Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!

Москва готова на ответни реакции, ако Вашингтон разположи ракети в Европа
Обновена: 25 окт 2018 07:31 | 24 окт 2018 22:11, Красимир Ангелов
132
Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!
Снимка: Reuters

Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за ракетите със среден обсег, ще предизвика надпревара във въоръжаването и изключително опасна ситуация, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Ако тези договори бъдат разтрогнати, няма да остане нищо в сферата на ограничаване на оръжията. Тогава ситуацията ще стане според мен изключително опасна. Няма да остане нищо, освен надпревара във въоръжаването", каза Путин на пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте.

Ако САЩ разположат ракети със среден и малък обсег в Европа, Русия ще бъде принудена да отговори огледално, каза Путин цитиран от ТАСС.

"Разбира се, главният въпрос е: ако САЩ се изтеглят от този договор, какво ще правят с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, естествено, ние ще отговорим огледално", продължи руският президент и предупреди, че Европа трябва да разбере, че ще бъде под заплаха от възможен ответен удар на Русия, ако приеме американски ракети със среден и малък обсег.

Той отхвърли твърдението на Тръмп, че Русия е нарушила договора от 1987 г. и заяви, че САЩ са тези, които го нарушават. Путин каза, че е готов да обсъди с Тръмп въпроса за Договора за ракетите със среден обсег на срещата в Париж на 11 ноември.

По време на пресконференцията италианският премиер Джузепе Конте каза, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат прекратени, но не отговори дали неговото правителство е готово да наложи вето на удължаването им.

"Правилно е да се поддържат икономическите отношения между Италия и Русия. За Италия санкциите никога не са цел, те са инструмент и трябва да отпаднат възможно най-бързо", посочи Конте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По заръка на ей тоя фашист на снимката, неговите придворни булонки у нас вдигат цените и на нефт, и на газ, и на всичко по веригата.Те руснаците сами ше го свалят, вече има брожения там. Тоя фашискто-сталинистки режим, с възродени мегаломански амбиции няма да издържи дълго.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа ще е заплашена и така по- лесно ще се навие да си купи от Тръмп оръжейни играчки за много парички и ще има бизнес за някои. Путин да се радва на петролните цени и тези на житото щото ако малко го напънат с надпревара и пак ще фалира и пак ЕС ще плати и тая сметка за кой ли път.
44
2
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Русия има от 2015г. 140 пускови установки Искандер с възможност за изстрелване на ракети с 2500км обсег. Така че ако някой ще предприема ''огледални мерки'' то това ще е НАТО. Ако се разположат 200-300 ПУ в източна Украйна, то всичко до Урал ще е под прицел.
43
1
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До Анонимен" Турски Поток" ще заобикали като, че ли Гърция към Италия, гърците се правиха на тарикати, подучвани от ламаншовците от острова да гонят руски дипломати, ще загубят стотици милиони( десетки милиарди от транзитни такси дългосрочно)!---------------------Пхахаха :)))Вие почнахте да си заобикаляте свободно из целия свят :)))През България не мина - дай през Турция!Сега през Гърция и МК не става - нема проблем, давай направо да заобиколим Гърция през Средиземно море! Още 2000 км..
42
1
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До БобиСпоред википедия Корнет-а е 53 000$ срещу Джавелин - 100 000$. Но това не е проблем. Тези 100 хил. влизат в джоба на американския работник, който ги харчи в америка за американски стоки. Докато рублите дадени на руския работник се обръщат в евро и се харчат за екскурзии в България или покупки на ''беларуски'' пармезан. Ето затова е притеснен Путин.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Радвай се, че американците ще платят скъпо, а на руснаците ще излезе евтино отиването им в Рая....както им обеща наскоро Путин !
40
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 42Ти Чуваш ли се какво говориш?Давам ти елементарен пример с НАЙ-МАСОВИТЕ ПРОИЗВЕЖДАНИ РАКЕТИ - ПТУРСЕдна ракета ДЖАВЕЛИН 4 поколение струва 80-100 000$ нали така Една ракета КорнетМ струва 100000рублиЕдна ракета Метис М2 която дори не е 3 поколение а второ струва под 50000 рубли а практически има същия обсег като Джавелин и можеш да избираш няколко вида боеприпаси включително бункер бъстер
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ботокса е напълно наясно как ще завърши това военно съревнование. Предното завърши с фалит на Русия.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен с плашене от унищежение на света, за нищо друго не става азиатската *** Русия.
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как спестихте факта, че италианския премиер Джузепе Конте беше на посещение в Русия при Путин. Той търси подкрепа относно предстоящите брюкселски санкции срешу Италия заради бюджета.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
35
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали до вчера джуджето се хвалеше с разни клипчета с някакви супер-ултра. свръх звукови ракети, кинжали и др. глупости. Сега какво се чуди ? Май стана играчка плачка.
34
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два извода от изказването на Путин:- Европа е ползвана и ще се ползва като пушечно месо от САЩ заради интересите на САЩ- " ФАК ИЮ, ФАК ЮРЪП"( думи на специалния пратеник Вики Нюланд при президента Обама)!- не се споменава в статията, но " Турски Поток" ще заобикали като, че ли Гърция към Италия, гърците се правиха на тарикати, подучвани от ламаншовците от острова да гонят руски дипломати, ще загубят стотици милиони( десетки милиарди от транзитни такси дългосрочно)!
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 burzumРано си се надрусал днес ! Ще ме извиниш за въпроса но да не си гей ?
32
10
 
4
 
! Отговори
Приканвам преди 5 години
Europitecus atlanticus bulgaricus да работи усърдно за "червените" си чорбаджии през днешния трудов ден. Да не краде фирмено време като виси по форуми. С това комплекси не се избиват. Да не гледа п.о. н.о през рсботно време. С това цеца няма да стане по-привлекателна. Да не мечтае за Тесла от Мъск. Теслата му е осигурена от ЕС. Да не се грижи за руски ракети защото пустиня на никого не му трябва. Хайде, метро, тролей ,трамвай и работа. Приятен ден.
31
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая Путин не заплашва, а обяснява. Това не е толкова заплаха, колкото обещание.
30
3
 
3
 
! Отговори
задната преди 5 години
еврорая бленува да е с Турция за да плаща по-малко на Топлофикация.
29
5
 
5
 
! Отговори
28 пацьо преди 5 години
Така се говори до време с европострадали амер. васалчета.
28
29
 
17
 
! Отговори
не с рогата напред преди 5 години
Руснаците не можаха да разберат че със заплахи и изнудване няма да станат нито по силни нито по развити Сами се закопават
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа винаги е била под заплаха.