Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша

Наблюдава се преминаването на фрегата "Адмирал Макаров"
22 авг 2018 15:15, Елка Василева
138
Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Британските ВМС съобщиха, че техен кораб наблюдава преминаването на руски военен кораб през Ламанша - четвъртият подобен случай през последните два месеца, предаде Ройтерс.

Британският миночистач "Харуърт", базиран в Портсмут, наблюдава руската фрегата "Адмирал Макаров", която преминава през Ламанша днес.

Наблюдението обикновено продължава 48 часа.

Министерството на отбраната отказа да разкрие точния брой на преминалите край Великобритания руски бойни кораби, но уточни, че през последните два месеца патрулният кораб "Мърси", разрушителят "Дайъмънд" и фрегатата "Монтроуз" са извършвали подобно наблюдение.

По данни на Ройтерс "Дайъмънд" е следил два руски кораба през август, а през януари фрегатата "Уестминстър" е била изпратена да следи два руски кораба, преминаващи близо до британски води, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнах какви съм ги писал преди 3 дни и се ужасих! Написал съм глупост за адмирал Макаров. Той е загинал в Руско-японската война 1904 г. при взрива на броненосеца "Петропавловск", попаднал на мина. Моите извинения, недопустима грешка, сигурно съм дремал вече!
120
2
 
2
 
! Отговори
пенко преди 5 години
КОЛКО МАЛКА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ С Л Е Д Я И С Л Е Д В А М !!!
119
4
 
3
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Слава на Русия!!!!Велика!!!
118
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 126Въпросните 27-30 ракети унищожиха 3 корпуса с празни сгради където преди наистина са се намирали центъра на Сирия за химически оръжия - отдавна опразнен от ОЗХО
117
2
 
4
 
! Отговори
Кавалера преди 5 години
А защо не последва втори залп.
116
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да приемем, че лъжата за 73 свалени ракети е вярна. А каво правим с останалите 27? Ако ги разделим по две-три ракети на цел, това са 9 - 13 радара и/или пускови установки, унищожени с първия залп. Веднага след това един втори залп ще доизмете всичко останало, защото ПВО системата ще е полуразбита и ще пропусне не 27, а 57 от 100.
115
5
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен124 Може и да си прав, но тези показатели, при американците са на половината по-малки. А какво става ако се пуснат крилатите ракети-видяхме в Сирия.Какво стана? 72 или 73 свалени, от 100 изстреляни, при това-засечени и свалени със стара техника, от времето на Варшавския договор.Не мисли, че руснаците спят.Спяха при Елцин, при Горбачов, но не и сега.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40 цели са много-много малко ако говорим за 400 км обсег и 360 градуса сектор (пълен кръг с диаметър 800 км). Какво ще правиш, когато излетят 60 самолета, 120 крилати ракети, и включат и с-мите за противодействие и объркване на радара?Я си пусни Флайт Радар 24 и виж колко самолети има в 800 км кръг.
113
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Велика Рус Много си далече от истината. Но едва ли ще разбереш това, което ще напиша. За Лаборатория Касперски чувал ли си? А софтуера на най-новите им самолети, хардуера, от кого са го взели? Да се следят 40 цели на разстояние 400-450 километра, като по 9 от тях може автоматично да се стреля, и то следене с радар, на 360 градуса, от кого ли са копирали....Може би са го копирали от американците?Които "виждат" с 200 километра по близо?
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Географски гений, знаеш ли колко е широк Каналът? Знаеш ли международния статут натози пролив? Ами ако не съпроводят руски боен кораб, нали руснаците могат да го счетат за неуважение! Аз се питам, защо французите не правят такива демонстрации...
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияШайссе, двигателите на "Макаров" са ултрамодерни дизел газотурбинни установки. *** от британското Адмиралтейство могат само да мечтаят за такива за техните кораби. Но бедите им са другаде - от трите нови подводници тип "Астют" нито една не е в строя! Страшният им самолетоносач "Елизабет II" също не е в строя - тече вода при витлата! Мъ-ъка!
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Тоя адмирал Макаров, на когото е кръстена фрегатата, е блестящ моряк, голям учен, пътешественик и загива геройски през Кримската война. Всяка нация би се гордяла с такъв човек. Не говори добре за теб, че не знаеш за него.
109
5
 
6
 
! Отговори
112 преди 5 години
А откъде китайците взеха самолетоносач за да направят свой. И защо е този самолетоносач толкова важен за държавата като три ракети го правят на салата барабар с около 5000 моряци и трийсетина самолета. Самолетоносача плаши само страни като Ирак. Верно че 20бр. от тях е някаква сила, но не пред всеки. Излишен разход на пари
108
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Велика Рус1. Влезни в сайт със записи на катастрофи от Русия там масово заради застрахователите колите имат видео регистратори и сам ще видиш2. Азиатски телефони основно - ПРИМЕРНО имат безмитен внос от Малайзия на всякаква потребителска електроника3. Елбрус създаден въз основа на Интел но вече си е самостоятелен продукт - не е толкова мощен но за офис употреба става4. Руски софтуер да искаш ще получиш за практически всичко от програмиране на касови апарати(лично запознат) до Самолети
107
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До DublinДа преди и аз поддържах тази версия за Курск - ударен от торпедо МК-48 което има гилотиниращ пред заряд който прави подобни дупки и проникваща бойна част минаваща през дупката но корпуса точно там не е повреден освен дупката - би трябвало да е най-малкото издут навън от взрива на бойната част на торпедото вероятно е някакъв технически люк повреден при взрива ...Руснаците са сигурни че е имало пожар на прекисно торпедо(да имало е и такова на борда) след сблъсъка и взрива на балоните
106
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 96МОНОГО АМА МНОГО ГРЕШИШето давам ти пример Миночистачът е БАС(ниско оборотни дизели) са руската фрегата е Сопрано(Газо-турбинна установка) за да запишеш гласа(звука на двигатели и шума на винтовете) на "Сопраното" няма да пратиш друго сопрано защото коя звукова честота на коя от двете машини е? За това пращат "БАС"А колко е стар кораба почти никакво значение няма.
105
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално е да гледат и следят. Къде другаде Британците са виждали модерен кораб, освен на кино. Сега вече могат и на живо, дори и без пари...
104
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро не са потъвали руски корита.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Големият кораб минава ... "
102
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не са следили а са гледали , и потрепервали от време на време