Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин

Москва не иска да рзцепи ЕС, напротив, обяви президентът
5 юни 2018 07:51,
241
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин не приема упрека, че е създал авторитарна система в Русия.

"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка", заяви той в интервю за австрийската телевизия. Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.

В хода на разговора, излъчен снощи, бяха засегнати актуални международни теми, информира БТА. На въпроса защо досега не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп руският президент прехвърли отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски колеги."

Според Путин влошените отношения, които напомнят на мнозина експерти времето на Студената война, са "последица от ожесточената вътрешнополитическа борба в САЩ". Въпреки това на няколко пъти по време на различни международни форуми той е разговарял с американския президент, напоследък за "опасността от нова надпревара във въоръжаването".

Още по темата

Засегнат беше и въпросът за отношенията Русия - ЕС. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите санкции срещу Москва както и за покушението над бившия шпионин Сергей Скрипал и последвалото от това обтягане на отношенията, Путин заяви, че не преследва целта да разцепи ЕС. "В много по-голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен и да процъфтява, тъй като ЕС е най-главният ни икономически партньор".

На въпроса защо досега не е споменал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той каза: "Когато някоя политическа сила спечели няколко процента или стотни от процента, как да постъпим? Какво да правим с такива клоуни?"

Путин отрече руското участие в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически самолет през юли 2014 година над Източна Украйна въпреки становището на международния разследващ екип, който обвини Русия за това. Двете страни в конфликта използват оръжие, произведено в Русия, настоява Путин, защитавайки своята версия, като допълва, че не са допуснати руски експерти в разследванията.

В хода на разговора Путин призна известни икономически затруднения на Русия, започнали 2012 г. Но това според него няма нищо общо със санкциите и с произтичащите от тях ограничения. "Това се дължи на факта, че цената на главната ни експортна стока - нефта - падна наполовина. Това се отрази на бюджетните постъпления и в крайна сметка на доходите на гражданите". Но в момента страната върви по пътя на подобряване на икономическите показатели. Освен това не бива да се забравя, че от 2000 г. насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
9
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Не е авторитаризъм ,а средновековна монархия.
106
2
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 5 години
Демокрация, авторитаризъм - това са просто думи. Политическата система на едно общество не може да бъде охарактеризиранас 5 срички (освен ако си на градус, тогава и три букви стигат)
105
5
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
За съжаление дезинформацията няма да реши проблемите. Без реформи няма как да се появи трайна тенденция за растеж на Русия - при лошия й демографски профил, слабите институции и тежкия провал в диверсифицирането на икономиката й въпреки огромното й и талантливо население.Ако светът продължи да се движи към нисковъглеродно бъдеще, Русия ще се изправи срещу неизбежния избор: да започне икономически и политически реформи или да продължи да се маргинализира със или без западни санкции.
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия няма авторитаризъм.Но мен това не ме интересува.Изобщо.България е член на НАТО и ЕС.И това е по важно.
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са деградирал народ, обечен на глад и мизерия!
102
2
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Освен това умнико преди нефта формираше 70% от бюджета на РФ след 2014 вече не е така сега е 35% и трябва да стане 15% 2020 година - тоест данъчната тежест се пренасочва към други отрасли.Боби Русията на соларни панели ли ще минава? Всички знаем, че основното перо е добива на енергийни ресурси. Сега да ни обясняваш как за две години ще стане 15%-това е смешно!
101
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 102Само две забележкиPatriot ACTАНС/ЦРУ и още поне 30 САЩ секюрити служби имат бюджет по-голям от този на половината страни по света - всички знаем с какво основно се занимават в локален и ГЛОБАЛЕН МАЩАБ
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби 100Ано умни как мислиш че службите подслушват един телефон примерно?=от какво се плашиш брадър, че подслушваш? лошо ли си правил цял живот на тия, дето ги "слушаш" ? страх ли те е от тях ?
99
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 99Ех експертеЗащо сега на седмица бензина в РФ се качва с една рубла? Защото фирмите производители предпочитат да го изнасят и да имат по-големи печалби при този висок курс на долара и висока цена на нефта - в РФ да "бензиноколонката" има НЕДОСТИГ на БЕНЗИН и съответно се вдигат цените ...Освен това умнико преди нефта формираше 70% от бюджета на РФ след 2014 вече не е така сега е 35% и трябва да стане 15% 2020 година - тоест данъчната тежест се пренасочва към други отрасли.
98
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 98Ано умни как мислиш че службите подслушват един телефон примерно? Мислиш си че един пич с радиостанция се крие по разни коли и записва твоя телефон и винаги трябва да се намира на поне 50м от тебе че иначе няма как?Не умнико в централния сървър на оператора се поставя отметка в компютъра и разшифрования(даже не си правят труда да разшифроват) разговор се записва и препраща на службите.Същото важи и за Скайп, Месинджър и прочие какво то се сетишИли фирмите дават достъп или БАН
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин=затова ли спря гугъл, бука, птичката и телеграмата ?
96
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 94Толкова пъти отговаряхме на въпроса но за ниско интелигентни индивиди като теб още веднъж1. всеки младеж който има пари и не иска да служи заминава извън РФ да учи докато не навърши 30 години2. САЩ и сие не признават чуди дипломи ако ще ти да си учил на Алфа Центавър примерно и да си МАРСИАНЕЦ(само в техни училища и то ПЛАЩАШ ЯКО) - тоест ако ще хвърляш едни сериозни пари за обучение поне да имаш западна диплома.3. На запад има по-голяма сигурност(примерно срещу отвличане)
95
2
 
2
 
! Отговори
haha преди 5 години
европейска България????????????hahahhahahhahahhahahhaahhahahhahahhahhahhahhahahhahahahahhahahahahhahahhahah
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво да каже, че има... Те всички автократи са демократи, като Ердоган и разни други в Близкия изток и Южна Америка.
93
8
 
11
 
! Отговори
До 84 преди 5 години
Ушшанкее,Бегай към Раша като толкова ти харесва.Какво правиш в европейска България?Всичките сте едни и същи лицемери, включая и вашия идол Путин.Любите Русия, но всички бягате на Запад.На всичките руски политици и олигарски децата им са в "лошите" САЩ и Европа.Действията говорят много повече от куп рашистки и русоффилски лъжи.
92
0
 
1
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
Българите не могат да живеят на толкова чисто и подредено място, могат да си спомнят нещо "лошо".
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българския евроатлантик е или нагодил се *** или ефтино продал се милениалист поради невъзможност да си намери работа.
90
3
 
0
 
! Отговори
до 90 преди 5 години
Зависи за какво, господин Тъ....о Тъъ...чев.
89
7
 
9
 
! Отговори
TT преди 5 години
Нагло и лъжливо човече.Преди шест месеца - "...обединена Европа е в разрез с руските национални интереси.Винаги когато европейските държави са се обединявали,Русия е страдала..."Вчера-" В голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен..."Дрън,дрън.На Москва единен ЕС и е нужен точно колкото цирей на ***...По отделно страните се мачкат много по-лесно...
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите могат само да мечтаят за стандарт на живот като в "изостаналата" Северна Корея.