Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Факт.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който пардира за БСП и Русия, но не си държи парите в Рубли е обикновен лаладжия. Но от друга страна пък откъде спестявания у феновете на БСП и Русия? Те ако можеха да изкарват кинти нямаше да драпат за социала...
41
5
 
6
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
новинарските сайтове също са обект на американската пропагандна кампания с изкуствено помпане на гласове и спамене на коментари с промяна на ай-пи та, и абсолютно неадекватни коментари само плюещи по Русия !Не падаме от луната *** ***!
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Известен блогър онзи ден публикува данни на ДЪРЖАВНАТА СТАТИСТИКА на Русия!Изразът "Империя на въглеводородите" включва над 50% БВП добив нефт и газ, с добива на мед, алуминий,никел - над 70%БВП?Ако към тях се добави производство на оръжия,за каква икономика говорим? Да сте си купували напоследък руски телефон, телевизор, пералня,прахосмукачка, изобщо нещо друго освен Водка???
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера гледах,че различните видове шпиони в щатите и в техни служби по света са около един милион души.
38
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дива антируска пропаганда и отвратителна омраза, граничеща с фашизъм. Гьобелс ще завиди на американците и на НПО-тата им. Русия не ми е враг. Русия е дала Пушкин, Толстой, Чайковски, Гагарин, Менделеев. Благодарение на Русия ни има на картата, а не сме като Кюрдистан или избити като арменците. Благодарение на Русия днес Аушвиц и Треблинка са само туристически дестинации, а не нещо друго..
37
3
 
2
 
! Отговори
Матросов преди 4 години
Мога и да превеждам от Каталонски революционери са там хората . Мадридиста няма ли да каца по спешност в Кралство Еспаня ... па ако може и да не се връща като Божков най-добре .
36
8
 
10
 
! Отговори
.. преди 4 години
който не желае ЕС и Еврозона още сега да си заминава за ЕврАзия и рАсия и всякаквите там...или ще станем нормална държава, нормални хора и с нормална валута ЕВРО или рубладжии и ще си тънем хилядолетия със страните от 3тия свят..
35
8
 
11
 
! Отговори
Всяка истинска дума преди 4 години
Която показва действителността за Рашата е злостна пропаганда??!! Руснаците са щастливи и доволни само когато могат да грабят,да тровят и убиват на корем чужди граждани и за това да не им се търси сметка от никой??!! Никой не им иска нито жилото нито медът ,но те се държат като креслив ц,иганин хванат на място, че краде и единствената му защита е да крещи на ляво и на дясно,че го обиждат?! А Скрипал,а Гебрев, а Литвиненко и хиляди други знайни и незнайни жертви??!!
34
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Ционистите управляватр света , като го разделят на русофили ми американофили!Опасно е да си българофил в България!В България олигарсите се контролират ционистите!В България има много селяни прости!!!Мъката продължава с пълна сила!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владимир Владимирович Късий/да се слави името му/ да е жив и здрав да поуправлява още малко и *** ще дадат фира.....
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наришкин иска Божков да мълчи, защото тоя знае много за фалирането от руснаците на КТБ- нейните пари отидоха за финансиране на окупацията на Крим! А Борисов тегли 4 МИЛИАРДА ЛЕВА КРЕДИТ за изплащане на банковите сметки
31
10
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
До МатросовТо не бяха острови в Гърция, палати в Барселона и не знам още какви ли не щуротии.Още нещо няма ли да измислите, или се изчерпа фантазията на писателите на хибридните оп-точки?Боже, колко сте жалки русофилите!
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борда падна, прехвърлих всичките си спестявания в рубли. Моля всички които милеят за БСП,президента Радев и майка Русия да последват този пример.
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАма те тези *** работят и в Тубата навсякъде,масово са се залепили за българските и руски видеа.Най-новата им теза е,че не сме били славяни,а измислените от 19 век "траки",с цел да изтрият българославянския ни идендитет,нахални са като конски мухи!
28
11
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
А, че Русия води активна медийна кампания срещу България, мисля, че дори тролетариатът не може да отрече. Всъщност, може. Де всякак биха си изкривили душата. Биха поругали всичко българско и родно в името на русофилията си.
27
6
 
6
 
! Отговори
Матросов преди 4 години
Абе днес кога ще публикувате ... новината на деня Знаем я за Ицо Стоичков фена на Барцилона питам .
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерирането на фалшиви IP адреси е фасулка работа и се ползва троловете на козяк за да създават впечатление ,че са много. Всъщност повечето неща в коментарите са измамни . Изия.
25
16
 
14
 
! Отговори
GG преди 4 години
А дано !!! Време е да се приключи това руско робство !
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Т.ШакАми шпионират ни, зашото България е команден пункт на американската външна политика в Европа.