По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20, Джесика Вълчева
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 месеца
До До 161 160 Зле си мой човек , много зле. Но бъди спокоен. Не се лекува.
170
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До “До 178“ Аз не съм икономист, а адвокат и да- действително не можеш да спориш с мен, защото ти липсва бекграунда от моето следване. А ако си филолог и искаш да се правиш на нов автор на неща от сорта “клечица драсни- пални “, вместо “кибрит“, би следвало да си поне на нивото на Иван Богоров, а е видно, че при теб е налице липса на бекграунд на ниво основно образование:)
169
2
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 5 месеца
Не руските бе, БЪЛГАРСКИТЕ думи не знаеш.
Потурчихте се, мислите, че с хепънинг, хеликоптер и т.н. ... глупости изглеждате много умни и знаещи.
Не ми се разправя с тебе. По безполезно нещо от спор с икономист няма. Икономиста е специфичен човек, педантичен, прилежен и силно ограничен. Това е нужно за тази професия. За да е специалист, не бива да излиза то рамките.
И това е нормално. Но икономиката не е универсална наука, тя е само отражение на събитията, трактувано по зададен начин.
168
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С един долар в Индия някои живеят цял месец, със същия долар в САЩ не можеш да направиш нищо.
Толкова за бедняците в Русия и "липсата" на такива в България.

Русия си е Русия, смешно е да се сравняваме с нея, просто е смешно и жалко. Още повече от позицията на някакво жалко превъзходство. Особено смешно е, да се даваме за какъвто и да е пример.

Най-голямата държава в света и световен сатрап се е заела да унищожи Русия, от години се чуди как да и вреди. И Русия има малък ръст. А ние?
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 176 абе, “умник“, думата волатилност е специфичен финансов термин:) Вие в русия така ли правите- замествате специфичната научна терминология с руски думички?:) Я ми дай руските думички за специализирания мед. термин“ диабет“, например- що не ми го преведеш на руски език, а?:D Когато човек е глупав, то е завинаги:)
166
2
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 5 месеца
Налапал си се с лафове и кухи фрази, от първите дървета не можеш да видиш гората... но това си е твой проблем.
165
3
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 5 месеца
Да ти е честито знаенето на ВОЛАТИЛНОСТТА.
Да си жив и здрав, продължавай така нататък.
Хубаво е да знаеш, че волатилност е чуждица и има и българска дума, която може да се ползва вместо нея.

Твърде много се впрегна да се бориш за предварително негодна кауза.
Не ми се разправя повече.
Явно си млад човек и има още много да научиш, но тук не е мястото да обсъждаме това.
164
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЗАСТОЙ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВЛЯЗЛА В ИНФЛАЦИОННА И ХИПЕРИНФЛАЦИОННА СПИРАЛА, НИТО ПЪК ЗНАЧИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОВЕЧЕ БЕДНЯЦИ И Е С ПО-ЛОШ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ, ОТКОЛКОТО В РУСИЯ. Колкото и да променяш темата, НЕ МОЖЕШ да избягаш от фактите, а те НЕ СА в полза на русия:)
163
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"България е в застой!", алармира анкетно проучване на Германо-българската индустриално-търговска камара, което беше проведено сред германски предприемачи, установили се в страните от Централна и Югоизточна Европа.

(цитат от друга новина в Днес-БГ)
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 171- алоо- тук става въпрос за ВОЛАТИЛНОСТ НА ПАРИЧНАТА ЕДИНИЦА НА РУСИЯ И ЗА СТАБИЛНОСТ НА БГ. ЛЕВ, ПОНЕЖЕ В БЪЛГАРИЯ- ЗАРАДИ ВАЛУТНИЯТ БОРД- НЕ ПЕЧАТАМЕ БАНКНОТИ БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ- ЗА РАЗЛИКА ОТ МАТУШКАТА ТИ РУСИЯ! Я МИ КАЖИ ПРЕДИ 1 ГОДИНА КОЛКО РУСКИ РУБЛИ СТРУВАШЕ 1 ДОЛАР, 1 ЕВРО И 1 ЛЕВ,А? Самият факт, че не знаеш гореописаните факти, говори, че си НЕУК руски Т*Р*О*Л и нямаш НИКАКВА ПРЕДСТАВА от икономическите процеси, за които пиша... ПРОСТИТЕ ОСТАВАТ ЗАД БОРДА И СА БЕДНИ, БОСИ И ГЛАДНИ
161
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През десетилетието на българското еврочленство обемът на преките чуждестранни инвестиции, които ежегодно се вливат в националната икономика, е спаднал почти десет пъти. През 2017 година той възлиза на около 1,9 млрд. лева, което представлява по-малко от 2% от брутния вътрешен продукт на страната, пише Дойче веле.

