Как са загинали офицерите в руската подводница?

Действали са като герои, заяви руският министър на отбраната
3 юли 2019 15:52, Елка Василева
185
Как са загинали офицерите в руската подводница?
Снимка: Военный Осведомитель/ВКонтакте

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри подробности за инцидента на научно-изследователския дълбоководен апарат в Баренцово море. Трагедията, при която загинаха 14 души, стана на 1 юли.

Във вторник Шойгу пристигна в Североморск, за да чуе докладите за причините за случилото се, както и да подкрепи семействата на загиналите.

„В критичната ситуация моряците-подводничари са действали като герои. От отсека, който е бил обхванат от огъня, те първо са евакуирали цивилния представител на индустрията, затворили са плътно зад него люка, за да не допуснат разпространение на огъня в целия дълбоководен апарат, а самите те докрай са се борили да спасят кораба“, каза Шойгу на съвещание.

Руската подводница АС-12 - част от уникална структура във ВМФ

Министърът подчерта, че военните „с цената на собствения си живот са изпълнили трудната задача – ликвидирали са огнището на пожара, спасили са своите другари и дълбоководния апарат“.

Още по темата

„Седем от загиналите са капитани първи ранг, а трима – капитани втори ранг. Двама са Герои на Русия. Всички загинали офицери ще бъдат представени за държавни награди“, добави Шойгу.

Той разказа, че загиналите са били уникални военни специалисти, професионалисти от висока класа. Те са провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята.

„Министерството на отбраната ще окаже необходима помощ и подкрепа на техните семейства“, заключи Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, тези неща се случват на учение.Затъват в калта или чупят техника, но не мрът по 14-15 човека като руските го ***. Между другото, в ютюб има и затънал Т-90, и падащ от небето руски БТР.
57
9
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Сата НАТО"Добре, че са измрели, из родите.Сигурно са залагали подводни мини срещу НАТО.Жалко, че има оживели рус-нацита."С това отношение към хоратаЧесно пожелавам ти да ти се случи просто пожар - обикновен пожар в сграда и ти сам да трябва да се спасиш като минеш през няколко горящи етажа. След това ако оцелееш може би ще ти дойде малко акъл в главата.пп Подводницата е Специална и не носи класически оръжия - торпеда, мини, ракетиАМАН ОТ ОПОРНО ТОЧКОВИ ЛОЗУНГОВИ
56
7
 
9
 
! Отговори
До трола Боби преди 4 години
Плюенето по американската техника няма да направи руската по-качествена!
55
5
 
5
 
! Отговори
Сат НАТ преди 4 години
Цивилният шеф ги е заплашил с уволнение и се е измъкнал, докато нещата не са се сго в нили сериозно, после е залостил простите го *** да мрът. Сега вдовиците им ще вземат по една фурашка рубли и ще дойдат да се ши бат на Сънито.
54
5
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Материал много и не го жалят! Поредният руски таралясник погуби много живати. Покой на душите им!
53
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"На тези некадърници не им трябват врагове дори и война не им трябваПодводниците им и самолетите им сами се унищожават А ракетите им както винаги не улучват целта"Хайде сега пусни си видеоклипчето с фиаското на САЩ десантиране от миналата година "ХАМЕРО ПАД"Пусни си клипчето как при "десант в Испания" десанта закъса на 15м от брегаПрочети новината че първите 20 Ф-35 няма да се модернизират щото е скъпо и ги предават в ескадрила АгресориУчения в Полша = горски пожар
52
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Добре, че са измрели, из родите.Сигурно са залагали подводни мини срещу НАТО.Жалко, че има оживели рус-нацита.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинМале колко си *** бе бате.....
50
6
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
На тези некадърници не им трябват врагове ,дори и война не им трябва ! Подводниците им и самолетите им сами се унищожават без да е нужно това да бъде сторено от врага ! А ракетите им както винаги не улучват целта !
49
5
 
12
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 4 години
Въобще не трябва да се учудваме на руските провали в технологиите. При тях нищо не е изпипано както трябва, а е "сделано"...
48
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Гермония"Тайната е ,че технологията им е слаба и американците проникват в компютрите им и причиняват пожари ! Това не е единственият случай ! Скоро беше избухнал пожар и в завод за военна продукция !"1. Военните компютри както и промишлените такива са съвсем различна губерния от ПС и интернет2. Завод за военна продукция и по-точно за боеприпаси като в този случай се размина без жертви - в такъв завод за да гръмнеш е достатъчно да не се вържеш с кабел към заземяването умнико
47
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Едва ли дрогираният кравар,пардон - рамбовец би направил подобно нещо за другарите си и за Родината .Първо - би се под рискал от страх и второ - би се провикнал:"Помощ, измакиняйте ме отвътре!",само че на чист краварскотвътре и тъпчейки наркозависимите си братя по оръжие.
46
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Алекс"Нещо все им куца на руския флот. Прекалено много тежки аварии. Най-вероятно конкретния случай е резултат от некачествено изпълнение, поддръжка или подготовка на екипажа"Холандия преди три месеца загуби чистак нова Стелт *** удари я танкер, Полша преди седмица при тренировка за десант кораба се нахака на подводни скали и си проби дъното, При скокове в България загина Канадски парашутист още трима заминаха в болницата, Японски Ф-35 на две седмици се разби в океана дори къде не се з
45
5
 
6
 
! Отговори
привет от Гермония преди 4 години
По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´Тайната е ,че технологията им е слаба и американците проникват в компютрите им и причиняват пожари ! Това не е единственият случай ! Скоро беше избухнал пожар и в завод за военна продукция ! ЕВАЛЛА НА АМЕРИКАНЦИТЕ
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за загиналите.Но като видите руска техника бегай надалеко.
43
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за моряците .Имат семейства ,приятели и т.н. Но аз зная едно - в Русия хората не ги с4итат за хора .
42
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Нещо все им куца на руския флот. Прекалено много тежки аварии. Най-вероятно конкретния случай е резултат от некачествено изпълнение, поддръжка или подготовка на екипажа. Иначе ги много бива за театрални постановки при разминавания на една боя разстояние с американски кораби.
41
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби, това наистина важи за всички милитаристи по света. С едно уточнение - евреите и мюсулманите НЕ са наши братя, а врагове до последния от тях. Това са дефектни, фанатизирани мозъци."Обикновените хора на всякъде по света са както се казва обикновени хора. Да има работа, децата да са нахранени, здрави, облечени възрастните да са живи и здрави и да остане някоя пара за развлечения и малко щастие.Политиците и Милитаристите са направо легални психопати!
40
9
 
6
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Ами подпукайте ги да ви видим. :))) То на приказки и баба може
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския подводен флот е осакатен фатално. Ако сега ги подпукат - край