Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!

Европа не трябва да става заложник на украинската политика
Обновена: 30 ное 2018 18:54 | 30 ное 2018 16:15,
186
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!
Снимка: Булфото

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо.

Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Още по темата

Държавният глава призова всички страни да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници.

По думите му обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне.

Попитан за протестите на миньори в страната и за предстоящата му среща с представителите на сидикалните организации у нас, Румен Радев заяви, че напълно споделя тревогата на миньорите.

"Със синдикатите и правителството сме на едно мнение – Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите. Това е моята позиция. Тя е отдавна известна, такава беше позицията и на служебното правителство", посочи президентът.

Държавният глава беше категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите, но очаква да види ясна политика и "ангажимент в стратегическа перспектива на нашето правителство към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова заетост в една по-далечна перспектива".

"Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към правителството, и се надявам да ги разискваме", добави Румен Радев.

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с правителството, Румен Радев подчерта, че e получил целия пакет документи, приет от Министерския съвет, както и изказване за форума, което е ревизирал, защото не е достатъчно убедително.

"Днес ще го предложа на синдикатите", посочи президентът и допълни, че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само на думи,но и на практика трябва!Нямаме намерение да стават конфликти под носа ни,да се взривява района психически или физически и да се превръщаме в пушечно месо,заради чужди интереси!Но пасаран!
141
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море! Моят интерес като Резидент е Черно море да стане вътрешно руско езеро. За целта аз и моя верен съветник 80% дeбила Иво Христов сме подготвили таен указ за предаване на 100 километрова черноморска ивица от територията на България на Русия като благодарност за постоянните освобождения и 200 те милиона руски жертви дадени за свободата на България.
140
0
 
0
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
В Черно море, само България не е милитаризирана!
139
5
 
5
 
! Отговори
Х.Х. преди 5 години
Като му чете глупостите, човек може да си помисли, че Украйна е нападнала Русия, а не обратното. А иначе е виртуоз - с едно изказване прави орална любов хем на руснаците (като обвинява Украйна), хем на американците (като защитава ТЕЦ-овете им, доказани замърсители).
138
8
 
11
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Боже!Отърви ни от този президент!
137
9
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Този пРезидент защо смесва пиратските действия на Русия с исканията на миньорите?ГЕРБ ли сключи договорите за Мариците?
136
9
 
8
 
! Отговори
укорими преди 5 години
Действията на Русия според международното право се наричат Акт на Пиратство.Президента трябва да се застъпи за закона!
135
14
 
5
 
! Отговори
Радев - фатмак? преди 5 години
***, ама натовски, а това е повече от царските дебилни офицери (80 процента), които загубиха всички възможни войни заради сляпото си послушание към българомразеца Фердинанд и пълната си военна накадърност! Да не говорим за Цанков, Филов и цар Нацист, обявили война на САЩ, без те да са ни обявили такава! А после ми плачат, че им падали бомби на жълтите павета!
134
18
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Украйна има право да минава през пролива когато си поиска без никакво предупреждение. Нападението на руснаците над украински кораби е било с участието и на ударни вертолети и е станало в международни води. Това е акт на пиратство и начало на открита война.
133
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** от директо обвинява Украйна, егати и пар цала...
132
12
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До привет от Германия 130 И аз мисля така.Да те е срам,че си българин с такъв *** президент.Откога пък този е президент-не бях го чувал.Прилича на ***.Пък и *** като такъв.
131
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя шапкап май си вярва....баси кремълския ***...импийчмънт!
130
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голямо недоразумение от този *** сме нямали...толкова ***..та чак че дрънка
129
5
 
5
 
! Отговори
зелени джорапи преди 5 години
как го измисли това трябва много акъл да имаш да стигнеш до този извод
128
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чорапът нещо наедря - от памучен стана вълнен, от зимата ще е
127
16
 
10
 
! Отговори
х фл преди 5 години
Да де, ама руснаците милитаризират Черно море, да ни нападнат пак, случвало се е неведнъж, че тогава да си построим флот... или Радев вика, надупете се, няма страшно...
126
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония и Украйна..................такива държави няма!!!Има само България и Русия!!!Бог да пази България и Русия!!!
125
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинската политика.................Украйна..............такава държава няма!!!Има само България и Русия!!!Бог да пази България и Русия!!!!
124
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е президента.................100 %................Европа няма да става заложник на *** олигарх-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко и неговия фашистки режим!!!
123
2
 
9
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До привет от ГерманияХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХААААААААААААА.....................