Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!

Москва готова на ответни реакции, ако Вашингтон разположи ракети в Европа
Обновена: 25 окт 2018 07:31 | 24 окт 2018 22:11, Красимир Ангелов
132
Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!
Снимка: Reuters

Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за ракетите със среден обсег, ще предизвика надпревара във въоръжаването и изключително опасна ситуация, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Ако тези договори бъдат разтрогнати, няма да остане нищо в сферата на ограничаване на оръжията. Тогава ситуацията ще стане според мен изключително опасна. Няма да остане нищо, освен надпревара във въоръжаването", каза Путин на пресконференция с италианския премиер Джузепе Конте.

Ако САЩ разположат ракети със среден и малък обсег в Европа, Русия ще бъде принудена да отговори огледално, каза Путин цитиран от ТАСС.

"Разбира се, главният въпрос е: ако САЩ се изтеглят от този договор, какво ще правят с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, естествено, ние ще отговорим огледално", продължи руският президент и предупреди, че Европа трябва да разбере, че ще бъде под заплаха от възможен ответен удар на Русия, ако приеме американски ракети със среден и малък обсег.

Той отхвърли твърдението на Тръмп, че Русия е нарушила договора от 1987 г. и заяви, че САЩ са тези, които го нарушават. Путин каза, че е готов да обсъди с Тръмп въпроса за Договора за ракетите със среден обсег на срещата в Париж на 11 ноември.

По време на пресконференцията италианският премиер Джузепе Конте каза, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат прекратени, но не отговори дали неговото правителство е готово да наложи вето на удължаването им.

"Правилно е да се поддържат икономическите отношения между Италия и Русия. За Италия санкциите никога не са цел, те са инструмент и трябва да отпаднат възможно най-бързо", посочи Конте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В гените на Путин е закодирано да използва страхът на хората.ЕС може и да разполага ПРОТИВО- ракетни комплекси, но ЕС никога не е нахлула в суверенна държава и след това да е анексирала част от нея.Като се има в предвид, че на Путин доверие не може да се има, всичко става ясно. Още преди две години каза, че се изтегля от Сирия, като каза, че е унищожил всички терористи. Той не само не се изтегли, но почна да бие Идлиб!!
25
13
 
10
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Освен, че ще изпрати руснаците в рая, путин иска и останалият свят да отиде в рая. Мога да пиша само, че подкрепям изцяло руснаците с техния повик в социалните мрежи.....САМО СЛЕД ВАС др. ПУТИН....
24
10
 
5
 
! Отговори
До Паци преди 5 години
На ракетите няма как да се изакаш - но те със сигурност могат да те преформатират в наакан - мишленце от Балканите...
23
3
 
14
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Първо си плати тока , водата и газта. И ако ти остане некое левче купи си парче хляб,да не ти се претрият червата от глад......
22
7
 
9
 
! Отговори
24 pazi преди 5 години
Май-в евромаймунарника напълнихте гащите от страх. Много бързо реагираха задните ви отвурстия. Дано да имате пари за тоалетна хартия, че иначе ще миришете повече от нормалното. На руските ракети вече се насрахте през 90 те, когато под ехидните усмивчици на амер. ботушите , паси ги наряза. Легай да спиш сега спокойно. Ако утре си на работа разбита се.
21
10
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Путин така предупреждаваше и за Южен поток и като нямаше кой да го чуе го даде на турците.За АЕЦ Белене също ...Сега плащайте скъп ток да ви дойде акъла !
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не разполага ракети по границите си, защото ако са там са уязвими ;)))Разполага ги малко по - навътре, където може да ги защити. Също така и на корабчета и самолетчета, за да може бързо да стигнат до нместоназначението.;)))Та така с руските ракетки ;)))
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то в DE да не би да е различно, само че под мека форма?
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази игра на оръжия е изгодна и за двете страни - за да цицат милиарди/трилиони от бюджетите на съответните страни. Бизнеът си е бизнес.Като пример - войната на САЩ във Виетнам е струвала няколко трилиона долара на американския бюджет - и това по тогавашни цени.
17
9
 
6
 
! Отговори
Краварската политика преди 5 години
Заложили са на тактика "Крадеца вика дръжте крадеца".нищо ново за въците у *** кожи...
16
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУСИЯ МОЖЕ ДА РАЗПОЛАГА РАКЕТИ ПО ГРАНИЦАТА СИ!!!НО СЪСЕДКИТЕ И НЕ МОГАТ :D
15
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сороостутките пак се наакали и дращят глупости.Китай държи икономиката, руснаците оръжията, американците нямат никакъв шанс, това им последното - жалък опит да връщат времето назад.
14
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните страни рекетьорите са в затвора, но във велика Русия рекетьорите са президенти по 20-30 мандата.
13
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребния психар е пътник, скоро ще бъде свален с преврат и ще бъде предаден на съдебните власти за справедлива присъда. Ролдугин ще си живее царски с 200 млрд. откраднати от залъка на руските хора в продължение на 20 години.
12
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин наскоро обеща само за руснаците Рай, а Европа плаши с ракети без причина !
11
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето е слабо!
10
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой-кого,ама САЩ търси спешно 7 милиарда заради санкциите,които Русия наложи на Украйна!
9
16
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
До кога ще търпим кравари в Европа????
8
28
 
13
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Колко нискоинтелигентен трябва да си за да напрягаш рехавата руска икономика с производство на ракети!? Везната веднага се накланя към скъсания джоб на мужика. Путин е пътник и ще го свалят самите руснаци!
7
27
 
15
 
! Отговори
Бандита Русия преди 5 години
Путин: Европа ще бъде под заплаха от Русия!Знаем че Путин и Русия са рекетьори. Понеже Русия нищо не може да направи на САЩ ннито с нефелните си ракети нито с умрелите си подводници, тя хваща като заложник Европа и и опира ножа в гърлото грещейки на САЩ ще я убия ако продължаваш да ме притискаш с исканията си да си премахна ракетите.