са ме канели да преподавам преди 1989 г.Свобода - няма, виж Франция и потушените бунтове 1200 арестувани.Диктатурата в БГ е мутренска.През соца децата спортуваха, в момента са наркоманчета и родителите им плащат 300 лв. на месец, за да ги тренирам.Кефа ти е, че си платен ***.Кадърните хора Запада си ги привличаше, и тогава и сега.Ченге от ДС!
470
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Роската Плевнелиев да върне Крим от велика Русия на неофашиститеот десен сектор в Киев???
469
21
 
9
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Не разбирам,защо 80% от българите харесват Русия?Защо 60% изпитват носталгия по социализма? Не виждат ли свободата,на която сега се наслаждават? Всички ние ходим на екскурзии по света,караме западни коли,равни сме с другите народи и не сме подчинени на никоя диктатура! Кеф ти е да спортуваш,о.к.,кеф ти е да работиш,о.к.,кеф ти е да се надрускаш,о.к!Какво още искате българи,всичко имате!!
468
12
 
13
 
! Отговори
Ели Ами Буе преди 5 години
Цяла Европа празнува.Само Хитлеристка БГ бълва словесни "бисери".Разбирам защо Чърчил ненавижда българите.Това е народ, който няма ПВО, самолети - не могат да излетят, пехота!Нямате и войска! Какво имате БГ освен неоправдано самочувствие?Като наприте Висш Музикален Воене Университет, като направите полк на сирачетата, тогава ще говорите.За момента сте едно нищо.30 г. виждаме, как нямате самолети, войска, обич към Родината.Жените ви ги взимаме на Запад.Имате самочувствие без покритие!
467
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста жалко зрелище най опасни са Наташките що тршпер ще разпространят
466
18
 
12
 
! Отговори
555555 преди 5 години
На днешния ден завършва една злополучна руска авантююра взела 60 мл.жертви и започнала с сепаративния договор Рибентроп - *** през 1939г...
465
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Урок по историяЗа да ни преподаваш история, трябва да я знаеш. Когато прочетох "***" разбрах, че имаш още жълто покрай човчицата. Хайде порасни, прочети някоя книга, каквито четат чичковците и тогава се упражнявай в писателство. Излизането от детството е като излюпване от яйце - съвсем друг свят...
464
20
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 5 години
Всяко зло за добро. Разгрома на нацистите даде възможност на Германия да изгради демократично и благоденстващо общество, докато руснаците си останаха същите примaти. Но да са живи и здрави. Дойчо си смуче евтина газчица и суровини от бензиноколонката, прави си бмв-та и мерцедеси, всичко е ОК и на 6! Пък те нека си дрънкат с оръжия. Такива грандомански демонстрации са опиум за народа, докато Вовка Офшорката и останалите апаратчици ги водят към пропастта.
463
20
 
8
 
! Отговори
не било коректно преди 5 години
До ДинкоА коректно ли е да празнуваш победа от война свършила преди ...70 години!?Какъв е смисъла на този празник!?Все едно ние да празнуваме тържествено и със замах превземането на Одринската крепост всяка година!?Европа просто го отбелязва,и това е всичко!Това е история и нищо повече!Какво е това дрънкане на железа,кво е тва чудо!?Баси!!!