Как са загинали офицерите в руската подводница?

Действали са като герои, заяви руският министър на отбраната
3 юли 2019 15:52, Елка Василева
185
Как са загинали офицерите в руската подводница?
Снимка: Военный Осведомитель/ВКонтакте

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри подробности за инцидента на научно-изследователския дълбоководен апарат в Баренцово море. Трагедията, при която загинаха 14 души, стана на 1 юли.

Във вторник Шойгу пристигна в Североморск, за да чуе докладите за причините за случилото се, както и да подкрепи семействата на загиналите.

„В критичната ситуация моряците-подводничари са действали като герои. От отсека, който е бил обхванат от огъня, те първо са евакуирали цивилния представител на индустрията, затворили са плътно зад него люка, за да не допуснат разпространение на огъня в целия дълбоководен апарат, а самите те докрай са се борили да спасят кораба“, каза Шойгу на съвещание.

Руската подводница АС-12 - част от уникална структура във ВМФ

Министърът подчерта, че военните „с цената на собствения си живот са изпълнили трудната задача – ликвидирали са огнището на пожара, спасили са своите другари и дълбоководния апарат“.

Още по темата

„Седем от загиналите са капитани първи ранг, а трима – капитани втори ранг. Двама са Герои на Русия. Всички загинали офицери ще бъдат представени за държавни награди“, добави Шойгу.

Той разказа, че загиналите са били уникални военни специалисти, професионалисти от висока класа. Те са провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята.

„Министерството на отбраната ще окаже необходима помощ и подкрепа на техните семейства“, заключи Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
10
 
! Отговори
путинопитеци преди 4 години
Редно е след такива случки министърът на отбраната да си подаде оставка или да си направи сепуко но в Русия всичко си върви по каналния ред - показват го по телевизията и още 14 черни забрадки
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом подводницата на ГРУ се е занимавала с научна дейност, то тогава и агентите отровители на ГРУ полковниците доктор Мишкин и полковник Чепига също са се занимавали с научна дейност в Солсбъри.
76
4
 
10
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
Пази Боже ! Тези некадърници могат да предизвикат и ядрена катастрофа ,ако избухне пожар в подводница в която има ядрени ракети ! Една такава катастрофа предизвикаха в Чернобил , сега е ред да предизвикат ядрена катастрофа и с подводница ! Тези некадърници ако имат поне грам мозък в празните си глави , няма да произвеждан нито ядрени ракети , нито пък ще строят АЕЦ !
75
5
 
7
 
! Отговори
в Русия е много зле преди 4 години
Тези е трябвало да признаят че са загинали, както и с Курск. По-голямата част от жертвите на могучата руска армия гинат като мухи и даже не се съобщава официално, че иначе ще имат сериозни проблеми да си набавят наборниците
74
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има психопати. Дори и през войната е имало уважение между руски и немски войници. Неписани правила, да не се стреля по водоноски например, спасяване на екипажи в морето на вече унищожени съдове и много други. Но тук има наистина психически болни мозъци, на които всичко човешко им е чуждо
73
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Жак-Ив Кусто"Господин Боби, учудва ме вашата вяра в руските бълнувания за научна мисия на ГРУ."Кусто пак те питамАко една подводница полегне на дъното в чакане на жертва(практически е безшумна), особенно на място където има железни залежи (не се открива от магнитомер)КАК АДЖЕБА ЩЕ Я ОТКРИЕШ?ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН - АКТИВНО ТЪРСЕНЕ СЪС СОНАР - но за това ти трябва актуална СОНАРНА КАРТА НА морското дъноЕ как мислиш кой във флота се занимава с това а?РАЗУЗНАВАНЕТО вкл ГРУМИСЛЕТЕ БРЕ
72
3
 