А за да има значим икономически растеж, този дял трябва да е поне пет пъти по-висок, показват изчисления на Българската стопанска камара (БСК). Засега подобни очаквания са напълно нереалистични
160
4
 
1
 
! Отговори
До 171 преди 5 месеца
Ха, ха, ха ...
Курса на валутата взел да сравнява ... Да не ти цитирам какъв е курса на държави, които имат бюджет да купят България от раз.
Освен това Русия не е в ЕU.
Съсредоточи се върху статистиката на EU и спри да набутваш в спора Русия.
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 167 “...Според статистиката на ЕU ние сме най-бедната държава в Европа..“ НЕ В ЕВРОПА, А В ЕС, ЛЪЖЕЦО, И Е ФАКТ, ЧЕ 1 РУСКА РУБЛА СТРУВА 2.5 БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ- Т.Е. ЧАСТ ОТ БГ. ПАРИЧНА ЕДИНИЦА! Лъжите си ги продавай на руските крепостни роби- пред нас вашите лъжи не вървят! Истината е следната- В НАЙ- БЕДНАТА ДЪРЖАВА ОТ ЕС ПЕНСИИТЕ НА НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПАК СА ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ НА РУСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В ДЪРЖАВАТА, ЗАЕМАЩА 1/6 ОТ ЗЕМНАТА ПОВЪРХНОСТ И С ОГРОМНИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА- РУСИЯ!
158
2
 
3
 
! Отговори
До 169 преди 5 месеца
Ха, ха, ха ...
Абе ти да не си с промит мозък умнико?!?
Аз съм живял достатъчно дълго и на изток и на запад. Бил съм в почти всички страни. На мен ли ще ми разтягаш тези глупости?
Знаеш ли, че 49 милиона американци оцеляват на купонна система, чрез специални карти за храна?
Ходил ли си поне един път в САЩ, да видиш там как се живее от обикновените хора, какви гета има?
Налапал се с лафове, пише тука... смешки. Бедността на населението не означава директно бедност или слабост на държавата.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 166 “...
но и да е вярно, то се дължи на периода при бай ти Тошо..“ Смешнико, “бай ти тошо“ СЪЗДАДЕ ЗАКОН, СПОРЕД КОЙТО АКО В 1 4 ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО 2ТЕ ДЕЦА СА ОТ ЕДИН И СЪЩ ПОЛ, НА ТОВА СЕМЕЙСТВО СЕ ПОЛАГАШЕ МАКСИМУМ 3 СТАЕН АПАРТАМЕНТ, какви глупости ми плещиш ти?! Да не говорим, че соца ИЗКЛЮЧВАШЕ частната собственост и реституция ВЪРНА ЧАСТ ОТ ОНАЗИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА БГ. ГРАЖДАНИ, КОЯТО НАЦИОНАЛИЗИРА И КОЛЕКТИВИЗИРА/ ТЕКЕЗЕСИРА ТВОЯТ КУМИР- СОЦИАЛИЗМЪТ! Явно си бил парторг,лъжецо!
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 164- кажи бе, руснако, - ти какво образование имаш, завършил ли си финанси или икономика, че да ЛЪЖЕШ хората, че България била много по-надолу от русия във ВСЯКО отношение? Какво ти е известно за “паритет на покупателната способност“ и направил ли си икономическо сравнение по този показател между живота в русия- НЕ САМО И НЕ ЕДИНСТВЕНО- в москва, и живота в България? В русия има 23 МИЛИОНА БЕДНЯЦИ от 160 мил. население- ти това знаеш ли го?
155
5
 
1
 
! Отговори
До 166 преди 5 месеца
Дрън, дрън...
Според статистиката на ЕU ние сме най-бедната държава в Европа. Двата апартамента са пресилено изказване но и да е вярно, то се дължи на периода при бай ти Тошо, а не при Винету.
В Русия имаше всичко това, което го имаше и при нас, включително ваучерите за будалкане на населението, директната намеса на САЩ в държавното управление и т.н. ... Те US си карат по тертип, по учебник. И пропагандата им е по шаблон и цветните "революции" - навсякъде едно. Обаче Путин се усети и им би шута.
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
поредната манипулативна антируска статия
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 164 Бедни в България са пенсионерите и хората, незавъършили 8ми клас и невзели средното си образование. Ти към коя от 2те категории хора си? Да ти напомня ли, че в България след реституцията, над 95% от българите се оказахме с по ДВА апартамента и със земеделска земя, която спокойно би могла да се обработва и да осигурява поминъка ти, ако си чак толко неученолюбив? Я ми кажи- имаше ли реституция в русия, а?
152
4
 
3
 
! Отговори
До 161 преди 5 месеца
Ох, поживила се Ванга, станала оракул при Сорос и ръси тука тъпизми - предсказания...

Абе умнико, ти Русия не си виждал и на картинка, нали?
За какви глупости пророкуваш тука, по наръчника за инсинуации и лъжи от Сорос... Иди на една екскузия до Русия пък после разтягай тези лакардии ако си достатъчно нагъл.
Ако сравниш България с Русия, ще видиш колко далече, далече надолу и колко много по-зле сме от тях съсе с базите на САЩ за които плащаме и ЕU.