Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Сурков за историческата роля на голямата политическа машина на Путин
Обновена: 12 фев 2019 10:59 | 12 фев 2019 10:51, Елка Василева
426
Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК".

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора й, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
10
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Който гради държавата си, остава в сърцата на народа си. Който я разгражда и граби е проклет. Направете си изводите за България.
220
0
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 5 години
До 100 Анонимен. Нищо не разбираш от религия, а от православие още по-малко!
219
7
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
И със сто годишния путинизъм ще стана като със сто годишния социализъм.
218
8
 
16
 
! Отговори
Другия с коня преди 5 години
Да Живее Путинизъма и Ленинизъма...а може и Курнелизъма ,Другари....УраААА
217
0
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 5 години
До 155 Реалноста. Пише се с "у" неграмотнико!!!
216
8
 
15
 
! Отговори
Generalissimo FRANCO преди 5 години
Продължение от предишния текст: Звучи невероятно: Соцпартията на България използва всеки повод за да дискредитира ПЕС и ЕС, за да оправдае агресивната външна политика и авторитарния режим на Кремъл. А всъщност изводът, който постепенно се налага е, че БСП изоставя ролята си на коректив и градивна опозиция, за да се превръща в пета (значима) колона на Владимир Путин, за каквато, той самият дори не е мечтал......
215
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин заслужава огромна, златна статуя като тая на Тюркменбаши в Ашхабат, която да се върти, така че благородното му лице да е винаги огрято от слънцето. Хиляди пионерчета и чавдарчета ще поднасят цветя 18 часа в денонощието и ще пеят песни в прослава на великия вожд!
214
4
 
7
 
! Отговори
Generalissimo FRANCO преди 5 години
Един от нерешените проблеми на нас българите е, че бедността (раждаща непросветеност, корупция и престъпност) дискредитира крехкото ни гражданско общество, чиито гаранти са ЕС и НАТО. За съжаление, след като Корнелия Нинова оглави БСП и безцеремонно отстрани доказани лидери с проевропейска визия, Соцпартията използва законното недоволство на работещите (за смешни надници), безработните , ромите и пенсионерите за да отстрани ГЕРБ от власт с идеята за по-социална България, и за по-справедлив ЕС?!
213
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките руснаци. И по времето на комунистическото робство заплатите им бяха на половина на нашите и сега е така. Но сами са си виновни. Така и не се научиха да живеят без върховен вожд, когото да боготворят. Първо царете, после комунистическите вождове, а сега и тоя. Много са зле, никога няма да се оправят.
212
6
 
18
 
! Отговори
ЛЕНИН-СИФИЛИС преди 5 години
След 100 години ленинизъм руската популация вече е под 140 млн. Ако последват и 100 години путинизъм, съвсем ще се затрият.
211
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Междувременно "Вагнер" са стоварени във Венецуела, за да измрът до крак в защита на шофьорчето на автобус, избивайки невинни венецуелци. Ще падне "Освобождение"!!!
210
10
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Хе,хе! Четем тук едни балади за Русия ! Русия е с най-голяма територия в света - една трета от земната повърхнина! Русия притежава най-големите природни богатства в света ! Русия е след България по стандарт на живот и вся русофлская *** и отроците и не бяга в Русия ,а на запад ! Нещо много олекват баладите,другари комунисти.
209
19
 
9
 
! Отговори
обективен преди 5 години
До коментар 223 коя цивилизация тая с истанбулската конвенция или с третия пол официално признат в Германия,Холандия и други
208
15
 
22
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
207
17
 
10
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Някой пишеше за руските туристи да са по- малко че били ужасни да де ама АНГЛИЧАНИНА ритна камериерката без причина нали така беше
206
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е с ботокса, Борисов ли? Той е със сланине.
205
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, Русия се разви невероятно по времето на Путин. Навремето пиеха одеколон, а сега вече пият лосион за ВАНА! Значи има развитие.
204
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И той се обезобразява с тоя ботокс, бива суета, ама чак толкоз...
203
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.ЩОМ ПЛЮЯТ ТОЛКОВА, ЗНАЧИ ГИ Е СТРАХ, Т. Е. ПЪТЯТ Е ПРАВИЛЕН.
202
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано по-малко руски туристи идват тук, ужасни са!!! Не им щем миризливите копейки-нека ходят в Турция, те тамм са си у дома.