8
 
! Отговори
в Русия е зле преди 4 години
Не разбирам какво е това чудене защо били загинали - били са в руска подводница, подчертавам руска. Не в немска, японска или американска, и логично са умрели.
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, не ги наричай нито неонацисти нито комунисти. Тези драскачи тук са просто морални ***. Ти поне знаеш за немалко случаи на руски войници погребани с почит от немците за това, че са проявили изключителна храброст. Например случая със съветския КВ1 изправил се срещу цяла една немска дивизия. И обратно случаи е имало също.
70
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименОоо, идьоте, какво значение има дали е БТР или БМД, руска бронирана техника е, на която не и се отваря парашута и се забива в земята.Ок, нека е БМД, щом така те топли."О ИДИОТЕ реално само РФ има на въоръжение ДЕСАНТНИ БРОНЕМАШИНИ. ФАКТСССР, РФ и част от пост СССР републики са хвърляли успешно от самолети повече БМД от колкото можеш да си представиш. Включително с ДЕСАНТ в Бойната машина. Когато САЩ/НАТО постигнат дори само това ела ми се обади.
69
6
 
5
 
! Отговори
Жак-Ив Кусто преди 4 години
До БобиГосподин Боби, учудва ме вашата вяра в руските бълнувания за научна мисия на ГРУ.
68
5
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
До Сата НАТОГл-во г-до!Не се радвай на смъртта на хората,а тичай до Руската църква да запалиш свещ от чист пчелен восък и да измолиш прошка за сквернословието си,пък може и да ти се размине бързата карма,ако се държиш прилично оттук нататък!
67
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Жак-Ив Кусто"Руски колеги, защо ви са толкова много полковници за изучаване на хидросферата? Аз сам без да съм полковник направих стотици пъти повече открития от вас."Гоподин КустоДо колкото си спомням имате само 2-3 "изследователски мисии" на дълбочина под 100м. Подводниците от подобен клас в РФ и не само и в САЩ са проектирани месеци да се оперират на дълбочини много по-дълбоко от 100м (2500м дори до 6000м по някои данни)
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, идьоте, какво значение има дали е БТР или БМД, руска бронирана техника е, на която не и се отваря парашута и се забива в земята. Ок, нека е БМД, щом така те топли.
65
7
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Носила е, Боби, носела е!Добре, че говедата са измрели, към живота на хората съм положително настроен, но към руските го *** - да мрът!"Ето две неща разбирам от този пост за този индивид1. ТЕХНИЧЕКИ ИНВАЛИД - Щом е подводница все носи ракети, мини и торпеда нема лабаво2. НЕОНАЦИСТ
64
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Между другото, в ютюб има и затънал Т-90, и падащ от небето руски БТР."Между другото в Ютюб има затънал Абрамс също нали?А и между другото не е БТР а БМД прави разлика. БТР са толкова незначителни и евтини бойни машини(мда факт) че руснаците няма да си хабят самолетите да ги транспортират)
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минус 14 руски военни специалисти - прекрасна новина, която научавам със закъснение. И по-добре. Иначе щях да се притеснявам да не ги спасят. Сега всичко е прекрасно.
62
7
 
6
 
! Отговори
Жак-Ив Кусто преди 4 години
Руски колеги, защо ви са толкова много полковници за изучаване на хидросферата? Аз сам без да съм полковник направих стотици пъти повече открития от вас.
61
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подводницата е Специална и не носи класически оръжия - торпеда, мини, ракетиНосила е, Боби, носела е!Добре, че говедата са измрели, към живота на хората съм положително настроен, но към руските го *** - да мрът!
60
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До трола Плюенето по американската техника няма да направи руската по-качествена!Естествено но няма САМО ЧЕРНО и САМО БЯЛО - Всичко е НЮАНС НА СИВОТОСамо дето изкарвате руснаците все ПО-ЧЕРНИ КАКТО СЕ КАЗВА ОТ НЕГ РИ ТЕ(ИЛИ ДЯВОЛА ПО ИЗБОР)
59
5
 
6
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
Пожар ?! Ето очень често случится !Ето гордост для въоражьоннами силами России !