Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

То обаче никога няма да бъде употребено за регионални конфликти
12 мар 2019 11:15, Елка Василева
128
Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие
Снимка: архив, Reuters

Русия никога няма да използва ядрено оръжие за предотвратяване на регионални конфликти, неговата употреба е възможна единствено, ако е застрашено съществуването на страната. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов на конференция във фондация "Карнеги" във Вашингтон.

"Ние няма да използваме ядрено оръжие, за да предотвратим регионален въоръжен конфликт. Призовавам ви да прочетете официалните документи, публикувани от властите на Русия, до които има свободен достъп“, подчерта дипломатът.

"САЩ не са наши съперници. Както заявих многократно днес, ние гледаме на САЩ като на партньор, а вие ще решите какви сме ние за вас“, каза руският посланик.

Той определи като измислица информациите, че Русия може първа да нанесе ядрен удар.

"По тази тема има прекалено много изфабрикувани новини. Не съществува никаква концепция за нанасяне първи на ядрен удар. В нашата военна доктрина ясно е казано кога и при какви обстоятелства може да използваме ядрено оръжие – ако е извършена атака срещу Русия, съществува заплаха за съществуването на страната", заяви Антонов.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската концепция за употреба на ядрено оръжие не предвижда превантивен удар, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонимен 106 Много си кух-русняк.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
ВСЯКА страна която има неблагоразумието да се забърка в ядрен конфликт с Русия я чака незавидна участ... Не го твърдя от симпатия. Формулата е проста - повече територия+повече ядрени глави = гибел за агресора...
97
8
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
До АнонименЗначи, че без да сме им обявявали война , руснаците ни превърнаха за 45 години в съветски концлагер можете да забравите, че след 9-ти септември избиха елита на нацията ни можете да забравите, но американските бомбардировки, след като сме им обявили война- не можете! Ами не забравяйте! Кой ви кара.
96
8
 
6
 
! Отговори
аз им вярвам ама преди 5 години
Те така казват, и ние им вярваме, но трябва ли да чакаме да ни излъжат?Миналата война не пратихме един войник срещу Русия, пък те после ни окупираха, избиха по-грамотните хора и 45 години им плащахме репарации.Само да спомена че министър председателя Багрянов беше набързо убит за да не си спомня какво са му обещали.
95
4
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
дрън дрън дрън...само дрънкане на оръжия и журналистически писания за евентуален военен бъдещ конфлик който просто в близко бъдеще няма как да се случипросто защото всеки е зависим прекалено много от другияако единия затрие другия с това затрива и себе си поради прекалено зависмата си икономическа потребност
94
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ, ЧЕ АМЕРИКАНСКИ БОМБИ СРИНАХА СОФИЯ И ИЗБИХА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НЕВИННИ СОФИЯНЦИ.
93
46
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Най добре е Русия да не се опитва да щипе САЩ, че лошо.
92
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато се правят подобни обезкуражаващи изказвания няма да имат съюзници. Няма да помагаме на този, ще се въздържави от това и онова. Ами добре! Затова другите ще ви ***, или поне ще се опитват да се *** с вас.Света познава две положенияили биеш или те бият.
91
35
 
10
 
! Отговори
Стьопа преди 5 години
За какво им е на САЩ да унищожават най голямата страна в света с ядрено оръжие ?! Има санкции които вършат същата работа и на тях Путин не може да отвърне адекватно , и САЩ могат да ги използват колкото пъти си поискат . Дерипаска и компания знаят
90
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66За 45 години СССР (Русия) направи така, че изостанала селска България да има тежка и лека промишленост, селско стопанство произвеждащо какво ли неЦарство България е било найголемия производител на аспержи в света.А кажи ти по комунистическо къде си виждал аспержи по магазините?Плод и зеленчука вечно беше празен.Кое е това какво ли не?Я ми кажи ти от къде си купуваше тогава овче и козе мляко?
89
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз просто не вярвам на руснаците. Путин само една седмица преди да нахлуят в Украйна им разправяше че са братски народ.
88
5
 
31
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
До Анонимен98,Не те знам ти какво смучеш, ама както тук и в Русия е капитализъм, и поговорката "Не е виновен тоз който яде зелника, а тоз който му го дава" която е още от турско важи напълно. Също така съм против чистак новите 40 годинишни Ф16-ки, но ги разбирам краварите, те просто искат да приберат едни пари. Който е достатъчно *** да дава защо не.
87
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Руснаците ни подаряваха и строяха заводи, хАмериканците ни смучат кръвчицата!Напомням, че американските Марици са руски офшорки с директор Евгения Юриевна Радионова.Лукойл, Нефтохим, Газпром, Софарма, Виваком, Лафка, Булгаргаз и още 30 000 фирми в България са руски също като КТБ, която беше клон на руската ВТБ.Та кой викаш ни смуче кръвчицата?
86
8
 
31
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Бе незнам кой бил доброволец, ама ако не бяха руснаците, дедите ми щяха да носят шалвари и да бият челото по 10 пъти на ден. А думата "наука" щеше да е мръснa!
85
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МюмюнАко стане война с радост бих избил моите БГ командващи и бих предал всичко на руснацитеА навремето в Царство България твоите деди са били доброволци във войните за национално обединение.
84
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Mi6ospНапомням, че Русия произвежда половината от световното производство на обогатен уран и това е дванадесет пъти повече от САЩ. Т. е прави десет пъти повече и сто пъти по-мощни бойни глави. Та казва, че има за всички и по много.Точно за това Русия трябва да бъде унищожена!Цивилизаования свят е длъжен да унищожи Русия.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2019/03/12/rusiia-nazova-usloviiata-pri-koito-shte-izpolzva-iadreno-oryjie.404337,2#comment-newest
83
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74младите пишлемета които не значт историята са учили навън и умишленно с промити мозъци ,,, забравят че са славяни и са готови и майките си да продадът за пусти долари Няма славяни, никога не е имало славяни.Не случайно всичко открито е от траките.От славяните няма нито, сечива, нито каквито и да е оръдия на труда, няма издялан камък, рисунка върху скала камо ли накит или глинен съд.Точно за това сега рашките започват да се изкарват хем гърци, хем траки, горките ***...
82
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия няма бъдеще
81
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 89 Не знам кой ще яде бой ама стигне ли се до там няма да можеш повече да пишеш коментарчета където и да е ( е поне в този живот )
80
4
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската концепция за употреба на ядрено оръжие не предвижда превантивен ударА ДАНО.....ЧЕ ТОВА ОРЪЖИЕ Е ИЛИ ЗА ПРЕВАНТИВЕН ИЛИ ЗА ЯДРЕН ПАРИТЕТТО ЩЕ СЕ ВИДИ