От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
6
 
14
 
! Отговори
Бай ой преди 10 месеца
280 коментара и само за война се говори! Хорааа, разберете, че войната е примитивно нещо и в 21-ви век да говорим само за война и дрънкане на оръжия е смешно и примитивно!!! Имайте предвид, че САЩ и Русия умишлено подклаждат напрежение, за да си продават оръжията на балъцi като нас! Все пак това е бизнес за милиарди. Живейте си живота, че е кратък
265
9
 
18
 
! Отговори
България е велика преди 10 месеца
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе – народ.
264
6
 
4
 
! Отговори
До: ДрънДрън преди 10 месеца
Това няма нищо общо с членуване в НАТО и ЕС, а си е напълно естествен социално-икономически процес при преминаването от един обществен строй в друг...
263
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нарасналата мощ на Русия.
------------
НОВА ФАНТАСТИКА...СЪНУВАТ НЕЩО КОЕТО НЯМАТ
262
14
 
10
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 10 месеца
Не в Европа, само в Рашка-Парашка ще го ползваме.
261
10
 
7
 
! Отговори
rm преди 10 месеца
Така е, наистина - именно в България ще я метнат.
Само рассия ще ни спаси от изконните ни врагове, които копнеят да заграбят панелките на отрудения българин.
260
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Леле! Разтреперах се от страх!
Защо ни занимават с глупости?
259
9
 
15
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
До Без ракети у нас. Ако САЩ си мислят че ще останат настрани от евентуални военни действия, както при ВСВ, жестоко се лъжат. Ядрен удар ще има и на тяхна територия и руснака ясно им е дал да разберат това.
258
9
 
25
 
! Отговори
Без ракети у нас преди 10 месеца
Ясно е, че за САЩ е много изгодно да изнесат един евентуален ядрен конфликт далеч от техните граници, и Европа изглежда е най-подходящото за тях място. Но ние нямаме никакъв интерес да ставаме мишена, така че не трябва да приемаме никакви американски ракети у нас.
257
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Военните технологии на Русия превъзхождат американските.
256
7
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 10 месеца
До ДрънДрън: Това какво къде може да ни върне, са си твои интерпретации. Кризите не се повтарят от само себе си, и не по един и същ начин. И това няма връзка с НАТО - нас ни вкараха там по сценарий отвън. Ако по времето на Жан Виденов бяхме получили като кредити една десета от това, което получи Гърция, нямаше да има хиперинфлация. Но това е вече в историята.
255
1
 
8
 
! Отговори
панчо преди 10 месеца
номер 1 глупост на седмицата
254
22
 
17
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 10 месеца
До до 229 от славянин
...да си спомним високосъдържателната руска култура и сериала "Мутра по заместване"!?!
в уестърните може да няма много съдържание, но има Happy end... и добрите побеждават...
Русия е овладяна от мутренска групировка, много по-голяма от всичко известно у нас, които толкова са се самозабравили, че обявиха себе си за еманация на руския дух и типично по мутренски "воюват" за всичко...
За щастие всяка кллептокрация и диктатура имат край... трагичен....
253
18
 
13
 
! Отговори
срггсер преди 10 месеца
А когато бяхме почти 16 република, по-богати ли бяхме дори от чехи, унгарци и югославяни? Не са ни толкова голяма пречка другите държави, колкото нашия мързел, злоба и крадливост. Нормални хора в малки държави без полезни изкопаеми живеят чудесно.
252
11
 
22
 
! Отговори
ДрънДрън преди 10 месеца
от 1989 до 2004 е доста сълъг период от време, когато България не членуваше в ЕС и НАТО и от тогава запомнихме само "борческите групировки", открития уличен рекет, икономическите кризи, купонната система, празните магазини, финансовите пирамиди, банковата криза и 3000 леваа за долар, опашките пред посолствата за визи....
Излизането от ЕС и от НАТО ще ни върне всичко това умножено по 3.... :-(
Това ли действително искате?
251
11
 
19
 
! Отговори
venix преди 10 месеца
щатите ще го изду.хат яко и то съвсем скоро...
250
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само да попитам за един приятел: Какво стана с прословутия СУ 57?? Ххахах!
249
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да живее велика Русия!
248
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РУСИЯ=БИТА КАРТА
247
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
--------------------
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХААА
ТЕ И ПРЕЗ СТУДЕНАТА ВОЙНА БЯХА "ГОТВИ"......
КОЙ ЗАГУБИ НАКРАЯ