Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!

Европа не трябва да става заложник на украинската политика
Обновена: 30 ное 2018 18:54 | 30 ное 2018 16:15,
186
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!
Снимка: Булфото

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо.

Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Още по темата

Държавният глава призова всички страни да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници.

По думите му обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне.

Попитан за протестите на миньори в страната и за предстоящата му среща с представителите на сидикалните организации у нас, Румен Радев заяви, че напълно споделя тревогата на миньорите.

"Със синдикатите и правителството сме на едно мнение – Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите. Това е моята позиция. Тя е отдавна известна, такава беше позицията и на служебното правителство", посочи президентът.

Държавният глава беше категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите, но очаква да види ясна политика и "ангажимент в стратегическа перспектива на нашето правителство към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова заетост в една по-далечна перспектива".

"Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към правителството, и се надявам да ги разискваме", добави Румен Радев.

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с правителството, Румен Радев подчерта, че e получил целия пакет документи, приет от Министерския съвет, както и изказване за форума, което е ревизирал, защото не е достатъчно убедително.

"Днес ще го предложа на синдикатите", посочи президентът и допълни, че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!Но за сметка на това най-важния интерес на Радев е да слугува на Русия и да лижe гъ3а на Путин.
121
4
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Никой няма интерес. Кажи ся на "гостите" да си обират крушите.
120
2
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ami Ukraina da spazva mejdunarodnoto parvo ..vmesto da se dravchi na rusia I posle da vika NATO !!!Ukraintsite sa narod ..kato vseki drug ! Te si patiat ot shepa alchni I prodajni polititsi ,koito za da ugodiat na chujdi interesi iskat da vkarat vav voina dva kravno svarzani naroda ,koito vav sashtnost sa si daje edin narod iskustveno razdelen .
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че Украйна е проблемът??? Пълен смех.
118
7
 
4
 
! Отговори
чиче преди 5 години
Еййй, тъкмо изчезнаха "***" и хоп, пръкнаха се "герберастите", близнаци в простотията си.
117
6
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Не трябва да ставаме заложници на подибни конфликти. Още когато са изпратени тези военни украински кораби, още когато а тръгнали към Керченския мост без да получат разрешение е било ясно какво ще се случи. Така че каквото са търсили, това са и намерили. Русия не е спирала гражданското корабоплаване, както и Турция не спира преминаването на търговски съдове през Босфора. Но, за преминаване през Босфора на военни кораби има регламент и той се спазва. Нека Русия и Украйна се договорят за подобно.
116
7
 
0
 
! Отговори
ДО 123 преди 5 години
Браво човече , Набираме доброволци за Война с Русия . Запиши се , ще ти дам контакти . Имаме вече твоето ИП , ще ти звъннем .
115
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябва таралеж в гащите и то точно под носа ни,в центъра на Европа,фашистчетата да си седнат на дупетата и да не провокират!
114
12
 
10
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Президентът Радев е напълно независим.
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До на место да сеВиж плана е съвсем друг. Да се смачка Русия колкото да побере 20-те милиона руснаци под старото си исконно име Московия а останалата територия да се насели с африканци.
112
5
 
6
 
! Отговори
на место да се преди 5 години
дървите на Русия (а че и бой ще ядете) воювайте в Африка - броя на цветнокожите маймуночовеци трябва силно да се редуцира и освен това от де на къде тези шибеци ще се ширят на този прекрасен континент с чудесен климат докато белия човек е сбутан в пренаселената Европа
111
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такъв предател президент служител на Путин България винаги ще бъде последна в ЕС дори и Европа.
110
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции."Това може да го каже само един русофилизиран до мозъка на костите си индивид слуга на Русия. Европа не е заложник на фашиста Путин и Русия а била заложник на вътрешната политика на Украйна и амбициите на Порошенко. Толкова гнусен руски подлизурко като Радев все още не бях виждал но доживях и тоя срам за България.
109
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелени Чорапи.По добре пасувай и не давай много акъл.С нас никой не се съобразява и не ни иска мнението.
108
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахахах няма нужда по вода ами само по въздух, че марсианците идват. Радев руската ***.
107
4
 
5
 
! Отговори
евродебил преди 5 години
Ако *** беше президент какви санкции щеше да наложи на Русия, ама горките руснаци имат късмет, че вече не е.
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Шопската глава е куха и при варене се затиска с паве, за да не изплува."---За предпочитане е да се затисне с по-едър плосък речен камък: Павето е леко. Шопската глава може да се случи много куха и да го избута при варенето.Тогава само павето ще омекне, а глава няма да уври. :)
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мдааааа - Tвърдите кратуни са не само твърди - но и празни.
104
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е прав, президента, а крив. Приведен удобно със задницата към Москва. И се поклаща ритмично.Отлично, Румен. Молодец!
103
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е президента, но ния с гайдите вече и интереси нямаме.. ..нареждане от Брюксел!